Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 70 z 115 [ 1723 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 115  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [mk2 + inne] krzyh - Corv'J'etta II
PostWysłany: Sob 04 Kwi, 2009 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Audi &VW
Jetta jakoś bardziej mi się podobała w poprzedniej wersji. Rozumiem że poszukujesz własnego stylu, dlatego z ostatecznym werdyktem się wstrzymam póki co.
Jakoś nie widzi mi się nazywanie Jetty lub Golfa hot rod-em lub rat rod-em, ... rod kojarzy mi się z naprawdę starymi samochodami (max lata 60-te) najlepiej amerykańskimi (taka moja skromna opinia)

PostWysłany: Sob 04 Kwi, 2009 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Auto: Audi 100 C4 & Chevrolet Camaro 3gen
bob.r napisał(a):
rod kojarzy mi się z naprawdę starymi samochodami (max lata 60-te) najlepiej amerykańskimi (taka moja skromna opinia)

poczytaj troche po necie ;) ,( ale unikaj polskich stron ) , poczytaj troche prasy (poza polskimi i niemieckimi) - polecam vw-performance :ok: . poogladaj troche dokumentalnych programów i wcale nie wyszukanych nawet na discovery lub bardziej discoveryHD - tam wlasnie amerykanie często wypowiadają sie na temat swoich stylów - twierdzienie ze rost , rat czy hot rody to stare amerykanskie auta jest nie prawdą ;) , sam bardzo mocno sledze amerykanski tuning (według nich to hot rouding - slowa tuning tam raczej sie nie uzywa) i co nieco sie dowiedzialem o ich zamilowaniach

bob.r napisał(a):
Jetta jakoś bardziej mi się podobała w poprzedniej wersji. Rozumiem że poszukujesz własnego stylu

to auto powróci do poprzedniej wersji tyle ze bez gleby i o wiele ladniejszej (mam taka nadzieje) a ta co jest na fotach to .... w sumie sam nie wiem co to ma byc ;) , nastepna jetta bedzie w stylu rat - biala nie bedzie miala zadnego stylu , po prostu zrobie ja taka jaka chce miec i zadnym stylem sie nie kieruje ;)

Swir88 napisał(a):
A ja jestem ciekaw jak to bedzie wygladało jak skonczysz

mysle ze zle nie bedzie , swoja droga nie moge sie doczekac drugiej jetty zeby zrobic styl jak na focie powyzej ale we wlasnym wydaniu

Audi C4 --- viewtopic.php?f=98&t=16705&start=1410
Jetta II --- viewtopic.php?f=112&t=44729&start=0

PostWysłany: Nie 05 Kwi, 2009 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: variat_vagen
jak zrbbisz z g2 rost to zrozumiem ale z jetki ? nie fajny pomysł, szkoda fury na corvy szeroki zdeś i nie trzeba szukać jachś wydumek, bo jest w sam raz, jesli chcesz zaszaleć naklej vinyle ;) to gorszy pomysł niz mój paszczak na glebie total ]:)

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: VW Golf 5 Avant
co do rat roda to faktycznie nie trzeba aut z 60-70 lat ale no golf mk5 w tym stylu dla mnie parodia...

Co do obecnego wcielenia jetty to jest ok ale opona na przodzie nijak sie ma do tylnej...poza tym dla mnie dystans na tyle za duzy jest...i mattiga tez trzeba bedzie zmienic...takie jest moje zdanie

co do hod roda to pamietam jak na gg podsuwalem pomysly z deklem chrom na stalowce:P
w tym stylu jak pewnie wiesz dodatki tutaj maja duze znaczenie tj lustra, bagaznik itp itd

dobra napisz jaki kolor matu planujesz na budzie? i mam nadzieje ze rosta maski i innych takich nie bedziesz tworzyl :P bo troche juz oklepany temat w pl

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Luq@sz i swIP poczytajcie dokładnie ;) , to auto zostaje takie jakie jest - nie zmieniam go pod zaden styl tylko estetycznie go poprawie - to nastepne auto przejdzie metamorfoze w cos nowego ale do dopiero w okolicach wakacji lub ciutke po bo na razie musze kilka zl w tego wsadzic

