MODEL: GTI 19E
SILNIK: 1,8
MOC: 112
MODY POD MASKA: strumienica
ZAWIESZENIE: SPAX z regulacją twardości
UKLAD HAMULCOWY: Fabryka GTI
KOLA: Były RH dwunastoramienne 15"7J więcej parametrów nie pamiętam

po RH były AEZ'y ICON 5 15"7J na ContiTechach 195/50,
NADWOZIE: w dniu zakupu: grill bez znaczka, jedne drzwi pełna szyba, klapa na pół gładko, brak zderzaków z GTI, wydech G Power dedykowany do mk3
WNĘTRZE: w dniu zakupu: prawie ori GTI poza kierownicą Raid Dino 30 cm i fotelem kubełkowym Schelmann
AUDIO: Blaupunkt kaseciak i jakieś głośniczki
Zmiany przeprowadzone w ciągu ostatniego roku:
SILNIK: 1.6 JP
MOC: 54
MODY POD MASKĄ: cała komora w czarnym macie, kompletny układ wydechowy z GTI z tłumikiem końcowym G Power
ZAWIESZENIE: aktualnie KYB gaz/olej na sprężynach SPAX w zapasie 80/60 Supersprinta
UKŁAD HAMULCOWY: Fabryka GTI
KOŁA: BBS RM 012 15" 6,5J ET 34 na TOYO T1R 195/50 + z tyłu dystanse H&R 5mm na stronę.
NADWOZIE: Nadkola przód od g60, tył od jetta GT, klamki chrom od mk1, podkładki antywłamaniowe, lusterka nie będę mówił z jakiego auta

, lampy typu clear przód i tył, grill starego typu z czerwonym paskiem + znaczek "DIESEL" lub "GTD", zamiast listew wąskich GTI, oryginalne gumowe z tego auta, oraz nowe paski w rowkach z fakturą, bra na masce z logiem Wolfsburg, siatka pod maską z wersji USA,
WNETRZE: Deska z GTI 16v US ze schowkiem pod klimę, konsola Votex z trzema zegarami, elektryka szyb, krótki wybierak skrzyni z piłeczką golfową i gumowym mieszkiem, fotele przednie kubły obszyte na zamówienie z logiem Wolfsburg, tylna kanapa z Corrado z logiem Wolfsburg, pasy szelkowe srebrne schrotty trzy punktowe, kieszenie z obudowami głośników VWAktiv,
AUDIO: Kążdy z nas miał przygody z Boschmann'em, miałem i ja. Obecnie radio ALPINE z mp3 z najniższej półki, w drzwiach system HELIX'a w podszybiu gwizdki ALPINE, wszystko sterowane Fader'em blaupunkt'a,
Plany: Założenie Westmorelanda na soczewkach HELLA DE, może zdobycie happich'ów jak napadnę na bank

, skończenie wnętrza: uzupełnienie boków z tyłu przy kanapie z corrado, zrobienie boczków które by pasowały do wnętrza, jakaś kosmetyka pod maską,
Czas na zdjęcia:
Po zakupie:

Na takim setupie przeturlałem się parę miesięcy potem niesiony tłumem kupiłem lusterka m-look oraz felgi AEZ ICON 5:

Wtedy plany były na nisko, gładko, szeroko
Każde zarobione pieniądze wsadzałem w zakup różnych części ale plany się zmieniały i części zostawały

W 2005 roku miałem trochę pieniędzy i postanowiłem rozbieram auto i wstawiam na lakier i wszelkie mody jak wspawanie klamek od audi, daję jedno zdjęcie po okazało się że postój trwał do września 2008 roku

W między czasie moja siostra chciała się pozbyć swojego golfa w dieslu, więc nie mogłem na to pozwolić i wszystkie pieniądze przeznaczone na szarą skarbonkę wrzuciłem w diesla i na manie w 2008 pojechałem takim autem:

Wtedy miałem mieszane plany co do mojego GTI, wracać do oryginału czy tuningować, w pewnym momencie kupiłem nawet dawcę, ale w końcu został w całości. I we wrześniu 2008 roku o drugiej w nocy pewna pani pomogła podjąć mi decyzję, wyjeżdżając mi spod porządkowanej
I tak po otrzymaniu odszkodowania za auto praca przy moim aucie ruszyła:

Gdy mój kolega walczył z blacharką i lakierem ja musiałem wyczyścić całą tapicerkę ponieważ wilgoć i czas zrobiły swoje:

tak wyglądała jak wyciągnąłem ją z garażu, a tak po trzech godzinach mycia wezyrem:

Po odebraniu autka od lakiernika przyszedł czas na składanie:

Jak już był trochę poskładany zrobiłem mu małą sesję, byłem tak szczęśliwy że po trzech latach postoju znowu był na drodze:

Potem walczyłem chwilę żeby założyć front na który czekałem pół roku:

I tak po zaledwie czterech miesiącach od momentu odebrania auta od lakiernika mój VWóz wyglądał tak:

Na Manie w tym roku pojechałem autem które wyglądało tak:

A najnowszy mod w moim aucie to jak wspomniałem wyżej deska US i konsola Votex:

Jeżdżąc benzyną jak i obecnie dieslem auto nigdy mnie nie zawiodło i zawsze dowiozło do celu, a psuło się pod pracą albo pod domem

Jest on moim pierwszym autem, które kupiłem zaraz po odebraniu prawka i zostanie ze mną już raczej do końca, ze względu na masę serca, czasu i pieniędzy jakie w niego włożyłem, znam w nim każdą śrubkę i spinkę, znam jego mocna i słabe strony i chociaż często mnie denerwuje jesteśmy ze sobą na dobre i złe
Poza tym chciałbym podziękować mojej dziewczynie za wspieranie zarówno słowem jak i czynem, gdy już miałem się podawać i sądziłem że nic z tego nie będzie

,
Zdjęcia zamieszczone w temacie są tylko częścią moich zdjęć ponieważ chciałem zamieścić w przybliżeniu historię mojego autka. No i oczywiście jeżeli opisałem auto w jakiś spoób odbiegający od regulaminu proszę o zwrócenie mi uwagi, postarałem się stworzyć opis zgodny z regulaminem.
Pozdrawiam i dziękuję za poświęcony czas na przeczytanie tematu.