MODEL: Jetta A2/MK2
SILNIK: 1.6 TD
MOC: 70 KM
ROK PROD:1988
MODY POD MASKA: swap z 1.8 na 1.6 TD
ZAWIESZENIE: sportowy kit Weitec 60/40
UKŁAD HAMULCOWY: Seria
KOŁA: 13" stal Mattig 7,5 i 8 cali 175/60 i 185/60
NADWOZIE: 4 furtki i gleba
WNĘTRZE: Seria
AUDIO: coś tam gra,tak zwana magia sopranu

Witam Jettę 1.6automat+LPG zakupiłem jako zwykłego dupo woza,miał to być tani środek transportu ale co się okazało po zakupie i przejażdżce parunastu km że Jetta lubi gaz i spalała 16l na 100km i to mnie bardzo wkur....

fotki z dnia zakupu żądna rewelacja dodam tylko że za groszowe sprawy plus roczny gaz i nowe 4x zimówki ;

Pierwszy dzień po zakupie czas na szybkie sprzątanie odklejanie nalepek i polerka żeby Jettka trochę ożyła.na pobliskim szrocie zakupiłem parę części co był zużyte lub zdewastowane plus komplet dokładek po modyfikacjach autko dosyć sporo ożyło:D dodam że jazda na automacie bardzo świetna ale co z tego jak jetta miała być tanim dupo wozem a nie pożeraczem gazu foty po czyszczeniu,polerce mini zaprawkach i lekkim tuningu hehe

Plan był taki sprzedać Jettę kupić drugą ale w dieslu lub swap silnika na diesla.Ale szkoda trochę mi jej było bo powiem szczerze blacharka jak na swoje lata jest w bardzo dobrym stanie . Jetta była wystawiona na sprzedaż ale w miedzy czasie trafiła się okazja kupić golfa II 1.6TD i w końcu została zemną.Wiec teraz nadszedł czas na swapa,wyciągniecie silnika z golfa i jetty,trochę roboty z wszystkim było bo dodam ze golf też został poskładany i już jest dawno sprzedany

został mi jeszcze cały gaz i 100zl na golfie wyszłem na lepsze . Zrobiłem mały remont silnika i teraz Jetta śmiga jak marzenie w końcu mam taniego dupo woza
Jetta zrobiła już parę set kilometrów i jestem bardzo zadowolony z swapa i wszystko wyszło mnie parę groszy dodam ze posiadam mały warsztacik ojciec mechanik ja lakiernik jakoś dajemy rade. Przyszła wiosna a z nią małe przeróbki;gleba plus koło mattig R13 kupiłem od znajomego cały komplecik z oponami za 2stowki

jeszcze raz prze polerowałem lakier po wymieniałem jeszcze parę detali co mnie wkurzały plus lampy ala USA auto trochę brudne będzie lepsza pogoda to umyje i jeszcze raz fotki zrobię oto efekt pracy;

Będzie czas to dziura po wlewce LPG zostanie zaspawana,doły pod zderzakami zostaną odnowione baranek i malowanie w kolor plus końcówka z nierdzewki bo to wszystko szpeci całe auto
Jakieś tam mody jeszcze będą;
odnowienie felg piaskowanie + nowy lakier + nowe opony
Końcówka z nierdzewki
Grill z wąskim żeberkiem
coś tam jeszcze się wymyśli

Parę nowych fotek ze zlotu Polska Nowa Wieś 2012

Będzie czas to porobię jeszcze parę fot co się pozmieniało w Jettce
-grill wąskie zebro jest
-open air z twingo

-doły pod zderzakami w kolorze nadwozia bo były czarne
-końców z nierdzewki
-i parę innych [-----]