Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 12 z 55 [ 823 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 55  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Czw 27 Kwi, 2006 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Ludvik napisał(a):
jakbys zrobil tak jak ten clubsport pierwszy na fotce to bylby przekozak :ok: :ok:

juz sie zalamalem jak na poczatku przeczytalem o tych szpojlerach wlotach itp

:< :< ale musze przyznac ze zart ci sie udal :< :o :)

powdzenia w modach

pozdr :)

On ma z tylu clubsporty, a z przodu c2 6 cali szerokie...
jest kozak ale mnie sie srednio podoba, najbardzijemi podchodzi ten brazowy...

Audi A3 8P OEM+ projekt viewtopic.php?f=98&t=96254&view=unread

Temat postu:
PostWysłany: Czw 27 Kwi, 2006 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: BMW e91
MK I GTI
cbr1000RR
vlx600 bobber
Zeczywiscie to poczucie humoru to masz "specyficzne" bardzo, juz sie drogi raz nabieram, ale jak nie bedzie tych gadzetów z bazaru to wszystko jak najbardziej OK

Temat postu:
PostWysłany: Pon 01 Maj, 2006 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Od wczoraj trwa walka...
Climatronic i webasto popodpinane do konca, wszystko przedzwonione :D i wszystko dziala tak jak powinno pfu
Wczoraj zaczalem z Tata podlaczac alarm i idzie dosc szybko, jezeli nie okaze sie, ze czegos mi brakuje, to dzisiaj skonczymy elektryke i wrzuci sie caly srodek.
Jutro ustawienie zbieznosci itd...
Dystanse dla mnie sa w trakcie produkcji ;) (4*20mm)
Zawieszenie wypiaskowane, od jutra idzie do malowania, a co bedzie z niektorymi jego elementami, to zobaczycie ;)
Brakuje mi jeszcze dwoch opon, mam na oku 185/50/16 dunlopa sp 9000 i chyba go kupie.
Wiec autko bedzie skonczone nareszcie po 11 miesiacach coooo . Oczywiscie przyczynilo si do tego to, ze wreszcie odebralem prawko, bo tak to jakos nie bylo motywacji i czasu, az tu nagle znalazlo sie i to i to :D :D.
Na poczasiu bedzie total seria, a kola i zawieszenie pojdzie na pierwszy ogien i wsio razem zaloze..(czekam na dystanse i doprowadzenie amortyzatorow do ludzi ;) ) to wsio jeszcze przed majovwka, wiec yupii hurra - wyrobie sie :D pozdro600

Temat postu:
PostWysłany: Pon 01 Maj, 2006 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

te kółeczka to bedą ale malutkie na g4 (i jeszcze 6j) hehehehe niee
jakbys na 13" jechał niee

2007:Kotlin,Cultstyle.de,Bautzen,Blasen,Brzezie
2008:Cultstyle.de,VWMania,VAG Event
2009:Cultstyle.de,VAG Event,MIVW
2010:Ult.Dubs,Cultstyle.de,Wsee,OSS,VAG Event,MIVW,Cultstyle.pl,Cultoberfest
2011:Ult.Dubs,Cultstyle.de,Wsee,VAG Event,MIVW,Cultstyle.pl,VW Fanatics,E38,WolfsgruppeBBQ
2012:VAG Event
2013:Cultstyle.de,OSS,VAG Event,DubIt
2014:Ult.Dubs,BBQ,WSee,XS Berlin,Rcsm,VAG Event,DubIt,BugShow Spa,MIVW,Airlift BBQ

Temat postu:
PostWysłany: Śro 03 Maj, 2006 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

p3emob napisał(a):
te kółeczka to bedą ale malutkie na g4 (i jeszcze 6j) hehehehe niee
jakbys na 13" jechał niee

Przeca to pod wzgledem konstrukcyjnym mk3 jest, a do mk3 16 moim zdaniem sa optymalne (beda 17, cierpliwosci pfu ).

Mam juz dystanse ( jest problem ze srubami do nich w Radomiu... :/ ale damy rade), dzisiaj przyszly wentylki, zawieszenie pomalowane i spotkala mnie mila niespodzianka, mianowicie - sprezyny tez sa firmy koni (przy piaskowaniu odkryl sie napisik na sprezynach :D ).
przedwczoraj caly dzien zszedl z sprawdzeniem klimatronika, wczoraj z alarmem, , ale jest wsio popodlaczane, bo chodzilo o to, zeby jak najwiecej jego funkcji wykorzystac i zgrac to z wyposazeniem golfa (funkcja komfortu itd...)
dzisiaj w zasadzie nic nie ruszylo, bo tata sie uparl, zeby zalozyc termometr firmy in pro, ktory przyjechal z niemiec wraz z autkiem, zalozyli sobie byli wlasciciele, bo nie bylo mfa, a teraz jest i mfa i climatronic, wiec uwazalem ten gadzet za zbedny, poza tym ja jestem zwolennikiem serii rowniez w srodku, a to takie ni w piec nie w dziesiec, wiec stanowczo odradzalem zakladania tego czegos, ale tata sie uparl, wiec nie bylo sily :/
na szczescie ( :rotfl: ) ulamal sie jeden pin od tego ustrojstwa i zginal, wiec moze jutro to wyleci z auta, bo juz w zasadzie podlaczone zostalo i to, a za zalozeniem tego przemawialo to, ze w tej srodkowej konsolce, w ktorej sa przyciski, np. do podgrzewania szyby, w tym najszerszym miejscu, np. na przycisk od klimy, bylo to zamontowane i wyla wyrznieta dziura tak, ze sie nie da zalozyc zaslepki teraz, kupilem druga ta konsolke, ale wersja bez zlacza diagnostcznego, wiec kicha, poza tym nie mam zaslepki, ale tylko jak zanabede te dwie rzeczy, termometr (elektroniczny, pokazuje temperatura na zewnatrz i w srodku) wylatuje :D juz bez wzgledu na to co tata bedzie mowil, nawet nie bedzie wiedzial, ze to wyjme a potem schowam gdzies gleboko, albo sprzedam na allegro jako wielki bajer :D :D.
Zalozylem sobie tylko diodki w drzwiach do alarmu :smoke: i w tych lampeczkach oswietlenie, coby mi nikt drzwi nie urwal :D :D w nocy.
Nadal brakuje mi dwoch opon na felgi...
Przewidywana prezentacja calosci - sobota (13 maja) na majovwce :D, takze zdjecia calosci dopiero po prezentacji (z przebiegu prac bede zamieszczal na biezaco, ale dopiero we czwartek dam, bo aparat na wycieczce z mama jest ;) ).
Jutro skonczymy srodek, niestety tak to sie przeciaga, przez te moje glupie pomysly :), a moze w zasadzie to nie glupie, bo i tak bym to zrobil, tylko pozniej, a zawsze jest tak, ze jak czegos sie od razu nie zrobi, to potem jest ciezko sie za to wziasc. No ale jak po 11 miechach sie wreszcie przedade skonczonym to dopiero bedzie frajda :D
Na pewno nie bedzie jeszcze zmieniarki w autku i nie bedzie skonczony bagaznik, bo to bede robil dopiero jak podlacz zmieniareczke, ktorej jeszcze oczywiscie nie mam, bo nie wiem jaka powinna byc :okej: .
Wiec caly czas sie cos dzieje, troche sie zaniedbalem w nauce w ten dluuuuugi weekend (bo ja czwartek i piatek tez mam wolne), ale przynajmniej nie marnotrawie tego czasu tak do konca ;)

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

djbros napisał(a):
Przeca to pod wzgledem konstrukcyjnym mk3 jest, a do mk3 16 moim zdaniem sa optymalne (beda 17, cierpliwosci pfu ).

No moze i pod wzgledem konstrukcyjnym ale nie jesli chodzi o kształt nadkola i związanych nimi zderzaków. Ta wersja cabrio, którą ty posiadasz to juz stylistycznie golf mk4 (chocby patrząc na te zderzaki, błotniki itp). "Czwórka" tym różni sie od "Trójki", ze ma wieksze nadkola. Znaczy to, ze to co wydaje sie max duze do mk3, dla mk4 bedzie ok ale nie max wielkością (17" w mk3 to juz duzo a w mk4 to minimum, zeby przyzwoicie wyglądało).
Tym samym, jesli sie nie myle, bedziesz miał niezłe dziury w nadkolach na tych 16" zwłaszcza, ze dajesz kit i nie zejdziesz odpowiednio. Zeby zejsc dobrze to musisz dac gwinty i przykrecic je porządnie; a jak przykręcisz to ci nieźle siądzie i juz sobie tak bezproblemowo nie pojezdzisz. Dowodem moze byc to szare g4 cabrio, które nie dosc, ze dosc siedzi to i tak ma jeszcze luki w nadkolach.

