Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 5 z 7 [ 99 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Pon 02 Mar, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Czyli ja już wszystko z lampami wiem. Jak jest homologowana na kloszu to jest ok i kropka. Dzięki wszystkim za pomoc i odpowiedzi.
Apacz , no tego cukiereczka TDi to bym brał. Cena jak na TDika 2003 całkiem przystępna i te felgi 17" - robią wrażenie.

Temat postu:
PostWysłany: Pon 02 Mar, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

No i Cieszę się że mogłem pomóc :D Udanych modów. Pozdro

Temat postu:
PostWysłany: Wto 03 Mar, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
No niestety nie kupiłam jeszcze autka :(( muszę jeszcze trochę poczekać ...
Powiedzcie Panowie i Panie jakie felgi można do beetla zakładać? tzn. 15, 16, 17? i jakie opony, chodzi mi o szerokość i wysokość oczywiście :D A w ogóle seryjnie to jakie koła zakładają bo nie mogę nigdzie tego w necie znaleźć ? I czy w ogóle jest gdzieś szansa dostania książki - instrukcji obsługi new beetla po polsku ? Sorry, że tak pytam ale mojego goofiego kupowałam w ciemno nie mając zielonego pojęcia o samochodach i efekt już znacie niee

Temat postu:
VW Zone Admin
VW Zone Admin
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1722539
Auto: T5 TDI ;) CLS CDI by H&R,
Pablolbn, kolego, usuń obrazek! albo wstaw go w avatrze! inaczej zrobię OUT!

Profil    1722539

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

O co chodzi z tym obrazkiem?
Już wiem, przeczytałam regulamin :hmm: ale obrazek fajny, można go wrzucić na awatar :)

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 230123
Apacz, standardowo beetle ma felgi 16" o szerokosci 6,5"
zaklada sie na nie oponki 205/55
jest komfortowo, opony sa tanie bo rozmiar popularny ale... to balony - za duzo gumy, wyglada to pospolicie.
w/g mnie najlepszym rozmiarem dla beetle jest 18" i szerokosc 8" do tego oponka z profilem 40 i jest miodzio.
sam mam 17" i dobrze mi sie na nich jezdzi i spoko wyglada ale jezeli bede kiedys kupowal cos nowego to wybiore jednak 18 calowe.
najwieksze felgi jakie widzialem na beetle to 22" - masakra i chyba gosc ma kompleks :P

nie mam instrukcji obslugi, nigdy jej nie ogladalem ale domyslam sie ze jest bardzo podobna do instrukcji golfa4 dostepnej na forach vw.

Profil    230123

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Szerokość 8" felgi to jaką oponę się zakłada? bo w tym za dobra nie jestem - 215 /40 np. ?
Zakładając np. 17 calowe lub 18 nie trzeba robić dystansów, żeby opona nie obcierała o nadkola? Jak to jest?
Co do instrukcji to mnie pocieszyłeś, że ,,pasuje" od golfa IV, w sumie najbardziej zależy mi żeby zapoznać z tymi kontrolkami bo w moim goofim poza olejem i ręcznym to więcej kontrolek nie uwidzisz :D

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Mam instrukcję w języku niemieckim, jeśli to coś pomoże to mogę podesłac na maila skany. Cała instrukcja jest podzielona na kilka odrębnych książeczek/działów.

Ja kupiłem auto z pospolitymi 16" i fakt trochę dużo gumy. Na zimę dostałem z samochodem komplet 15" - nie wygląda to najlepiej, raczej mikre wrażenie i bardzo odczuwalne są nierówności. Chyba w przyszłości rozważę zakup 17".

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

opony 215 lub 225
dystanse zaklada sie aby zmniejszyc ET felgi aby doprowadzic do optymalnego ET35

kontrolek w beetle troche jest:
Image
ale im mniej ich sie swieci tym lepiej :P

[ Dodano: Wto 03 Mar, 2009 ]
Raafiii, podeslij instrukcje na beetle99@onet.eu - chetnie zobacze co tam wlasciwie jest

Profil    230123

Temat postu:
PostWysłany: Śro 04 Mar, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Bilu. napisał(a):
Pablolbn, kolego, usuń obrazek! albo wstaw go w avatrze! inaczej zrobię OUT!

Już Kolego usunięty :D Po co te nerwy :P Myślałem że obrazek będzie jako avatar ale jakoś nie mogłem go załączyć . Ale przy okazji obadałem sobie w FAQ że funkcja Avatara może być zablokowana wiec , proszę o odblokowanie jeżeli jest taka możliwość .Pozdro

Szerokość 8" felgi to jaką oponę się zakłada? bo w tym za dobra nie jestem - 215 /40 np. ?
Zakładając np. 17 calowe lub 18 nie trzeba robić dystansów, żeby opona nie obcierała o nadkola? Jak to jest?

Co do felg to nie trzeba robić żadnych dystansów tylko dobrać odpowiednie ET ja mam na letnich 18 - 215/40 i nic nie ociera jeździ się bez problemu przez chwile miałem 19 i wyglądał tak :
Image
Image

Na stronie www.Newbeetle.org możesz sobie obadać jakie felgi zakładają są wariaci co 22 cale zakładają jak to zauważył Krzycho :D

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Pablolbn, wygląda kozacko na tych 19 :D
No to powiedzcie mi Panowie jakie opony na jakie felgi się zakłada na beetla:
na 16 wiem że 205/55 a na 17? i na 18? bo ja nie mam pojęcia co to jest to ET , ktoś mi to kiedyś tłumaczył ale zapomniałam ałłłłł
Jeszcze jedno pytanie. Jak wymieniacie filtr przeciwpyłkowy? Bo kolega co ma beetla mówi że rozebrał całą deskę rozdzielczą żeby się do niego dostać coooo Od strony silnika przy szybie nie ma szans żeby go wyjąć tak jak to jest w golfie :((
No i najważniejsze. Jak to jest z tym zawieszeniem ? Bo ja pod swoim domem mam straszne dziury i boję się, że będę zawadzać zderzakami :((
Z góry wielkie dzięki :]

Pablolbn mam ten sam problem z awatarem :/

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Beetle, skany już zostały wysłane na maila. Jak by było potrzebne coś jeszcze, to podeślę, oczywiście wybrane fragmenty bo cała instrukcja ma 200 stron ;-)

Co do dziur na drodze, na 16", to po księżycowych fragmentach jezdni jeżdę trochę wolniej ale to z powodu twardego zawieszenia a nie prześwitu. Nie wiem jak na innych calach ale chyba dopiero obniżenie zawieszenia może miec wpływ na zahaczanie spodem.

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Raafiii, dzieki, poczta dotarla piwko
Apacz, na 17" zaklada sie 205/50 albo 215/45 albo 225/45
na 18" 215/40 lub 225/40
Oczywiscie mozna spotkac gosci ktorym te rozmiary nie spodobaja sie i beda naciagac wezsze gumy lub mniejszy profil ale robia to z mysla o zlotach a nie codziennej jezdzie.
No i nie mozna zapomniec o lekkim obnizeniu zawieszenia (sprezyny, kit, gwint) - tylko wtedy duze felgi ladnie komponuja sie w blotniku, bez tzw. wheelgap'a.

ET to odległość pomiędzy geometrycznym środkiem felgi a płaszczyzną jej styku z piastą (w mm). Jezeli ET bedzie za duze to opona bedzie ocierac o amortyzator lub sprezyne albo przy skretach a jak za male to kolo wysunie sie na zewnatrz z blotnika i zabiora ci dowod rejestracyjny albo podczas pracy zawieszenia moze ocierac o rant blotnika.
Najlepiej uzyj google i znajdziesz mnostwo tekstow na ten temat.

Filtr kabinowy jest dostepny od srodka auta - link do instrukcji montazu (od 4 str): http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_all/einbau/HBMxPExu.pdf

Mam opory przed obnizaniem beetle bo garbus i tak jest nisko posadzony. Nie wiem jak wy ale czesto mi sie zdarza ze podjezdzajac do kraweznika zaczepiam lekko spodem przedniego zderzaka. Spotkalem sie tez z problemami mechanikow i oponiarzy aby wsunac lapy podnosnika pod podwozie.

Profil    230123

Temat postu: Pare pytań
PostWysłany: Czw 05 Mar, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Ciekawi Nas co to za przycisk znajduje się za kierowcą(może i na równo z fotelem kierowcy)na wysokości chowania się pasa bezpieczeństwa...mamy instrukcje hiszpańską i niestety ciężko z niej coś wyczytać :P
Jak załączyć światła przeciwmgielne? jest jakiś "myk" ? ;) bo pokrętło się nie obraca do pozycji w której są namalowane.
Nie działa otwieranie bagażnika z pilota ,co może być przyczyną? czy może być niezaprogramowany sam bagażnik?

Pozdrawiamy Beetelkowców :))

Temat postu:
PostWysłany: Czw 05 Mar, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

BBoyUkasiu, wieczorem cos poszukam na temat tego tajemniczego przycisku.

"myk" na halogeny to to ze przelacznik nie tylko sie obraca ale tez przesuwa wzdluz swojej osi.

mam pilot 2 przyciskowy ale jest nieoryginalny.
niech sie wypowie ktos kto ma 3 przyciski.

Profil    230123

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 5 z 7 [ 99 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości