Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [Passat B5 ADR] '97r. ADR 88 tyś km
PostWysłany: Pon 24 Mar, 2014 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: Passat B5 3B srebrny sedan ADR
Do tej pory poruszałem się Audi A4 B5 1.8T AEB 150KM 1997r. srebrny sedan z gazem sekwencją. Jako, że trafił mi się Passat w mało spotykanym stanie to skusiłem się na zmiane pojazdu.
MODEL: PASSAT B5 3B
SILNIK: 1.8 20V ADR
MOC: 125KM
MODY POD MASKA: nie ma i nie są planowane, niestety brak turbiny więc nie ma co grzebać
ZAWIESZENIE: obecnie seria, ale moim zdaniem auto stoi zdecydowanie za wysoko, więc jest szansa że coś się zmieni
UKLAD HAMULCOWY: seria
KOLA: 15" słoneczniki VW z oponami lato 195/65, zima to samo tylko felgi stalowe
NADWOZIE: sedan, nadwozie idealne, bez żadnego uszkodzenia, nigdy nie malowane, sprawdzane już 3 różnymi miernikami
WNETRZE: Całe Czarne z welurami w idealnym stanie. Na wyposażeniu: ABS, 4 x poduszka powietrzna, klimatronik, komputer pokładowy, grzane fotele, elektryczne lusterka, 4 szyby elektryczne z otwieraniem i zamykaniem z zamka, centralny, wspomaganie, oryginalne radio gamma, regulacja obu foteli i kierownicy, światłą przeciwmgielne, reszte będzie widać na foto
AUDIO: plan przełożenia radia, wzmacniacza i skrzyni z poprzedniego samochodu, może w odległej przyszłości lepsze głośniki w miejsce seryjnych
HISTORIA: samochód miał w DE 2 właścicieli, kupiony został przeze mnie 19.03.2014r. z przebiegiem 88 850km. Przebieg wpisywany był w książke serwisową - według mnie jest ona oryginalna chociaż na pewno znajdą się tacy co nie uwierzą, też nie wierzyłem dopóki nie zobaczyłem samochodu i sie nim nie przejechałem. Przypuszczam, aczkolwiek nie mam pewności że siedzi w nim nadal oryginalny rozrząd, który zostanie w najbliższym czasie wymieniony i wtedy się okaże.

Z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale robione były telefonem, a pogoda była taka jak widać...

Image

być może wielu osobom nie spodobają się pomarańczowe kierunkowskazy, ale według mnie nadają odrobine charakteru :cfaniak: chociaż nie twierdze że ich nigdy nie zmienie
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

tapicerki nie mają nawet najdrobniejszego uszkodzenia
Image

działa wszystko, jedyną nie sprawną rzeczą jest jedna dioda podświetlająca jedno pokrętło nawiewu oraz bateria w pilocie od centralnego
Image

mieszek... wszyscy wiemy jak nie trwałe są te oryginalne mieszki w passatach... ten się jeszcze trzyma nieźle, ale niedługo trzeba będzie pomyśleć o nowym tylko gdzie ja dostane oryginalny...
Image

tu widać uszkodzenie rolety nad kierownicą, naprawie to w najbliższym czasie
Image

przyjazd do Polski + troche jazdy tu i tam... już prawie 90 tyś weszło
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Jako że auto jest dopiero zakupione nie przeprowadzone zostaly żadne modyfikacje, jest totalna seria.
Jednak jakieś plany są:
-w pierwszej kolejności rozrząd
-instalacja gazowa sekwencyjna
-naprawa wyłapanych defektów tj. jedno pokrętło od nawiewu się nie podświetla, uszkodzona roleta od regulacji kierownicy.
-audio j\w
-felgi 17"
-przyciemnienie szyb
-może delikatne obniżenie, ale podkreślam delikatne
-ma pomarańczowe kierunkowskazy, zastanawiam się czy zmieniać na białe, pomarańcz dodaje troche charakteru ;)
-xenon

Szukałem na różnych forach takich egzemplarzy, nie znalazłem. Chyba mogę śmiało rzec iż jest to egzemplarz w stanie kolekcjonerskim, ten przebieg i stan w 17 letnim aucie powalił nie jedną osobę która go widziała. Pomimo iż jest to zwykły Passat z '97r. z 1.8 bez turbo pod maską robi wrażenie.

Ostatnio edytowany przez kordal93 Wto 25 Mar, 2014, edytowano w sumie 3 razy

Temat postu: Re: [Passat B5 ADR] '97r. ADR 88 tyś km
PostWysłany: Wto 25 Mar, 2014 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: Bora V5
Zdjęcia się nie wyświetlają.

Temat postu: Re: [Passat B5 ADR] '97r. ADR 88 tyś km
PostWysłany: Śro 26 Mar, 2014 
VW Zone Master
VW Zone Master

Gadu-Gadu: 9060162
Co tam zdjęcia ważne ze ma 88 tysięcy przebiegu podkreślam 88 tysięcy :D

Były Golf mk2 viewtopic.php?f=98&t=76885&hilit=retro+euros
 Profil    9060162

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 3 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 76 gości