Wiec reasumując, po co sie bawic w 16" skoro, jak sam piszesz, bedziesz chciał 17". I tak bedziesz miał raczej ciezko sprzedac te koła bo c2 wyszły z mody a juz zwłaszcza 6+8j. Jedynie moze ktos z Porsche to wezmie albo jakis mało zorientowany w temacie "jelonek".
Sam wiem bo mialem.

...no chyba, ze sie myle.

2007:Kotlin,Cultstyle.de,Bautzen,Blasen,Brzezie
2008:Cultstyle.de,VWMania,VAG Event
2009:Cultstyle.de,VAG Event,MIVW
2010:Ult.Dubs,Cultstyle.de,Wsee,OSS,VAG Event,MIVW,Cultstyle.pl,Cultoberfest
2011:Ult.Dubs,Cultstyle.de,Wsee,VAG Event,MIVW,Cultstyle.pl,VW Fanatics,E38,WolfsgruppeBBQ
2012:VAG Event
2013:Cultstyle.de,OSS,VAG Event,DubIt
2014:Ult.Dubs,BBQ,WSee,XS Berlin,Rcsm,VAG Event,DubIt,BugShow Spa,MIVW,Airlift BBQ

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

p3emob napisał(a):
djbros napisał(a):

No moze i pod wzgledem konstrukcyjnym ale nie jesli chodzi o kształt nadkola i związanych nimi zderzaków. Ta wersja cabrio, którą ty posiadasz to juz stylistycznie golf mk4 (chocby patrząc na te zderzaki, błotniki itp). "Czwórka" tym różni sie od "Trójki", ze ma wieksze nadkola. Znaczy to, ze to co wydaje sie max duze do mk3, dla mk4 bedzie ok ale nie max wielkością (17" w mk3 to juz duzo a w mk4 to minimum, zeby przyzwoicie wyglądało).
Tym samym, jesli sie nie myle, bedziesz miał niezłe dziury w nadkolach na tych 16" zwłaszcza, ze dajesz kit i nie zejdziesz odpowiednio. Zeby zejsc dobrze to musisz dac gwinty i przykrecic je porządnie; a jak przykręcisz to ci nieźle siądzie i juz sobie tak bezproblemowo nie pojezdzisz. Dowodem moze byc to szare g4 cabrio, które nie dosc, ze dosc siedzi to i tak ma jeszcze luki w nadkolach.

Wiec reasumując, po co sie bawic w 16" skoro, jak sam piszesz, bedziesz chciał 17". I tak bedziesz miał raczej ciezko sprzedac te koła bo c2 wyszły z mody a juz zwłaszcza 6+8j. Jedynie moze ktos z Porsche to wezmie albo jakis mało zorientowany w temacie "jelonek".
Sam wiem bo mialem.

...no chyba, ze sie myle.

Nadkole jest identyczne jak w mk3 ;) rozni sie tylko troszeczke, wiec bedzie dobrze...
A po co sie bawic w 16? - z braku kaski, na tych kolach tez bedzie dobrze, a na nastepny sezon sie zapoda cos wiekszego...
p.s.Na ebay.de jakos ida te felgi ;) wiec tam wystawie z niemieckiego konta, bo od Polakow nie chca brac nic :/
Zaraz jedziemy skladac ;) pozdro600 :D

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Termometr podlaczony :/ i na nieszczescie dziala
Hurra udalo sie wlozyc deske, wsio z elektryka skonczone, jutro musze zmienic podswietlenie w liczniku i bedzie gites.
Zostalo wrzucic fotele, zlozyc progi w okol deski, skrecic i ustawic zawieszke, zalozyc kola, zlozyc podszybie i bedzie majonez :)
dzisiaj jeszcze poskladamy srodek i podszybie, jutro na ustawienie, poszukac srub. Prace trwaja :D :D
Brzydkie foty, ale zawsze cos...
Image
Image
Image
Lakiernik zrobil mi niespodzianke ;)
pomalowal na czerwono sprezyny i amorki, w zasadzie to nie ma znaczenia, wyglada dobrze, czysto, jest zabezpieczone przed korozja, a i tak tego nie bedzie widac ;)
W sloncu wyszly jakies pomaranczowe, ale maja ladny czerwony kolor ;)
Image
Image

