Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: vw honda
PostWysłany: Wto 17 Cze, 2008 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 9033144
Auto: AUDI B6 AIR RIDE
Ziomek ( napinacz ) wymienil sie poniewaz chcial pogonic bo dlugow wiecej niz civic warty wziol polo z mysla ze sprzeda za grubo ponad 20 tys.. z czego mialem kandydata na 20 ale nie wziol..bo zle mu gadal.. civica kupil za 26 ( 4 miesiace temu ) powozil sie oddal mi teraz ja sie krece..

CIVIC to VTI 1.8 jak pisali wyzej b18c4 wlozony swap z 1.4 90 koni...
Masa pojazdu warzona pelna 1130
Ma klimke , ma elektryke , ma bixenon , abs srs poduszki , spryski i co bym sobie wymazyl , szpere i wszystko co potrzebne zeby cywilnie pojezdzic..
No i spalanie niby 186 a wtrasie Zielona gora - Gliwice 6,9

Na hamowni wyskoczylo 186ps
Kreci sie hm.. przy 9200 zmieniam bieg... :D:D nie ma frajdy jak w vw ze kopalo po plecach ale i tak jest fajnie jak vitek odpali.
( pozadny ryk )

Seryjne b18c4 maja straszna skrzynie kreca na 2 biegu do 130 i zaden bieg nie dawal vteca.. tutaj na szczescie nie musze wkladac ani zlotowke mam szpere hybryde... i inne wynalazki .

Ostatnio edytowany przez Glinek Pon 23 Cze, 2008, edytowano w sumie 2 razy

Profil    9033144

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 1d75e.html
Od wykresy rozni sie teraz to ze vtec odpala sie wczesniej.. i odcinka poszla wyzej..

Moment nie powala ale takie sa hondy.. tam nigdy momentu nie ma 1.6 vti ma zaledwie 150nm i 160 koni

A uturbiony civic na pol bara ma 200 koni i 202 momentu okolo..

Moment prawie taki jak moc.. jak civic ma 140 koni to wiecej niz 140 nm nie bedzie mial..
140 konny civic w sedane 5 gen na mistrzostwach polski w kamieniu ukrecil 15.5 niby duzo ale mocy tez zawiele nie mial..

Profil    9033144

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: VW Golf mk1 1.6 EG 2xWeber
Glinek,napisz poprostu ze wstydziles sie rozowego samochodu hehehe

a Honda to wg mnie kupa g........,takie moje zdanie

w tej budzie nawet z taka moca to nie jedzie

honde kupuja glownie ci ktorzy mysla ze jak kupia min v-teca 160ps to od razu beda najszybsi itp itd

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
Glinek napisał(a):
linek,napisz poprostu ze wstydziles sie rozowego samochodu hehehe

a Honda to wg mnie kupa g........,takie moje zdanie

w tej budzie nawet z taka moca to nie jedzie

honde kupuja glownie ci ktorzy mysla ze jak kupia min v-teca 160ps to od razu beda najszybsi itp itd

grubo sie mylisz, mysle ze jakby ludzi z H wystawili do wyscigow swoje auta to sklepali by nie jedno VW w kraju. Honda to dobre auta i ja uwazam ze JDM to nnajlepszy sposob na samochod.

co do auta glinka to powiem, ze to jeden z brzydszych modeli H... zdecydowanie wolal bym ten motorek w cifie 6gen cupe albo w 5gen... ale co kto lubi..

sam chetnie polatal bym H bo to dobrze zrobione auta. wiem slawku ze twoj silniczek bedzie podlubany ale mysle ze z podlubany b16 czy nie daj borze b18 w budzie CRX mial bys ciazka przeprawe nie wspominajac nwet o H22a2 w cifie 5gen

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Classic, pare ustawek zaliczylem.. demonem moze nie jest.. ale jedzie..
Ciezko ma z jedynka zeby to zabrac z miejsca ale 2 a 3 to juz jest ladnie..
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 1848718536
http://picasaweb.google.pl/civicrash/07 ... 3066958338
vtec 125 ps + turbo 198 ps 200 momentu
http://picasaweb.google.pl/civicrash/07 ... 4716668402
Jakies biedne 1.6 vti..
Filmy z grudnia.. jak dlamnie super rewelacji nie ma.. ale jest wystarczajaco jak na honde.
mozna ewentualnie zobaczyc co ta masa z moca pokaza w sobote na sumer i jaki czas.. znam stare czasy.. nie bede mowil nie sa moje kazdy kreci inaczej.. tak samo filmy nie sa nagrywane zemna w roli sa podgladowe wlasciciela wczesniejszego.

