MODEL: vw golf II, wersja pasadena-całkowita stylizacja na Gti na szerokim zderzaku
SILNIK: był 1v teraz 2,0 9a +góra z kR na dfI
MOC było 60km teraz koło 150km
MODY POD MASKĄ Obecnie dół silnika 2,0 9a, góra z KRa
ZAWIESZENIE gwint mtsa
UKŁAD HAMULCOWY: przód 256mm ncinane i wentylowane tył tarcze 226ate
KOŁA Zimowy setup oryginalne 14 z oponami 185/50, lato bbsm rm 012 narazie 6,5j
NADWOZIE Pakiet G60, znaczki Gti w listwach, grill na 4lampy, światła mijania wesemy z krzyżem, długie ori hella zżółtą bańką, grill z czerwona obwódka i znaczkiem Gti 16v, oryginalne szerokie zderzaki, podkładki antywłamaniowe pod klamki, ori dymione kierunki, halogeny w szerokim zderzaku, szeroka dokładka, tylne lampy hella black/red i chyba tyle.
WNĘTRZE ele szyby, ele lustra,ele szyberdach, elektryczne recaro, czarna podsufitka, gałka zmiany biegów w skórze z mkIII, dymiona lampka podsufitki, kieszenie boczne z miejscem na ori głośniki, miękka decha z regulacją.
AUDIO 6głośników, wszystkie w ori miejscach, radio alpine cde
Plany:
-podnosnie mocy do 240km (może turbo)
-blacharka na ti top
-pomalowanie kilu elementów lub całosci
-zmiana gwintu na H&R
-kolektor supersprinta lub hartmanna
-zmiana wałków na ABF-a lub jak sie trafia to shricka
-srzęgło made in Radzikowski
w najblizszym czasie:
wpakowanie grzania tyłka do recaro (wszystko lezy w garażu)
środek sezonu 2012:
Kilka nowych fotek z forum golfa, ostatnie foty aktualne
załozony digi 1:

Kilka fot z kolegą:

załozone oponki 175/50, docelowo bedą naciagnięte na ranty 3 i 2,5:

montaż pakietu g60:

przód g60 i w miedzyczasie lampki z żółtymi bańkami:

Początek sezonu 2012:

Stare fotki z wnętrza, jeszcze na fotkach nie aktualne boczki i szyby na korbki

SEZON 2011

Krótka historia:
Więc zacznę od początku jako pierwsze auto kupiłem golfika II w dieselu, wyremontowałem go od podstaw, sprawował sie świetnie, wizualnie także zmieniłem w nim wszystko co planowałem. Niestety doszło do wypadku podczas którego w tył autka wjechała alfa, remontować nie było już czego więc po wypłacie pieniążków z oc z żalem zacząłem szukać kolejnego golfika, wybór padł oczywiście na mk II jednak tym razem z silnikiem 1.6TD, głownie ze względu na ekonomikę jazdy, co prawda autka w odpowiednim stanie szukałem ponad 3miesiące, ale warto było
Opis:
vw golf mkII, kupiony w wersji pasadena w wyposażeniu posiadał szyber, wspomaganie, centralny zamek z kluczyka i podgrzewane spryskiwacze, wersja 5d na wąskich zderzakach z hakiem, który został później usunięty.Silnik to 1,6td o oznaczeniu 1v, który został nieco modzony. Teraz wszystko o przeprowadzonych zmianach. Na początku zmieniłem zderzaki na szerokie ale popełniłem przy tym błędy nowicjusza i pomalowałem je pod kolor auta co później naprawiłem i zderzaki były malowane jak w ori do polowy, następnie zagościł pakiet Gti, czarna podsufitka, elektryczne recaro, ciemna lampka podsufitki, nowa gałka zmiany biegów, ele szyby, ele lustra, front na 4lampy znaczek w atrapę Gti 16v, co się nie każdemu podoba ale auto stylizuje na Gti, jednak osiągi nie są jeszcze zadowalające, na razie wstawiłem Ic-a, zmieniłem pompę wtryskową i powoli bawię się z boost pinem, dawką, i czekam aż znajdę chwilę na montaż zaworu MBC, cały czas coś się dzieje przy autku, zapomniałem dodać,ze wpakowałem halogeny w szeroki zderzak oraz oryginalne dymione kierunki, podkładki antywłamaniowe pod klamki, na montaż czeka jeszcze antena w błotnik, oryginał, nówka, zimowy setup to ori stalówki 14, na lato alusy dezent c15 z oponami 195/50, zawias to oryginał z Gti a więc niewiele obniżone

, teraz kilka zdjęć, nie są może jakieś ładne bo nie miałem czasu aby popstrykać dobrych fotek jaka była pogoda, czekam na Wasze opinie i co proponujecie jeszcze pomodzić

?

Atutaj już po zmianach, doszły miedzy innymi szerokie zderzaki i halogeny w zderzaku

Fotki po woskowaniu autka:

06.11. 2008r
Doszły nakładki na progi i na błotniki od gti, sorki za jakość zdjęć i brudne auto, niedługo zrobię jakąś fajną sesję jak autko wypucuję

Jako,że miałem trochę czasu założyłem nowo nabyta czarna podsufitkę i wypucowałem autko, daje kilka fotek z prac
Na początku wyglądało to tak

:

A tak w trakcie zmian i po zmianach

A tak po umyciu:

19.12.2008
Nabyłem nowe wnętrze fotele recaro z kanapą, montaż w poniedziałek teraz fotka fotelików w pokoju

22.12.2008
Recaro już w autku, daje kilka fotek, zostało tylko podłączenie elektryki foteli ale kable już pociągnięte, niestety nie zdążyłem wysprzątać autka wiec sory za trochę syfu

23.12.2008
Przed świętami każdy wszystko sprząta więc i ja znalazłem chwile na porządki auta, udało mi się zrobić fotki wnętrza,które oddają prawdziwy kolor tapicerki, na wcześniejszych fotach wygląda jaśniej niż w rzeczywistości, na tych poniżej już ok

założyłem również jakąś śmieszną końcówkę tłumika

29.12.2008
Podłączyłem elektrykę fotelików, pstryknąłem jakieś dwie zimowe foty ale bez śniegu :helm:

Styczeń-luty 2009
Udało mi się zdobyć kiere z polo g40 oraz znaczki Gti w wąskie listwy
Czekam jeszcze na paczkę z obudową filtra przeciwpyłkowego i na filtr,żeby czyste powietrze do autka wpadało :grin:

W Marcu założyłem miękka dechę, kupiłem znaczek 16v na dechę

Doszły również ele lustra ale typ z allegro mnie oszukał i dostałem bez wiązki i wtyczki do joyia :grrr: , ale już czekam na kompletna wiązkę

Nowe koła dezent 15 z oponami 195/50

A z rzeczy mniej przyjemnych zaczepiłem zderzakiem o krawężnik i efekt jest na fotkach poniżej ale już czekam na pakunek z ori zdesiami, które pomaluje do polowy, będzie wtedy lepiej niż teraz

Kola już założone, tylko jedna fotka bo autko nie wypucowane, doszła już wiązka do ele luster

ładna pogoda zmotywowała mnie do umycia auta, nadal czekam na zdesie,może w poniedziałek paczka już dotrze, od razu założę lustra i zderzaki, teraz parę fot po umyciu, a zapomniałem sie pochwalić przy okazji zmiany kół pomalowałem bębny i zaciski z przodu na czerwono

Doszły głośniki w kieszenie boczne oraz zaślepki na głośniki, udało mi sie tanio dorwać bo głośniki nówki na paragonie cena 89zł a ja zapłaciłem 90zł z wysyłka +maskownice, a głośniki nigdy nie były zakładane teraz tylko montaż pozostał

Już wszystko zmontowane, teraz tylko czekam aż wyjaśni się coś ze zderzakami, zdjęcia luster i audio wrzucę w poniedziałek w sumie za dużo nie widać o prócz joystika i zaślepki własnej roboty którą zrobiłem z kawałka czarnej podsufitki, ładnie wyszło i pasuje do tapicerki więc zaślepka z głowy

aktualna fotka tylko jedna na razie bo muszę zmienić lewą dokładkę pod zderzakiem, jak widać namalowałem czerwony pasek na grillu, daje dwie foty, bo przez jeden dzień jeździłem na zastępczym grillu, aktualnie mam grill na 4lampy

nowe fotki po zmianie lampek na wesemy, fotki z prac na str 8

kolejna porcja fotek

Doszły nowe graty, które już czekają aż znajdę czas na montaż

Kolejna paczka z ori antena, nówka nieużywana oraz oryginalny intercooler

nowe fotki po montażu elektrycznych szybek i front ala Gti

Doszły podkładki antywłamaniowe pod klamki i uszczelka do tylnych drzwi bo stra trochę pękła :smoke:
Fotki po montażu Ic-ka, pozostałem jednak przy ori

Przyszła kolejna paczka

doszła lampka podsufitki ori dymiona, kupiona w baaardzo atrakcyjnej cenie

nowa zabawka w postaci zaworu MBC :hehe:

"założyłem również jakąś śmieszną końcówkę tłumika

"
Teraz jest już ładnie założona i wygląda jakby wydech był cały chromowany

Nowe fotki:

Bardzo dawno nic nie pisałem, więc napiszę mniej wiecej co sie zmieniło, z tego co pamiętam
Heble z przodu 256mm na tarczach ate pd wszystko ładnie odnowione.
Heble tył-zmiana na tarcze ate.
Przy okazji wymiana łozysk 4szt fag
Koła bbs Rm 012 na razie seria w ładnym stanie (szukam rantów)
zmieniłem lampy z tyłu na black red.
Wpadł Gwint mts nowy od mapeta.
nowy wydech z polmostrów gti16v
i najważniejsza rzecz swap na 16v, dół z 9a, góra z KRa.
Tyle napisałem z tego co pamietam