Temat postu:
PostWysłany: Czw 04 Maj, 2006 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Tak skormnie dzisiaj ;) (fotki z rana z zewnatrz juz nie bedzi, dopiero po majovwce)
Tyl siedzi troche nizej, bo w bagazniku jest mnostwo stuffu, ale to sie zmieni (autko cale pojdzie w dol :ok: )
Jestem troszke przerazony :) bo wyszlo duzo nizej po zlozeniu niz tego oczekiwalem i jak siadzie te 6-8 cm to bedzie juz bardzo nieprzyjemnie (zwlaszcza u mnie w drodze na dzialke :D :D )
Auto brudne, ale jutro skonczymy, w sobote bede czyscil :)
ImageImageImage

Zawieszenie:
ImageImageImage

Podejrzewam, ze bedzie cos kolo tego (jak mierzylem to tyle sie powinny schowac kola w nadkolach przy obnizeniu 60/60) :
Image
(wiem, ze vt nie za bardzo ten teges, ale ja sie tym nie zajmuje, wiec chyba nie jest zle, jak sheriff zrobi jakies profi vt, to tu zamieszcze).

aha te wycieraczki chyba pojda do wyjebki, bo myslalem, ze bedzie to lepiej wygladac, a widze,ze jest kicha (zbyt odstaje) i wroce do oryginalow lub pokombinuje cos z wycieraczkami od mk4/lub passata b6.

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Zobaczcie co sheriff wymodzil coooo
Image
Image

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Auto: Golf Mk3 GTi
Jak dla mnie tylko i wyłącznie S-line, kozak total na nich :). Pozdro Bros ;d

Temat postu:
PostWysłany: Pią 05 Maj, 2006 
VW Zone Papla
VW Zone Papla

Gadu-Gadu: 6607071
Auto: na co dzień...
C2 :ok: :ok: :ok:

Co nie znaczy, ze na S-Line brzydko wygląda.

Temat postu:
PostWysłany: Pią 05 Maj, 2006 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: BMW E93
igor napisał(a):
C2 :ok: :ok: :ok:

Co nie znaczy, ze na S-Line brzydko wygląda.

Podzielam zdanie Igora :ok: :ok: C2 lepiej mi pasuje ;) ;)

Było MK2 G60....
viewtopic.php?f=98&t=33360

Było A3 1.9TDI ASV+...
viewtopic.php?f=98&t=47087

Było A4 Cabrio...

Będzie....

Temat postu:
PostWysłany: Sob 06 Maj, 2006 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3239572
Auto: Bora Sedan V6 oraz Bora Variant TDI ASZ+ Jetta mk II Coupe Bora Sedan TDi ATD
Dokładnie C2 aus poliert są miodne i nigdy się nie nudzą :) według mnie

Temat postu:
PostWysłany: Pon 08 Maj, 2006 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Zanabylem oponki 195/40/16 Continetal Sport Contact 2 w stanie ok 6,5-7mm, wiec jak juz mialem wentyle, oponki i skonczone felgi, postanowilem z(w)lozyc wsio do kupy (ponoc polerka sie lepiej swieci, i opony nabieraja ladnego koloru, strasznie potem smierdzialo :/ ale dalem rade... )
Z tylu Micheli Pilot Excalto 195/45/16 (zabraklo o profilu 40 :evil: ) z przodu te co zanabylem, poprawilem polerke i zamieszczam fotki jak wszystko sie teraz prezentuje mysle ze jest niezle....
Fotki z rana:
Image
Image
Image
Image
Fotki bardziej aktulane:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Wulkanizator powiedzial, ze nie wolno tak jezdzic jak jest z tylu :D:D i ze powinna byc opona 225 lub 235 :D:D, nawet nie tlumaczylem mu o co chodzi, powiedzialem, ze jak bede mial pieniazki to sobie kupie, a teraz beda te :D :twisted:, plakal cos, ze nie zalozy tego, bo nie ma odpowiedniem maszyny, ale jakos dalismy rade :D 8) .
Jak wam sie podoba?? :P

A tutaj fotka zestawiku ktory zakupilem, zeby zlozyc dwa komplety zawieszenia i w razie czego szybko zmienic :D:D hehe, a chce zeby bylo porzadnie dlatego nowki sztuki :)...
Image.

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 12 z 55 [ 823 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 55  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości