Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 108 z 300 [ 4489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 300  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: OT !
PostWysłany: Wto 08 Mar, 2011 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 20298535
Auto: jetta a1 w limitowanej,specjalnej wersji "CEEL"
;)

R13 5
╚╬╬╝
..24
 Profil    20298535

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: szukam caddy.
ja sie ciagle dziwie ze ludzie nie wyszli na ulice..potrafia organizowac jakies glupie wiece z okazji dnia kobiet a jak nas dymaja na kase to sie nie potrafimy zebrac..

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Albo jak zabierają krzyż. niee

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 9296079
Auto: MkIII GTI 8v 96'
poodzielam zdanie z WHT bo gdy swego czasu bylem zarejestrowanym jako bezrobotnym to ni hu.. nie bylo roboty albo sa ofery z obozow pracy gdzie musisz zap.. caly tydzien a h.. masz kasy :/

kryzys bedzie moim zdaniem dopuki nie wezma sie za emerytow bo siedza na emeryturze i dodatowo pracuja a miejsc dla mlodych nie ma tak jak u mnie w miescie jedynie kopalnia jest jako takim ratunkiem dla mlodych ale wszedzie reka reke myje w biurach siedzi od h... ludzi bez ktorych nic by sie nie zmienilo sami dyrektorzy itp kur.. jego mac :/

i jak mlodzi maja miec dzieci zeby ktos pracowal na emerytow jak utrzymanie kosztuje jesli ktos chcialby isc z dzieckiem na swoje mieszkac to musi sie liczyc z wydatkiem ok 1tys zl miesiecznie a gdzie jest reszta a nich zona nie pracuje to ciekawe za co zyc, dojerzdzac do pracy, naprawiac auto bo nikt nie jezdzi nowymi autami z salonu chyba ze ktos ma zawod "syn"

"w tym krajku jest wszystko po 5zl chlem cukier paliwo " demotywatory.pl

Profil    9296079

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Auto: szukam caddy.
Menson:D na kopalnie jako tako tez sie nie dostaniesz;p bylem ost. to zaprasza po 6 osob:D i mowi ze nie ma miejsc:P
a emeryci swoja droga maja sie dobrze;D
poniewaz emerytura +pensja:D i uwaga bo wiekszosc o tym nie wie:D emeryt ma odkladane skladki emerytalne co daje ze np. co kwartal jest naliczana nowa stawka emerytury tzn.zwieksza sie:D np.
jak w styczniu mial 1000zl emerytury to w kwietniu 1045;)

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 9296079
Auto: MkIII GTI 8v 96'
MeS napisał(a):
Menson:D na kopalnie jako tako tez sie nie dostaniesz;p bylem ost. to zaprasza po 6 osob:D i mowi ze nie ma miejsc:P
a emeryci swoja droga maja sie dobrze;D
poniewaz emerytura +pensja:D i uwaga bo wiekszosc o tym nie wie:D emeryt ma odkladane skladki emerytalne co daje ze np. co kwartal jest naliczana nowa stawka emerytury tzn.zwieksza sie:D np.
jak w styczniu mial 1000zl emerytury to w kwietniu 1045;)

o 6 osobach to wiem a tylko slysze ze kogos do biur przyjmuja bo to curka jakiegos prezesa czy h.. wie kogo :/

o emeryturze tez wiem tylko ze gornik to ma ze 2 albo 3k jak konczy robote po 25 latach a puzniej :>

Profil    9296079

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7921141
Auto: OOOO b6
paliwo owszemi idzie w gore ale co do stawek za przewoz rzeczy na tirach ehh nie zgodze sie siedze w tym i widze jak jest no coz zobaczymy c z tego wyjdzie :smutny:

Profil    7921141

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: Passat b5 variant
WHT napisał(a):
kacza750 napisał(a):
Ps . a kryzysu u nas nigdy nie było i nie będzie . To jest tylko słowo które robi durnym ludziom w tym kraju wodę z mózgu . Sztucznie napędzana przez media bzdura . Wystarczy mieć trochę oliwy w głowie i w dobie tego tzw'' kryzysu'' też można całkiem godnie żyć ...

Nie... nie było. Jak bezrobocie kilka lat temu sięgało 2x % to też nie było kryzysu, było pięknie. I teraz jak na jedno ogłoszenie o pracę z wymaganym wykształceniem średnim jest 130 chętnych osób to też kryzysu nie ma . :ok:

Stary ale nie wiem o czym do mnie piszesz ... Jaki kryzys ?? Przez właśnie takie myślenie to mamy jak mamy w tym ''pięknym'' kraju .. Nawet nie wiesz co było przyczyną tego że u nas było i jest bezrobocie ... Cała gospodarka jakoś idzie w górę ... buduje sie domy , drogi , mosty . Ludzie zakładają firmy ...
Ciężko o pracę (jakąkolwiek) to było przed dostaniem sie Polski do ''Kochanej unii'' . W mojej okolicy wtedy na 10 osób max 3 miały stałą i stabilną pracę ... Po tym jak Polska stała się członkiem ww. to zaczęły sie masowe migracje na ''zachód'' za lepszymi zarobkami . W tej chwili można bez najmniejszych problemów znaleźć dobrą pracę i to na dłużej niż 3 miesiące .
A co do ogłoszeń ze 130 chętnymi .. hmmm to powiedz mi dlaczego nie ma za bardzo chętnych do pracy w której nie jest wymagane praktycznie żadne wykształcenie ?? Ja sie szuka nie wiadomo czego na rynku pracy to tak jest ... Na zwykłych budowach jest od groma przyjęć zwłaszcza w sezonie wiosenno letnim. Problem polega na tym że nie każdy z wykształceniem średnim chce pracować fizycznie ciężko z jakże pięknie nazywanymi przez wszystkich '' robolami''.
Po skończeniu nauki (nie poprzestałem na średnim) szukałem pracy w zawodzie jednak czas pokazał że nie mam się co łudzić i poszedłem tam gdzie ją mi dali . I wcale nie pracuje w garniturku pod krawatem a i na zarobki nie narzekam :P .
Kryzys to jest w Libii , Egipcie . Tam ludzie wychodzą na ulicę dobrze wiedząc że mogą nigdy do swoich domów nie wrócić ... A wszystko po to aby wywalczyć trochę lepsze warunki ich bytu (bo życiem nie można tego nazwać) . U nas jak na razie wychodzą tylko aby bronić krzyża :-D .
Poczytaj troszke o życiu na Białorusi , o tamtejszych zarobkach (minimalna ustawowa płaca jest mniejsza niż zasiłek dla bezrobotnych w Polsce) i wtedy zacznij pierdzielić o ''kryzysie'' ...

A tak na rozluźnienie to jeżeli chodzi o słowo ''kryzys'' to tak wabi się mój psiak :D .

VW User
VW User
Awatar użytkownika

xxxonaxxx napisał(a):
paliwo owszemi idzie w gore ale co do stawek za przewoz rzeczy na tirach ehh nie zgodze sie siedze w tym i widze jak jest no coz zobaczymy c z tego wyjdzie :smutny:

Cały czas piszemy o wzroście cen paliwa o około 100% ... Nie wiem czy dyrekcja firmy przewozowej dalej by pozostała przy stawkach takich jak dotychczas jak by musieli wydatki na paliwo pomnożyć razy dwa.

Taka jest właśnie chora mentalność Polaka. Największym problemem jest dla niego ''ktoś'' inny . Zawsze narzekamy na kogoś innego (emeryt , rencista , prywaciarz itd itp.) Proponuje skupić sie na swojej osobie (nie na tym że jest źle przez kogoś innego) . Przez takie biadolenie nic nie zmienimy . Zajmijmy sie tym żeby było dobrze koło naszego ''koryta'' a nie zwalamy winę za to że jest nam źle na innych .

Kurcze ale się wywiązała rozmowa hehe a był tydzień spokoju haha ;) niee .

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1441903
Auto: ibiza 6k, F2 monte carlo
kurcze jak nie szukałem felg to było tego masa, jak posprzedawałem to co miałem i teraz szukam czegoś do siebie to nic nie ma, zima się skończyła a tu nie ma na czym jeździć

Profil    1441903

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

kacza750 napisał(a):
WHT napisał(a):
kacza750 napisał(a):
Ps . a kryzysu u nas nigdy nie było i nie będzie . To jest tylko słowo które robi durnym ludziom w tym kraju wodę z mózgu . Sztucznie napędzana przez media bzdura . Wystarczy mieć trochę oliwy w głowie i w dobie tego tzw'' kryzysu'' też można całkiem godnie żyć ...

Nie... nie było. Jak bezrobocie kilka lat temu sięgało 2x % to też nie było kryzysu, było pięknie. I teraz jak na jedno ogłoszenie o pracę z wymaganym wykształceniem średnim jest 130 chętnych osób to też kryzysu nie ma . :ok:

