Samochód: *VW GOLF MKIII
Silnik: *1,6 8V ABU - 75KM
Krótki opis/historia samochodu: Goferka zakupiłem w styczniu 2013 roku. Rzucił mi się od razu w oczy czerwony kolor, który mi się spodobał. Ogólnie rozglądałem się za czymś nowszym, ale że trafiła mi się okazja to takim oto sposobem w moje ręce wpadło moje aktualne oczko w głowie. Auto było po widocznych śladach drobnych stłuczek parkingowych, silnik jak się później okazało zalany był jakimś moto-doktorem (chodził dużo lepiej niż teraz). No ale jak to młody, napalony, brał pierwsze auto bez dokładniejszych oględzin. Wsiadłem tylko zanim kupiłem i pojechałem do znajomego na SKP, obejrzał, spytał, który rocznik i powiedział żebym się długo nie zastanawiał za te pieniądze za które miałem je kupić.
Nie zdążyłem przeczekać zimy i już wylądowały clear kierunki w zderzakach, radio i grill no name (ori był w strasznym stanie). Na wiosnę małe zmiany, rozpoczęcie sezonu na Broczynie, samochód obejrzany przez kolegów z byłego już klubu, którego nazwy nie chcę wymieniać. Któryś tam prychnął pod nosem, że coś z niego będzie

no i się zaczęło inwestowanie. Oczywiście od złej strony bo najpierw jakiekolwiek alu (14 coś w kierunku Mahle jednakże jakiejś firmy krzak, kto widział ten wie o czym mówie) później rzeczy które opisałem poniżej po kolei wpadały do autka. Co z nim będzie dalej już jest z grubsza zaplanowane tak więc reszta w zakładce plany.
Zawieszenie: *Zestaw zawieszenia gwintowanego TA-Technix
Hamulce: *seria
Układ wydechowy: *seria
Układ dolotowy: *seria
Koła: *felgi 16" Aluett 7,5J, polerowane ranty, rotor na biało
*oponki przód Federal 595EVO 195/40, tył Toyo Proxes T1-S 215/40
Wnętrze: *kieszenie drzwi USA z obrysem, Blaupunkt Two Way System
*kierownica mk3 VR6
*parapety tylnej półki Blaupunkt
*tapicerka - seria, fotele z wersji Rolling Stones (fabryczne nie nadawały się już do jazdy)
Audio: *Głośniki 2x Pionner 10cm (podszybie), 2x ori VW 16,5cm (drzwi), 2x Alphard 16,5cm (półka - do wyrzucenia jak trochę zmodyfikuje audio), 2x JBL GTO 937 6x9" (parapety) wszystko skute kablami 2,5mm3
*Radio JVC KD-R421
Z zewnątrz: *pomarańczowe kierunki i czarne blendy
*ciemne tylne lampy Hella Black
*przednie lampy H1+H1 smoked z zimno białym postojem i ciepło białą żarówką mijania i drogową
*dokładka zderzaka ori USA
*w ciul naklejek
Krótki opis planów zmian (na sezon 2014):- zabezpieczenie antykorozyjne podwozia + pozbycie się na szczęście drobnych śladów korozji na podłodze
- zaprawki
- centralny z alarmem
- swap szyb i lusterek elektrycznych
- półka bez dziur na głośniki
- wygłuszenie drzwi i maty na podłogę
- wysunięcie tylnych kół dystansami
- zaklepanie rantów
- swap silnika
Zdjęcia:Tak się zaczęło, pierwsza myjka w dzień zakupu

Pierwsze mody: nowe kierunki, alu 14, nowe lampy przednie

Zmiany przodu

Pierwszy spot

Przymiarka większego koła

Nowe kółka

Pierwsze sensowne foto po założeniu gwintu (setup późno zimowy)

Na zrobionym już kole

W najbliższym czasie zmiana silnika, bo ten powoli zaczyna odmawiać posłuszeństwa, a remont z góry jest nieopłacalny w tym przypadku