Luq@sz napisał(a):
to gorszy pomysł niz mój paszczak na glebie total

ja Ci tylko odradziłem bo wedlug mnie szkoda auta - widze jak sie starasz a szkoda bys polowe czasu spedzal na naprawach i wydawaniu kasy ciagle na jakies czesci tylko po to by koledzy Ci mowili ze jest super bo lezy na ziemi

Luq@sz napisał(a):
jak zrbbisz z g2 rost to zrozumiem ale z jetki

nie rost tylko RAT ;) , rosty są zardzewiałe ;)

swIP napisał(a):
Co do obecnego wcielenia jetty to jest ok ale opona na przodzie nijak sie ma do tylnej

rat i hot rod-y w prawie każdym przypadku mają większe koła z tyłu i niekiedy aż do przesady ;) (to jest taka cecha charakterystyczna tych dwóch stylów) dlatego poszukuje 235-245/50/13 - sa na alegro ale nie dam 300 za uzywaną jedna sztuke , przynajmniej nie na razie

guma to ma byc cos w tym stylu

http://www.allegro.pl/item591202125_235 ... uning.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

swIP napisał(a):
poza tym dla mnie dystans na tyle za duzy jest

tam jest felga 7x13 et 003 + dystans 8 mm czyli wychodzi et -5 :-D

swIP napisał(a):
i mattiga tez trzeba bedzie zmienic...takie jest moje zdanie

poszukuje jakis szerokich 13 ale jesli zmienie to raczej na chromowane lub polerowane alu i najlepiej by byla to kombinacja 13 przod + 15 cali tył w tym samym wzorze

swIP napisał(a):
dobra napisz jaki kolor matu planujesz na budzie? i mam nadzieje ze rosta maski i innych takich nie bedziesz tworzyl bo troche juz oklepany temat w pl

nie matu ale podkładu ;) prawdziwe rat rody sa tylko w podkladach (matowe lakiery to podejscie juz pod inny styl ;) ) rost odpada na 100% , nie bede chlopakom konkurencji robił ;) poza tym jak piszesz temat oklepany :ok:

a tak poza tym nic nie zdradzam ;) wiecej bo jak znam zycie zaraz kto sie pokusi na zrobienie

chyba cos zabardzo pownikalem w te rost,rat,hot rodowe style i teraz w glowie mi sie przewraca zeby stworzyc cos nowego ]:-> tym bardziej ze jest to bardzo latwe i tanie do wykonania

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2711816
Auto: audi 80 1.8T
Cytuj:
13 przod + 15 cali tył w tym samym wzorze

chyba ATS Classic... przó jakieś 13"x8J i tył 15"x10J :-D ostatnio chyba nawet gdzieś tu na tym forum były pokazywane

m.i.v.w. '09
Wolfsgruppe Vag Event '10,'11,'12
cult-style.de '12, OldSchoolSuicide'12
DubIT '12
cdn.
 Profil    2711816

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5
Auto: MK2 2.0 16V, BMW 5 E39 Touring
kurde Krzyh jak Ty potrafisz robic noca takie fajne fotki. Ja mam lumixa i tylna część ciała :( zamazuje sie obraz albo jest za ciemno

Profil    5

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Szuan napisał(a):
chyba ATS Classic... przó jakieś 13"x8J i tył 15"x10J

wiem ze są ale mam ciekawsze na oku ;)

sundecade napisał(a):
robic noca takie fajne fotki. Ja mam lumixa i tylna część ciała zamazuje sie obraz albo jest za ciemno

ustawia się długi czas naświetlania , do tego samo wyzwalacz i jazda ;) - do tego potrzebny jest statyw a jak go nie ma to po prostu postaw gdzies aparat i po sprawie - z ręki nie ma szans na ciekawe nocne fotki

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: Audi &VW
krzyh napisał(a):
Szuan napisał(a):
chyba ATS Classic... przó jakieś 13"x8J i tył 15"x10J

wiem ze są ale mam ciekawsze na oku ;)

ATS CUP - są w 13 i 15x9 :D

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

bob.r napisał(a):
ATS CUP - są w 13 i 15x9

w 14 też są ;)

PostWysłany: Pon 06 Kwi, 2009 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: VW Golf 5 Avant
hmm 10 cali w jettcie z tylu to faktycznie koniecznosc...