Stary ale nie wiem o czym do mnie piszesz ... Jaki kryzys ?? Przez właśnie takie myślenie to mamy jak mamy w tym ''pięknym'' kraju .. Nawet nie wiesz co było przyczyną tego że u nas było i jest bezrobocie ... Cała gospodarka jakoś idzie w górę ... buduje sie domy , drogi , mosty . Ludzie zakładają firmy ...
Ciężko o pracę (jakąkolwiek) to było przed dostaniem sie Polski do ''Kochanej unii'' . W mojej okolicy wtedy na 10 osób max 3 miały stałą i stabilną pracę ... Po tym jak Polska stała się członkiem ww. to zaczęły sie masowe migracje na ''zachód'' za lepszymi zarobkami . W tej chwili można bez najmniejszych problemów znaleźć dobrą pracę i to na dłużej niż 3 miesiące .
A co do ogłoszeń ze 130 chętnymi .. hmmm to powiedz mi dlaczego nie ma za bardzo chętnych do pracy w której nie jest wymagane praktycznie żadne wykształcenie ?? Ja sie szuka nie wiadomo czego na rynku pracy to tak jest ... Na zwykłych budowach jest od groma przyjęć zwłaszcza w sezonie wiosenno letnim. Problem polega na tym że nie każdy z wykształceniem średnim chce pracować fizycznie ciężko z jakże pięknie nazywanymi przez wszystkich '' robolami''.
Po skończeniu nauki (nie poprzestałem na średnim) szukałem pracy w zawodzie jednak czas pokazał że nie mam się co łudzić i poszedłem tam gdzie ją mi dali . I wcale nie pracuje w garniturku pod krawatem a i na zarobki nie narzekam :P .
Kryzys to jest w Libii , Egipcie . Tam ludzie wychodzą na ulicę dobrze wiedząc że mogą nigdy do swoich domów nie wrócić ... A wszystko po to aby wywalczyć trochę lepsze warunki ich bytu (bo życiem nie można tego nazwać) . U nas jak na razie wychodzą tylko aby bronić krzyża :-D .
Poczytaj troszke o życiu na Białorusi , o tamtejszych zarobkach (minimalna ustawowa płaca jest mniejsza niż zasiłek dla bezrobotnych w Polsce) i wtedy zacznij pierdzielić o ''kryzysie'' ...

A tak na rozluźnienie to jeżeli chodzi o słowo ''kryzys'' to tak wabi się mój psiak :D .

Nie znam cie-masz dzieci, żone, mieszkanie, dom?
Tak tak, a światowa gospodarka opiera się na złotym. niee
Jak mam się skupić na sobie, kierowaniu swoją karierą zawodową, skoro po skończonych studiach trafiam na emeryta, który zamiast siedzieć w domu to dorabia na etacie i blokuje miejsce pracy osobie o 30 lat młodszej?
Jakbyś mnie nie zrozumiał to napiszę ci jaśniej-chodzi mi o to, że to co się dzieje jest skutkiem ogólnego zwolnienia tempa w gospodarce światowej i tego, że różnymi sposobami Europa chce to odrobić.
Be

Ostatnio edytowany przez WHT, Wto 08 Mar, 2011, edytowano w sumie 1 raz

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Ciekawe czy będziesz taki mądry jak po kilkudziesięciu latach pracy dostaniesz tyle emerytury że starczy ci TYLKO na opłaty i jakieś marne jedzenia . Myślisz że taki emeryt to z chęcią przychodzi do pracy ? I nie gadaj że zabiera ci miejsce pracy bo to bzdura . Jesteś młodszy a co za tym idzie bardziej produktywny , bystrzy, itp. Bardziej zależy pracodawcy na Tobie niż na starym zgredziałym i powolnym (fizycznie i umysłowo)emerycie . No chyba że od razu chcesz dostać po tych ''studiach'' jakieś wysokie stanowisko na które po prostu trzeba sobie zapracować ... Wybacz ale tak nie jest . Widzę że nie ma sensu i o czym z Tobą pisać . Masz swoje zdanie a ja swoje . Kropka ;) .

Ostatnio edytowany przez kacza750, Wto 08 Mar, 2011, edytowano w sumie 1 raz

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Haha. I taka jest właśnie dyskusja tutaj. A w zasadzie jej nie ma.
Poczytaj może kilka pism branżowych i prognozy na następne 20 lat. ;)

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 6797275
Auto: VW Jetta mk2
Potrafi ktoś rozszyfrować do czego i ile obniżaja sprężynki Weiteca o takich oznaczeniach:
AUO31VA/027
AUO31HA/027
Proszę o pomoc :$

2010:Nowy Staw,VW Mania,Pasłęk
Był:
AUDI 80 b2 typ 81
viewtopic.php?f=98&t=60612
2011:Nowy Staw
Jest:
VW Jetta 88r
 Profil    6797275

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1441903
Auto: ibiza 6k, F2 monte carlo
timi79
żle wpisałeś numer zamiast o ma byc 0, a pasują do audi a4 b5 i podobnych obniżenie do 4,5cm

Profil    1441903

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 108 z 300 [ 4489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 300  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości