Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 7 z 10 [ 143 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 09 Lut, 2009 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7066340
Auto: Golf Mk1
pogoda nie jest aż taka tragiczna to może nakręć coś i wrzuć filmik jak teraz zapina :-D

Profil    7066340

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Chcialbym opisac cala akcje swapa od poczatku do konca i jednoczesnie pochwalic prace chlopakow z Genowefy bo jestem naprawde zadowolony.
Na poczatku szukalem firmy z okolic Trojmiasta wiec skontaktowalem sie z MD oraz GTI Tuning Gdynia. Do pierwszej z nich pojechalem, powiedzialem czego oczekuje i dostalem mailem konkretna wycene swapa jednak mialem kilka pytan do wyceny na ktore odpowiedzi juz nie dostalem... Nastepnie telefon do GTI, pogadalem i powiedzialem czego oczekuje i dowiedzialem sie, ze mam wyslac do nich maila i dostane odpowiedz z wycena. Maila wyslalem dokladnie 20 grudnia, potwierdzilem telefonicznie i wiem ze doszedl. Niestety brak odpowiedzi do dzisiaj. Nie bede tego komentowal ale do zanych z tych firm nie pojade bo nie lubie jak ktos mnie olewa.

W miedzyczasie Luki napisal mi zebym zadzwonil do Genowefy wiec chwycilem za telefon, Krzysiek powiedzial zebym podeslal mu nr gg i odezwie sie wieczorem. Wieczorem dostalem sms, ze dzis mieli duzo pracy i odezwa sie jutro - tak sie stalo i ustalilismy wszystko i termin na 10 stycznia. Zawiozlem auto troche przed 10, kilka dni pozniej dotarl silnik w oplakanym stanie, wspomaganie itd. Wlasciwie kazdego dnia cos sie dzialo przy aucie wiec wieczorami mialem na gg relacje jak postepuja prace i fotki. Po odpaleniu okazalo sie, ze cieknie spod uszczelki pod glowica i stuka lancuszek. Zrobilem mala afere w miejscu gdzie kupilem motor i oddali mi 1000 zl co starczylo na nowy orygilalny lancuszek i remont calej glowicy. Wkoncu telefon w poniedzialek ze auto chodzi, geometria zrobiona i mozna odbierac. We wtorek kolo poludnia juz tam bylem, auto bylo czyste, silnik i komora silnika pieknie umyte - wszystko poprostu igla. Zegary podlaczone, konsola srodkowa z 3 zegarami pieknie dziala (zegary przyszly bez zaroweczek i mocowan ale nie musialem sie o nic martwic, chlopaki wszystko zrobili). Wszystkie uszczelki, uszczelniacze, ktore dalo rade wymienic przy okazji "wyjetego silnika" byly wymienione i nie musialem o tym myslec. Instalacja elegancko owinieta tasma, wtyczki prysniete sprayem zeby byl dobry kontakt itd.

Ruszylismy z Genowefy i autko sprawowalo sie rewelacyjnie, niestety pod KFC w Bydgoszczy zgaslo i juz zaczolem sie martwic - widze, ze juz ktos mnie tam wyczail, trzeba bylo podejsc :). Od Bydgoszczy silnik zaczol dziwnie przerywac, caly czas bylem z chlopakami na telefonie i modlilem sie zeby dojechac do domu. Na autostradzie A1 przerywal coraz czesciej i przez bramki auto juz przepchnolem. Dalej pojechalo na sznurku ;) Nastepnego dnia nowa kopulka, przewody, swiece, palec - odpalil, pochodzil 3 min i znowu tylna część ciała. Kolejnego dnia kupilem nowa cewke z modulem i dalej nic.

W sobote przyjechali chlopaki z Genowefy (300km zrobili !!!!), zaczela sie 12 godzinna walka o przywrocenie ABFa do zycia. Dzielnie wspierali nas Tomsi i Luki (jego auto tez na chwile zabilismy ale Luki pozostal niesamowicie spokojny - wielki szacun!!!). Tomsi tez bezinteresownie przyjechal najpierw z kompem Lukiego i pozyczyl ladowarke do laptopa - no dobra troche interesownie bo podlaczyl sie do VAGa ;) Wielkie dzieki chlopaki, wisze Wam duze piwo ! Chlopaki sprawdzali wiazke i przejscia na mierniku byly ale okazalo sie, ze jeden z kabli (+ ze sterownika silnika o ile dobrze pamietam) idacy do czujnika polozenia walu nie podawal 12v poprawnie. Kabel zostal wymieniony i Caddy chodzi jak petarda, jestem super zadowolony i naprawde polecam kazdemu firme z Genowefy !!!

Prawdopodobnie jutro pojade na hamownie jak bedzie wolna. Zobaczymy co wyjdzie :)
W niedziele zamontowalem lifty i naprawilem zepsuta klamke, jest pieknie :D

viewtopic.php?t=35047

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: wszystkie żony, ale czasem da pojeździć
mavic napisał(a):
jednoczesnie pochwalic prace chlopakow z Genowefy bo jestem naprawde zadowolony

dlatego od początku polecałem Ci ich :super:
mavic napisał(a):
jego auto tez na chwile zabilismy ale Luki pozostal niesamowicie spokojny - wielki szacun!!!

gdyby uśmiercił go ktoś inny, pewnie bym sie nie cieszył, ale jak Radek i Krzysiek, to co sie martwić ? po za tym VRa czekała w razie W :D

Pisz jakie plany na kółko i kiedy gwint ?
będzie bardziej sucho, to musimy sie ustawić na A1 ;)

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: MK1 Cabrio i A4
super że wszystko się udało.
mam takie pytanie i w sumie prośbę.
jaki jest koszt takiego swapa, Caddy i Cabrio mają chyba wszystko identycznie pod maską, więc koszt prawie identyczny.
zastanawiam się nad takim zabiegiem przed końcem sezonu i chciałbym poznać ogólny koszt.

viewtopic.php?p=371603&highlight=#371603

www.mk1cabrio.pl

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: Mk1 Cabrio
kisielek napisał(a):
super że wszystko się udało.
mam takie pytanie i w sumie prośbę.
jaki jest koszt takiego swapa, Caddy i Cabrio mają chyba wszystko identycznie pod maską, więc koszt prawie identyczny.
zastanawiam się nad takim zabiegiem przed końcem sezonu i chciałbym poznać ogólny koszt.

Ja również jestem ciekaw ile to ciebie wyniosło :) Oczywiście razem z zakupem silnika...
Bo też myślę o swapie tylko nie jestem do końca pewien czy 16V czy G60 :D

A tak to caddy jest bardzo ladne :) Strasznie podoba mi się to, że nie tracisz chęci do jego modzenia... Bo przy caddylackach jest sporo do roboty, bo ciężko znaleźć naprawde w dorbym stanie :P No chyba, że za niewiadomo jakie pieniadze :( Sam mam caddy, ale koszty jego reanimacji mnie przerażają... coooo Może kiedyś !! :)
Nie mogę sie doczekać kiedy twojego zobaczę :)
Dawaj zdjęcia z pod maski !!
pozdrawiam i zapraszam do mnie

Temat postu:
PostWysłany: Wto 10 Lut, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

mavic napisał(a):
Tomsi tez bezinteresownie

<skromny>
Luki napisał(a):
dlatego od początku polecałem Ci ich

ja wiem kto Tobie ich polecil :D:D:D

mavic napisał(a):
i naprawde polecam kazdemu firme z Genowefy !

podpisuje sie pod tym obiema recyma sa solidni slowni sumienni i znaja sie naprawde na rzeczy
kisielek napisał(a):
jaki jest koszt takiego swapa

to przewaznie sprawa indywidualna nr moge podac na PW
ale cena do mk1 ABFa wacha sie w okloicach 5 tys na gotowo

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Tomsi napisał(a):
ale cena do mk1 ABFa wacha sie w okloicach 5 tys na gotowo

Dokladnie to indywidualna sprawa. U mnie bylo duzo zabawy bo Caddy byl Dieslem i byl problem z polosiami. Pozatym robili mi tez hamulce (tarcze i klocki przod i tyl nowe), wspomaganie, remont glowicy, zegary + konsolka srodkowa, caly wydech z 3 tlumikami jest nowy, wszelkie uszczelki, plyny, oleje, filtry i za same czesci (wiekszosc to nowe czesci) wyszlo ponad 3 tys zl ;)

Narazie zajme sie drobnymi sprawami albo takimi ktore moge sam zrobic bo brak juz $$, kola zostana narazie jak na fotce ponizej bo mam nowki opony i troche mi ich szkoda.

Image

Ostatnio edytowany przez mavic, Nie 25 Paź, 2009, edytowano w sumie 1 raz

viewtopic.php?t=35047

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Auto: Same volkswageny
na glebe go koła sprzedaj namewno sie trafi amator na takie kółeczka a ty zanabyj cos mega bo jest mega silnik to i mega koło by sie zdało

http://www.youtube.com/watch?v=IslXDt-Es3M
Zlot dla miłośników
http://www.youtube.com/watch?v=DXFGdPxiHuU&feature=fvsr
Zlot dla fascynatów

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

No wiec Caddy ma 147,4 HP@6341 rpm i 175,9 Nm@5530 rpm wiec jest prawie seria. Teraz mu troche pomoge zeby byla lepsza seria ;)

viewtopic.php?t=35047

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

gratuluje udanego swapu :ok: sam mam coraz większą ochotę na trochę więcej mocy ]:-> kto wie...

MOJA JETTA II COUPE VR6 viewtopic.php?f=98&t=21957

Temat postu:
PostWysłany: Sob 14 Lut, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Jeszcze wykresik. Niedlugo porobie fotki jak to wszystko teraz wyglada.
Image

arturro auto jest nie do poznania wiec jak przejedziesz sie moim Caddy to napewno zrobisz swapa ;)

Ostatnio edytowany przez mavic, Nie 25 Paź, 2009, edytowano w sumie 1 raz

viewtopic.php?t=35047

Temat postu:
PostWysłany: Pią 20 Lut, 2009 
ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
Gartki udanego swapa :ok:
Kiedy belke przerzucasz nad resor ? :D

Temat postu:
PostWysłany: Pią 20 Lut, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

archie napisał(a):
Gartki udanego swapa :ok:
Kiedy belke przerzucasz nad resor ? :D

Juz dawno zrobione :p Zobacz pierwsze posty...

Za kilka dni bede mial chipa i podszlifuje garb w przepustnicy :D

viewtopic.php?t=35047

Temat postu:
PostWysłany: Wto 24 Lut, 2009 
ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
zmylila mnie ta fota na tej stronie , bo sterczy jak koza

Temat postu:
PostWysłany: Wto 24 Lut, 2009 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7066340
Auto: Golf Mk1
a jakie koła planujesz do tej besti ??

może coś oryginalnego :-D

Image

Profil    7066340

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 7 z 10 [ 143 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 84 gości