PostWysłany: Pon 06 Kwi, 2009 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3861995
Auto: C63-> AMGfahrer
sorry, ale dla mnie to jest cos nie hallo. na moj gust to kiedys to auto bylo nawet spoko ale teraz wyglada jak troche malo okazale, mowic wprost zaniedbane... nie ma w nim nic fajnego. kazdego dnia mozna spotkac na ulicy jette ktora lepiej wyglada. nie wiem krzyhu w jaka strone idziesz ale na moje pozostaniesz troche odosobniony, bo niestety idac w tym kierunku nie poprawiasz wizerunku samochodu. i wydaje mi sie ze nie ma sie czym chwalic. a te kola od corvetty na tych oponach wcale tu nie pomoga. przejzyj zdjecia Jetty Cichego i mysle ze zobaczysz roznice. pozdro

2008: Nowy Staw, Pleszew, VAGTreffen, VWMania, VAG Event
2009: SpeedMania, Mrowki, VWigwamy Pleszew, VAG Event, VW Mania, Mrówki vol. II, ESSEN Motor Show
2010: Nowy Staw, Worthersee Tour, Mrówki, VAG Event, VW Mania, Cultstyle.pl
2011: Nowy Staw, Majowka Cultstyle.pl, Mrówki, VAG Event, Pasłęk,VW Mania, M.I.V.W, Cultstyle.pl, STS Bydgoszcz,
2012: Worthersee Tour, OldschoolSuicideParty, VAG Event, Cultstyle, c.d.n.
 Profil    3861995

PostWysłany: Wto 07 Kwi, 2009 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Grzeniu napisał(a):
kiedys to auto bylo nawet spoko ale teraz wyglada jak troche malo okazale, mowic wprost zaniedbane...

hmmm , dla mnie one nie bylo nigdy spoko (zawsze było coś nie tak) - to bylo po prostu zwykle auto bez zadnych rewelacji i tak jest do dzis, co do zaniedbania jak sie wczytasz w jakies poprzednie posty pisałem ze celowo bylo tak zrobione zeby na takie wyglądało a skoro je tak odebrałeś czyli w jakimś stopniu to udało mi się

Grzeniu napisał(a):
kazdego dnia mozna spotkac na ulicy jette ktora lepiej wyglada.

zgadzam sie z tym całkowicie

Grzeniu napisał(a):
niestety idac w tym kierunku nie poprawiasz wizerunku samochodu. i wydaje mi sie ze nie ma sie czym chwalic

wizerunek w jakimś stopniu na bank sie poprawi dla niektórych ale wiele osób też uzna że będzie gorzej

co do chwalenia .... hmmmm , kilka fot to nie chwalenie - poprostu pokazalem jak auto wygląda na dzień dzisiejszy a po zmianach gorszych czy tam lepszych będzie przynajmniej jakieś porównanie - nie jestem zwolennikiem ukrywania ,,trupa,, i dawania fot juz gotowego jak to robią inni

Grzeniu napisał(a):
przejzyj zdjecia Jetty Cichego i mysle ze zobaczysz roznice

znam tą jette , wygląda zacnie ale niestety to nie moje ,,strony,, - u kogoś mi nie przeszkadza i chętnie podpatruje mody ale w moim posiadaniu to nie wchodzi w grę , nie preferuje naciągu szczególnie po tym jak mi spadła opona i tak samo jestem ,,wrogo,, nastawiony do BBS-ós RM/RS - nie powiem z fot jetta wygląda ładnie ale jak mówie cult i german to absolutnie nie moje klimaty

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: ZZZC
krzyh napisał(a):
cult i german to absolutnie nie moje klimaty

to dlaczego (no bynajmniej mi sie tak wydaje) miales auto zrobione w tym stylu? bo usa, jasne wnetrze, ats classic itd to wyznaczniki tych dwoch stylow... :P

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: dwójka
Krzyh napisał(a):
nie preferuje naciągu szczególnie po tym jak mi spadła opona

Może napiszesz coś więcej ? jak to się stało ? jaka to była opona, nowa czy używana ?

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 70 z 115 [ 1723 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 115  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 79 gości