Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [mk2 CL] by k0nr4d
PostWysłany: Pią 31 Lip, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8113436
Auto: GT TDI
MODEL: Golf mk2 19E '90
SILNIK: 1.3 NZ
MOC: 55PS
MODY POD MASKĄ: wygłuszenie maski, brak pierwszego tłumika, końcowy tłumik Ulter z polerowaną końcówką 75mm
ZAWIESZENIE: kit GT Cupline 60/40, w praktyce 50/50
UKŁAD HAMULCOWY: seria
KOŁA: aktualnie seryjna stal 13" :-/
NADWOZIE: Jetta front, grill z ori czarnym znaczkiem VW, szerokie zderzaki, ori hokej GTI, czarne kierunki FIFFT, lotka Votex, lampy tylne Hella Tresser Black, emblematy CL oraz Golf_CL zastąpione herbami Wolfsburga i szerokim znaczkiem GOLF, tylna wycieraczka z Fiata Punto I
WNĘTRZE: kierownica Raid 32cm, zegary z GT Special z działającym MFA, zmienione podświetlenie deski rozdzielczej na a'la mk4 - czerwone włączniki, niebieskie zegary i panel ogrzewania, podsufitka i słupki C z GTI, fotele półkubełkowe i kanapa z Seata Toledo 1L, radio przeniesione w miejsce popielniczki, gałka zmiany biegów i skórzany mieszek z mk5, parapety tylnej półki w materiale
AUDIO: Blaupunkt Melbourne SD27, wzmacniacz Magnat Classic 360 Rapbull, kabel zasilający 50mm^2 (to na przyszłość), przedni zestaw odseparowany Magnat 165mm, skrzynia BR Mac Audio 30cm, sygnałówki Dietz ekranowane, oprawka bezpiecznika ANL z bezpiecznikiem 60A
PLANY: pakiet olistwowania GTI, gwint na przód, doprowadzić fotel kierowcy do stanu bdb, mniejsza kierownica, czarny dywan, usunąć wycieraczkę, spryskiwacz i zamek z klapy tylnej, przydymić lampy przednie, pomalować listwę podreflektorową, założyć brewkę, godne koło - chciałbym ATS Cup przód 7Jx15 z 165/50 i 9Jx15 185/45 tył, niestety 9J to ciężki temat w PL, audio z wyższej półki klasy budżetowej, swap na 100PS<COŚ<150PS.

Po zdanym egzaminie na prawko w grudniu 2007, zacząłem rozglądać się za Golfem mk2. Na portalu moto.gratka.pl znalazłem swoje auto :) Stało w Konstantynowie Łódzkim, więc z Łodzi to tylko kawałek. Obejrzałem, przejechałem się i za dwa dni auto było już na moim podwórku :) Sprowadzone zostało z Niemiec, miało uprzednio 4 starszych właścicieli, jeździło od pierwszej rejestracji 26.06.1990 po ulicach Berlina. Zakupione zostało jako goła CLka z fotelem od Madisona, bo poprzedni zapewne sam się rozpadł :P Wszystkie zmiany opisane powyżej wykonałem sam lub z pomocą ojca, kiedy potrzebowałem drugiej pary rąk :) Projekt, jeśli można to tak w ogóle nazwać, jest długoterminowy z racji studenckiego portfela. Wszelkie pomysły staram się wrażać, jeśli tylko mam fundusze. Kilka fotek może niezbyt wyszukanej jakości:

Image Image Image Image Image Image Image Image

Profil    8113436

Temat postu: Re: [mk2 CL] by k0nr4d
PostWysłany: Sob 01 Sie, 2009 
ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
chyba najbardziej oryginalne kolo na forum , na szczescie juz go chyba nie masz , bo 3 ramiona nigdy do mnie nie przemawialy .

PostWysłany: Nie 02 Sie, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Leży za domem, bo szukam opon 175/55, żeby jako-tako to wyglądało i chciałem je wypolerować, ale nie wiem czy gra warta świeczki. I tak szukam czegoś godniejszego w konfiguracji 7,5J+9J.

Profil    8113436

PostWysłany: Sob 11 Gru, 2010 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Temat raczej do zamknięcia, auto robi się powoli i ewentualne zmiany są opisywane na stronce: http://k0nr4d.za.pl

Profil    8113436

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 4 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 70 gości