Ostatnio edytowany przez Glinek, Wto 17 Cze, 2008, edytowano w sumie 1 raz

Profil    9033144

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: VW Golf mk1 1.6 EG 2xWeber
mioo,nie napisalem tego zeby dogrysc komus czy jak
zle mnie zrozumiales

ten silnik w tej budzie nie robi szalu

co do mojego silnika to mam zamiar ganiac b16,b18 i h22,a jak bedzie to sie okaze

tez jestem ciekaw jaki czas wykrecisz Glinek

no ale mozesz zdradzic jakie czasy krecil poprzedni wlasciciel ;)

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Mioo, 5 gen seryjne 169 ps ze wszystkim w srodku razem z tuba kreci regularne 14.2 razem ze seryjna skrzynia co kazdy mowi ze jest tragiczna...
zgodze sie ze buda do najlepszych nie nalezy.. 5 drzwi dodatkowo te 200 wiecej niz 5 gen ( 92 - 95 ) nie robia furory... mi sie marzy ten silnik w 4 gen ( 88-91 tzn kant ) maska laminat 750kg masa lekko podlubane i jest miod..
Jest jaka jest.. nie mialem popisu wyboru chetnie bym kupil 4 gen albo 5 gen w b18 ale to zadkosc bo silniki stoja tyle co dobra 5 gena.. zreszta widac w allegro wystarczy wpisac b18c4 ja NIE uwazam auta za demona.. ale nie nazwe go padaczka

[ Dodano: Wto 17 Cze, 2008 ]
Classic, nie podpisuje sie pod kogos czasy.. Wjade na sumer zobacze czas..
przechwalalem sie landryna co nie bedzie robic.. a nie dozyla pozadnej ustawki..
honda juz sie poustawialem.. i wiem mniej wiecej na co ja stac..

Profil    9033144

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

lovwelas, Zgadzam sie zloty HOND to jest typowa porazka jak mnie davwid zabral na majovwke ja myslalem ze to jest miedzynarodowy zlot na hondzie przyjedzie 50 aut z czego 42 do d13b2 tzn GAZNIK a 20 aut ma obciete sprezyny.. bo nie widza co to kit koni a o gwincie to mozna pomazyc.. rozmowa odbywa sie na etapie kto dokleil cos z jdm lub jak wyglada 4-2-1 po przejechaniu 500km.. bylem na paru zlotach hondy mini zloty to strata pieniedzy a duze zloty to bitwa kto ma wiecej koni ( nie przekraczajac 150 ) i kto ma wiekszy znaczek hondy i naklejek na ktore nie moge sie patrzec... jak umnie zostal usuniety znaczek to mnie prawie zabili ze jak moge tak jezdzic..
a dzisiaj odkleilem jeszcze tylny :D i nie ma sladu klamki mam z rovera srodek z rovera tzn przez fachowcow hond ULEP NIE NALEZACY do japoni czmu? bo to wersja ANGIELSKA i nie moge sie na forach zarejestrowac bo mnie usuwaja... normlanie hit w bialy dzien

Na ulicy co 2 mlodzik jezdzie w hondzie przewaznie to jest 5 generacja i jak ma stozek i ewentualnie 4-2-1 z usa to mysli ze lata..

Pozadne hondy Turbo , lub ladnie pokopane b18 nie chwala sie po forach i sa cicha woda.. oni zdobywaja respect a ludzie w 90 konnych hondach co jezdza napinaja sie bo inni twierdza ze hondy to potega
co do zlotow hond i ludzi towarzyszacych na forach nie jest łADNIE co tu duzo mowic.
b18 wchodzi dopiero w zycie ludzie zaczynajac odkladac pol roku zeby pozniej to wpakowac sobie w 5 generacje narazie jest malo.. ale gdybym mial pakowac 7 tys w swapa wolal bym uturbiac 1.5 sohc

Profil    9033144

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Prawda jest taka, że sporo ludzi naoglądało się "F&F" i korzystając ze spadających cen aut wytargali z zachodu jakieś Civy i szpanują spojlerami. Mało jest naprawdę dobrego JDM, a przecież Honda dla tej kultury jest tym, czym Vw dla stylu niemieckiego.
Wystarczy spojrzeć na naszą scenę 400m i widać, że te auta mogą narobić spore zamieszanie.
Co kto woli: jedni rybki, inni pipki hah.

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: Scirocco MK1 & Polo 86C 2F G40
Zostałem zaproszony dwa lata temu na zlot hondyżeby sie chłopaki posmiali z "różowego"...

Skończyło się na tym że nie wiedzieli co sie dzieje.

150 samochodów zgromadzonych na Muchowcu od CRX i innych civiców po Preludy z jakimiś 2.2 japońskim sprowadzanymi pokopanymi silnikami... i biedne polo 1,3 w damskim kolorze...

Niestety ani jedna honda nie dała rady...

Sam kiedyś chorowałem na Civica 1,6 Vteca z 91 roku... na szczeście nie zrobiłem tego błędu... i nie kupiłem.

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 10 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości