Rok produkcji: 1998
Kolor: LB9A aka
CandyweissSilnik: 1.4 16V
AKQMoc: 75KM/128Nm
98KM/135NmWyposażenie: Comfortline + dodatkowo: podłokietnik z przodu, pełna elektryka, szyberdach, uchwyt na kubki z tyłu i gniazdko 12V w bagażniku
.::Modyfikacje::.
Lato Felgi: repliki BBS LM 18" 8j / 9j + polerka rantów wykonana przez Authentic Cars
Opony: przód: Nankang AS-1
205/40/R18, tył: Nankang NS-20
215/40/R18 Dystanse przód: 17mm
Dystanse tył: 20mm
Zima Felgi:Aluett, wzór Borbet T 17" 8j 5x100
Opony: Nexen Winguard
225/45/R17 Dystanse tył: 20mm
Silnik: 
Zdemontowany i zaślepiony EGR

Customowy układ dolotowy: kolektor, przepustnica i rura ssąca

Gąbkowy filtr Pipercross

Osłona zbiorniczków z Audi S3

Kolektor wydechowy owinięty taśmą bazaltową

Tłumik końcowy przelotowy RM Motors RM9

Pełna dolna osłona silnika z wersji TDI
Zawieszenie: 
Gwint AP Sportfahrwerke

Dolna rozpórka z Audi S3/TT

Pełne tuleje wahaczy z Audi S3/TT

Stabilizator przedni z Audi S3/TT + długie łączniki
Zewnątrz: 
Duże prawe lusterko z wersji US + sferyczne niebieskie szkło

Czarne obudowy lusterek

Czarny grill

Ciemne lampy Hella z wersji GTI
Boczne kierunki clear 
Emblematy Wolfsburg Edition

Brak tylnej wycieraczki + zaślepka w szybie
Dokładka V6/ARL do przedniego zderzaka 
Pełny pakiet 25th

Ori czarny znaczek na tylną klapę

Ori lampy ksenonowe z czarnymi ramkami + palniki D2S Philips 4300K.

Postojówki US w kierunkowskazach przednich lamp

Spryskiwacze reflektorów

Ramiona i wycieraczki Aero

Listwa US pod obrysówki

Krótki bat anteny z Polo 6R
Wnętrze: 
Podświetlane i zamykane kratki nawiewów z Bory/Golfa R32

Nakładki pedałów + podstopnica z Audi TT

Kierownica trójramienna

Ręczny obszywany skórą

Poliftowe półkubełki z wersji Pacific, podgrzewane

Dekory ze szczotkowanego aluminium - wersja R32

Klamki wewnętrzne ze szczotkowanego aluminium - wersja R32

Aluminiowe rygle z Bory GLI
Welurowe boczki + czerwona biza 
Materiałowe boczki, pasujące do foteli
Lampka oświetlenia wnętrza w stylu W8 + podświetlone pokrętło szyberdachu 
Lampka W8 w wersji z szyberdachem

Polerowane siłowniki klapy i maski
Wyłącznik świateł z Polo 6R z wstawką ala lakier fortepianowy 
Wyłącznik z Passata B6 z aluminiową wstawką i funkcją AUTO

Fotochromowe lusterko wsteczne

Licznik SE z pełnym FIS'em, aktywowane RKM i podświetlenie wskazówek

Podgrzewany podłokietnik

Dodatkowe oświetlenie bagażnika listwami LED

Podświetlany schowek w konsoli środkowej

Regulator podświetlenia dla wersji z ori xenonem
Elektronika: 
Dołożony czujnik poziomu płynu do spryskiwacza

Domykanie/otwieranie szyb oraz szyberdachu z kluczyka

Moduł comming/leaving home podpięty do magistrali CAN

Moduł komfortowych kierunkowskazów

Dwukolorowa dioda centralnego w drzwiach kierowcy

Zmiana pojedynczego mignięcia wszystkich kierunkowskazów przy zamykaniu centralnego na sekwencję: lewy, lewy, prawy, prawy.

Moduł automatycznego włączanie podgrzewanie lusterek poniżej 7 st. C

Czerwona dioda LED za szkłem lusterka kierowcy, sygnalizująca pracę podgrzewania

Emulator samopoziomowania xenonu

Funkcja AUTO w tylnych szybach

Przedłużona antena ori zamka centralnego

HypeFIS Pro+
Car-Audio: 
Jednostka centralna:
Alpine CDA-7944,

Wzmacniacze:
uDimension Jr/ 4-300 oraz
uDimension Jr/ 2-270 
Zestaw przedni:
Powerbass ES-6C w bi-wiringu + customowe zwrotnice,

Subwoofer:
RE-Audio RE10S4 + skrzynia zamknięta z MDF'u o pojemności 13 litrów,

Okablowanie:
21mm^2 SoundQuest + 10mm^2 Stinger, sygnałówki Hollywood .

Kondensator: 1F Hollywood Energetic
Dodatki: 
Kluczyk - scyzoryk, 4-przyciskowy z funkcją PANIC

Oryginalny, metalowy otwieracz do butelek z Golfa mk5

Tablica z nick'iem forumowym, na zloty
Detailing:
APC: Nielsen Cyclone
Felgi: CarPro IronX, 4Nano Rim Cleaner+, ValletPRO Billbery Wheel Cleaner, Poorboy's Wheel Sealant
Opony: Meguiar's Endurance High Gloss
Plastiki wnętrza: Poorboy's Natural Look
Wosk: Colli 476s
QD: Chemical Guys P40-Detailer
Na obecną chwilę auto prezentuje się tak:

Bieżący wykres z hamowni, prezentujący osiągniętą moc:
Historia zakupuAutko przyjechało na początku marca 2007 z Niemiec. Miał być jakiś dieselek albo 1.8 w wersji Basis (limit $$$ był niewielki). Niestety większość była po dzwonach lub zajeżdżona do granic możliwości. Finalnie wybór padł więc na dużo lepiej wyposażonego i zadbanego 1.4 16v, w wersji Comfortline
Tak wyglądał zaraz po sprowadzeniu:

Jak widać autko miało "fachowo" zmodzony wydech :panna: Ze względu na brak funduszów i czasu mody szły baaardzo powoli... .
W aucie wymieniłem na nowy mieszek dźwigni zmiany biegów oraz założyłem kierunki clear. Przez jakiś czas wnętrze było oświetlone niebieskimi LED'ami. Na tym praktycznie zamknął się pierwszy roczek z moim autkiem. W międzyczasie miałem kilka incydentów parkingowych, po którym na autku pojawiły się rysy i wgniecenia :grrr: Zakupiłem także felunek 17 cali Aluett'a (wzór Borbet T), który od tego czasu cierpliwie czekał na swój czas.
Wypatrzyłem na allegro dymione lampy Helli za przysłowiowe grosze... Minęły 3 dni i już były u mnie.

Przy okazji doszła też wlepa forumowa i mały krzyż maltański (słabo widać w prawym, górnym rogu tylnej szyby)...
I jeszcze taka mała impresja... :pub:

Kilka dni później upolowałem na alledrogo nawiewy podświetlane z bory...

Felgi niestety musiały poczekać, było kilka ważniejszych wydatków i przeprowadzka do Krakowa. Ponadto panowie drogowcy uszczęśliwili mnie kompleksowym rozpruciem drogi na moje osiedle. Ponieważ nie uśmiechało mi się drzeć rantów i krzywić felg na 20-30 cm (!!!) dziurach i kamieniach, dałem sobie spokój i kulałem się na 14' nastkach.
update 15.04.2009Przyleciało szerokie boczne lusterko.(kiepskie zdjęcia robione telefonem)
Lusterko wg sprzedającego miało być w kolorze LB9A (candy weiss), ale otrzymałem kolor kości słoniowej... :panna: Z nudów maźnąłem oba lustra na czarno... i jakoś tak zostało
update 17.05.2009Wpadłem na pomysł aby przyciemnić klosze kierunkowskazów przedniej lampy - oto efekt.

W spray poszły także zaślepki od halogenów. Efekt moda trochę słabo widoczny z boku, ale od frontu jest zdecydowanie lepiej, niż z pomarańczowymi.

Mały modzik na lato....

i takie tam kawałki blach z audi TT :grin:

update 16.09.2009Autko dostało dziś długo wyczekiwany felunek. Niestety felgi musiały iść do prostowania, bo okazało się, że dwie były pokrzywione :grrr: Dodatkowo przyleciała paczka od Mapeta z dystansami 20mm na tył i 5mm na przód oraz śrubami. Kilka minut roboty i oto efekt.

Lekki spas

update 01.12.2009Dodałem mały bajer, który samoczynnie reguluje jasność podświetlenia deski w zależności od oświetlenia zewnętrznego. W ciemnościach zegary są lekko przygaszane, a w słoneczny dzień świecą prawie maksymalnie.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e6tMqreQqWU[/youtube]
update 17.08.2010Gdzieś na przełomie maja i czerwca pomalowałem z nudów grill na czarno :pub:
update 24.08.2010 Dziś przyleciała do mnie paczka z taką oto zawartością :bigok:

update 17.07.2011Trafił się zbiornik spryskiwaczy z Audi S3 :food:

I kierowniczka trójramienna z poduchą w dobrej monecie:

update 24.09.2011Zgodnie z obietnicą wrzucam efekt ostatnich kilku tygodni prac, czyli moduł comming/leaving home z prawdziwego zdarzenia. Sterowany jest z magistrali CAN, więc nie trzeba ciągnąć kilkunastu kabli i nic kombinować w instalacji :grin: Zasada działania: przy zamykaniu z pilota zaświeca światła mijania (lub inne) na czas 15 sekund. Przy otwieraniu światła świecą 12 sekund lub do momentu włożenia kluczyka do stacyjki. Czasy można dowolnie wydłużać/skracać. Moduł reaguje również na zmianę oświetlenia zewnętrznego: nie uruchamia świateł jeśli jest odpowiednio jasno.
Na deser film prezentujący działanie "na żywo":
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vmXlB62Rd5A[/youtube]
update 03.03.2012Przyleciał nowy rarytas - lampka W8 w wersji z szyberdachem

kej:
Po kilku przeróbkach i zaadaptowaniu starego pokrętła (ori z Passata nie pasuje) wyszło coś takiego :grin:

update 04.03.2012Lampka już na pokładzie

Nowe fanty:
Przełącznik świateł z Polo 6R w kolorze czarny fortepianowy. Chromowany z Paska CC nie pasowałby kolorystycznie do koncepcji wnętrza.

Na swoim miejscu:

Planowałem wymienić zielone podświetlenie postojówek na czerwone, tak jak w ori. Jednak spodobało mi się tak jak jest, więc zostaje.
Zamontowana i podłączona nieoryginalna wiązka podgrzewanych foteli

Komplet: ori czarny znaczek na tył i WOB'y :helm:

Wnętrze zostało nieco odświeżone - odrapany panel szyb elektrycznych wymieniłem na nówkę sztukę:

Listwy kosza środkowego ogołociłem ze starego tworzywa gumopodobnego. Od razu lepiej

I jeszcze jeden zaległy bajer, czyli komfortowe kierunki :los2:

update 16.03.2012Dziś przyleciały nowe zegary do golfiny - Full FIS SE :satan:... Na razie z TDI. Odcinka przy AKQ leży w okolicach 5400obr, więc skali obrotka wystarczy. Jak przesuniemy ją wyżej, to będę się zastanawiał :helm:

update 02.04.2012Autko wylądowało na hamowni, bo zżerała mnie ciekawość ile faktycznie dało dłubanie przy silniku. Efekt całkiem przyzwoity jak na N/A w takiej pojemności: 95KM i 132Nm. Na koniec wykres...

Widać, że trzeba jeszcze popracować. Dół nadal niewiele odbiega od serii.
update 13.04.2012Wczoraj przyleciała do mnie paczuszka z Getem, a w niej m in. dolna rozpórka z Audi S3/TT + pierdółki mocujące :satan:

update 15.04.2012Dziś wpadł kolejny modzik - czarne lusterko fotochromowe. Było trochę kombinacji z dopasowaniem ori mocowania, ale jakoś dało radę :-) Żeby nie straszyć gołymi kablami na wierzchu korytko osłoniłem paskiem ciemnej folii do przyciemniania szyb. Na kabelki nasunąłem czarną rurkę termokurczliwą. Efekt z zewnątrz:

I w środku:

update 18.09.2012Kolektor wydechowy owinięty termoizolacyjną taśmą bazaltową.

update 04.10.2012Pełna, plastikowa osłona silnika.

update 06.10.2012Aktywowane RKM w liczniku.

update 19.10.2012Naprawa zimnych lutów w zamku centralnym

update 21.10.2012Wpadła ori wiązka podgrzewanych foteli.

update 06.11.2012Zmiana pojedynczego mignięcia kierunkowskazami przy zamykaniu centralnego na sekwencję lewy-lewy-prawy-prawy.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VTGXyswPXrM[/youtube]
update 20.11.2012Dodatkowe oświetlenia bagażnika listwami led oraz nowe lampki tablicy rejestracyjnej.

update 29.11.2012Wymiana obicia tapicerskiego podłokietnika z weluru na materiałowe, pasujące do foteli.

update 05.02.2013Tablica z nick'iem forumowym na zloty

update 15.02.2013Wymiana mat grzewczych w lusterkach.
update 16.02.2013Zamontowana diodka sygnalizująca włączenie mat lusterek- przygotówka pod moduł automatycznego podgrzewania.

update 12.04.2013Przeróbka druciarskiego mocowania lusterka fotochromowego na ori z Audi A6.

update 08.04.2013Zbiorniczek 5.5l + okablowanie do czujnika poziomu płynu spryskiwaczy.

Przejściówki 10pin <-> 12 pin własnej roboty do ori xenonu

update 13.04.2013Wyczyszczony i poskładany ori xenon, który kiedyś okazyjnie kupiłem.

update 16.04.2013Trochę rzeczy do wymiany: nowy rozrząd + pompa, tarcze i klocki na przód oraz komplet gumek w zawieszeniu.

update 20.04.2013Wymiana boczków welurowych z bizą na pasujące do foteli materiałowe

update 29.04.2013Przygotówka pod ori xenon - montujemy spryskiwacze lamp.

update 16.05.2013Kilka pierdółek z Getem:
Zaślepki spryskiwaczy lamp.

Dekielek do lusterka fotochromowego:

Kostki przejściówki do lampki W8:

update 11.06.2013Wpadł gąbkowy filtr Pipercorss'a i nowa, aluminiowa rura dolotowa.

Jakieś tam początki detailingu: APC Nielsena oraz czyścidło do felg. Do tego zapaszek California Scents.

update 16.10.2013Modzimy podgrzewany podłokietnik

update 25.10.2013Postojówki a'la US w kierunkowskazach przednich lamp.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T3uqia6rufU&feature=youtu.be[/youtube]
update 15.01.2014Moduł automatycznego podgrzewania lusterek - włącza maty grzewcze poniżej 7st. C

update 17.01.2014Kompletują się graty do Bortnetz'a

update 31.01.2014Kluczyk-scyzoryk z 3 przyciskowym pilotem + dodana funkcja PANIC

update 02.03.2014Bordnetz Stage #1 w aucie

update 17.04.2014Malowanie ramek na czarno i regeneracja xenonów

update 21.04.2014Modyfikacja anteny ori zamka centralnego

update 29.04.2014Przygotowania do małej korekty lakieru

update 10.05.2014Odświeżony lakier na zaciskach hamulcowych

Zamonotwany wyłącznik ESP zamiast zaślepki
update 20.05.2014Bagażnik dachowy

update 26.05.2014Podświetlany schowek w konsoli środkowej

update 30.05.2014Krótki bat anteny z Polo.

update 10.06.2014Oryginalna listwa US pod obrysówki, skrócona i dopasowana do zderzaka EU.

update 24.06.2014Auto odebrane od lakiernika. Wpadł pakiet 25th (jeszcze bez założonej tylnej dokładki).

update 29.06.2014Polerka porysowanej szybki licznika.

update 11.07.2014Szybka przymiarka nowego koła: Dare LM 18".

update 5.08.2014Brakujące elementy do kompletu dekorów ze szczotkowanego aluminium: klamki drzwi R32 i rygle z Bory GLI

update 13.09.2014Regulator podświetlenia deski dla wersji z ori xenonem.

update 18.04.2015Tłumik końcowy RM Motors RM-9 pod dokładkę 25jahre.

update 23.04.2015Oryginalne lampy tylne z wersji US

update 29.04.2015Polerka rantów felg wykonana przez chłopaków z Authentic Cars z Wieliczki.

update 08.06.2015Montaż tłumika końcowego RM Motors i dokładki 25th.

update 10.06.2015Osłona zbiorniczków z Audi S3 - kupiona bardzo dawno, doczekała się wreszcie montażu i foto.