Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 17 z 115 [ 1723 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 115  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Śro 28 Mar, 2007 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Audi 100 C4 & Chevrolet Camaro 3gen
tomelus napisał(a):
Krzyhu i jak tam prace nad golfikiem ruszyło coś ?? Masz jakieś nowe foto ??

Pozdrawiam

pewnie ze ruszyło,przez ostatnie dwa tygodnie dzien w dzien siedzialem w garażu nawet po 10 godzin.Podłoga z konserwacji jest wydrapana do zera,nadkola,podłoga w środku jest też wydrapana,oprocz tego siedzenia z audi dopasowane,drzwi z prawej strony spasowane (przednie i tylnie),podszybie zostało wycięte,komora silnika pozbyła sie konserwacji jak i podszybie też ..... co tam jeszcze ?? .... hmmm .... co ważne to auto stoi już na kołach Borbetach 9x16 - oczywiście nadkola zostały dopasowane tak żeby sie mieściły,do tego znalazłem tylni pas oraz podszybie oryginalne w eleganckim stanie.

Najbliższe plany - czyli następne dwa tygodnie to : spasowanie pozostałych drzwi,wyciecie całego tylniego pasa,dopasowanie przednich błotników i kilka drobnych pierdołek typu montaz pasów z wersji USA (w mojej karoseri brak otworów na nie)montaz rozporek,nakładek na progi i nadkola ...... a potem demontaż wszystkiego (głupotą by było wiertanie i pasowanie po pomalowaniu),na nastepny tydzien przewiduję wspawanie podszybia i pasa tylniego - ogólnie blacharke,jeśli to zrobię to w maju auto idzie do piaskowania - bankowo podłoga i komora silnika,być może tez z zewnątrz bedzie piaskowany ale zalezy to od lakiernika który wpada do mnie po swietach aby ocenić sytuację.

Ogólnie projekt ruszył pełną parą i bardzo szybko idzie do przodu,z dnia na dzień jest coraz bliżej końca,nie rozpisuję sie tutaj bo i tak sie tym nie interesuje,jeśłi ktoś pyta to odpowiadam ale jesli nie to dla siebie nie ma co pisać,ja i kilka osób wie co sie dzieje ale są to osoby co podglądają prace z bliska,fotek kilka jest porobionych jednak sa na komp. u znajomych - musze je odebrac ale praca przy aucie mnie powstrzymuje,jesli je dostane to zapodam jesli ktoś bedzie chcial

Pozdr.

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

no qrde pozazdroscic Ci tylko tego co u CIebie sie dzieje ,dobrze ze sie zmotywowales,ja przez prawie 1,5 miesiaca nawet nie zagladalem na forum juz nie mowiac zeby cos przy aucie zrobic nawet je posprzatac (cos mi sie odwidzialo),ale jak wszedlem tu przeczytalem co zamierzasz robic to dzisiaj nabralem ochoty zeby cos u sibie porobic:)
powodzenia i czekam na fotki z prac

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

jesli dobrze bedzie to jutro będa fotki - teraz dostałem przelew i właśnie śmigam po tylni pas (odechcialo mi sie odsypiać nocke),po nocce postaram sie co nieco pokazać - jeśli dostane te zdjęcia

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: Golf 4 2.0
To widze że ruszyłeś ostro do przodu i odrabiasz zaległości ;)

Czekam na fotki z prac.

Temat postu:
PostWysłany: Czw 29 Mar, 2007 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

tomelus napisał(a):
Czekam na fotki z prac.

kilka właśnie dziś dostałem - niestety są z przed tygodnia i paru dni więc nie za bardzo aktualne

częściowo widać wydrapane nadkole z konserwacji

Image

Image

podłoga w środku przed ,,drapaniem,,

Image

Image

i sam ja przy obcinaniu wszystkich śrubek,blaszek,mocowań zbiorniczków czyli wszystkich wystających pierdołek - tradycyjnie komora na gładko

Image

te fotki były robione z ,,ukrycia,, czyli nie wiedziałem ze sa robione

lada dzien powinienem dostać fotki auta tuż przed obracaniem na koła,nie widziałem ich jeszcze ale znajomy obiecał że wszystko na nich widac

Temat postu:
ex-projekt mod
ex-projekt mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5988786
krzychu dajesz ostro :ok: 5 maja przylatuje do polski , jak rodzina i inne obowiazki pozwola to mam nadzieje ze sie zobaczymy .Moze jakis spot sie bedzie odbywal czy cos ( 6 albo 12,13 mozna by cos ustawic w twojej okolicy :) )

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

To miło że wpadasz :ok: :D , tylko daj znać to sie zgadamy,kilku chłopaków na pewno sie skrzyknie,co do prac to daje ostro - dziś pół dnia wycinałem tylni pas z ,,dawcy,, - troche zeszło ale jest w bardzo dobrym stanie i nie chciałem nic w nim uszkodzić-ciężko ten element znaleść i igła stanie bo jak wiadomo to pierwsza rzecz która leci w 2-ce

Temat postu:
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2356976
Auto: Cupra 4x4 ????
no niezle sie dzieje! powiedz mi ile zeszlo ci skorki na wnetrze?? (fotele, deska, boczki, klapa)... dzieki!
pozdrawiam

Image
Było A3, Mk2,Mk3 TDI+, Mk3 20VT...
 Profil    2356976

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: Golf I GTI 1.8 8V,Golf I Cabrio ,Bora V5
no krzyh ładnie dajesz do przodu narescie sie cos ruszyło jak bedziesz miał czas do dawaj fotki z prac powodzenia w dalszych pracach ...

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

O widzę jedziesz ostro!!!
Ciekaw jestem efektu końcowego.
Oby tak dalej i zapodaj jeszcze jakieś fotki :ok:

Temat postu:
PostWysłany: Pią 30 Mar, 2007 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

norbi napisał(a):
no niezle sie dzieje! powiedz mi ile zeszlo ci skorki na wnetrze?? (fotele, deska, boczki, klapa)... dzieki!
pozdrawiam

niestety widoczne fotele to sa w oryginalnej skorze (z audi quatro) i są okropnie zmasakrowane ,będą dopiero obszywane i gąbki będą nowe - jak na razie nie daje ich do robienia bo nie wiem jeszcze jaki bedzie kolor auta a wszystko musi pasować do siebie,wiec nie wiem w jaki kolor je obić

co do ilości materiału to w poprzednim mk2 poszło dokładnie 10 metrów materiału a obszywane było : deska rozdz.,boczki drzwi,zabudowa całego tyłu,tunel na biegi,wew osłona pokrywy bagarznika,wszystkie słupki - siedzenia przednie obszywał tapicer wiec nie wiem ile na nie poszło,tylnich siedzen nie było a podsufitka była obita polarem wiec tez jej nie wliczam.

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

ooo właśnie dostałem kolejne fotki

troche w odwrotnej kolejności bo te powinny być przed poprzednimi ale następne będą już tak jak powinny

tak się prezentuje podłoga po wydrrapaniu konserwacji

Image
Image
Image
Image

montaz zawieszenia

Image
Image
Image
Image

dodam ze sa to fotki nieaktualne gdyz prace sa juz o wiele wiele dalej,w wekend bedzie znajomy z aparatem to wszystko zaktualizuje

Gorące podziękowania dla :
Mako
Jason-a
Wojt-a
za pomoc w ,,obalaniu,, auta na koła

Ostatnio edytowany przez krzyh, Nie 01 Kwi, 2007, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

no witam witam no pieknie do przodu praca wre u mnie zas stoi ale w przyszlym tygodniu ma isc pelna para i ma byc w podkladzie zobaczymy co bedzie Krzychu ty to naprawde jestes slowny i szczegolowy pozdro

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: Golf 4 2.0
No prace idą ostro do przodu !! Czekam na dalszą aktualizacje.

A kolor to najlepiej jakąś ostrą czerwień.

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

tomelus napisał(a):

A kolor to najlepiej jakąś ostrą czerwień.

hmmmm,tego nie wiem,dałem temacik

viewtopic.php?t=21554

jednak za duzego porownania nie mam,czerwony jest ładny ale takich jest dużo a ja jak na razie chce lakier wyjątkowy którego to nie ma lub jest bardzo mało,już mam mętlik w głowie bo wszystko musi pasować : tapicerka,komora silnika,kolor silnika ....... i do poki nie zdecyduję sie na kolor to nie mogę ruszyć reszty.

semianek napisał(a):
no qrde pozazdroscic Ci tylko tego co u CIebie sie dzieje ,dobrze ze sie zmotywowales,ja przez prawie 1,5 miesiaca nawet nie zagladalem na forum juz nie mowiac zeby cos przy aucie zrobic nawet je posprzatac (cos mi sie odwidzialo)

ja Ci zaraz dam !! :< :< :< , rusz sie do roboty a to już , masz dobrą furkę teraz ja tylko podszykuj i będzie wypas :ok:

skrypol napisał(a):
no krzyh ładnie dajesz do przodu narescie sie cos ruszyło jak bedziesz miał czas do dawaj fotki z prac powodzenia w dalszych pracach ...

tonGTO. napisał(a):
O widzę jedziesz ostro!!!
Ciekaw jestem efektu końcowego.
Oby tak dalej i zapodaj jeszcze jakieś fotki :ok:

fotki powinny ukazywać sie na bieżąco

Paweł VW MKI napisał(a):
no witam witam no pieknie do przodu praca wre u mnie zas stoi ale w przyszlym tygodniu ma isc pelna para i ma byc w podkladzie zobaczymy co bedzie Krzychu ty to naprawde jestes slowny i szczegolowy pozdro

no to czekam na efekty,ruszaj z projektem i chwal sie na jakim jestes etapie,Trzymama kciuki -- dasz rade

Dzięki wszystkim za dobre słowo jamajama jamajama ,jak sie czyta to aż motywuje do pracy

Pozdrowionka dla wszystkich.

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 17 z 115 [ 1723 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 115  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 73 gości