Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 2 z 2 [ 16 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: ARL 4motion czy fwd
PostWysłany: Pon 21 Lut, 2011 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3861995
Auto: C63-> AMGfahrer
BartoL napisał(a):
Filtr z olejem to koszta rzędu 200 pln, klucz do jego wymiany albo w ASO albo na allegro 120 pln (całość wyniosła mnie w ASO 350 pln) w zależności od przebiegu i funkcjonowania haldexu należy co jakiś czas wymieniać, ja u siebie wymieniłem profilaktycznie. Z mojej perspektywy jest to bardzo uciążliwy sprzęt, a dlaczego, otóż ani obniżyć porządnie samochód, dostępność dobrych zawieszeń słaba, jednakowe opony na obu osiach, co przy różnych szerokościach felg nie zawsze jest efektowne. Waga całego zawieszenia jest ogromna, i przy mojej mocy i momencie auto wcale nie jeździ tak jak powinno i marne 220 ps nie chce jechać :( Nie jestem obiektywny, bo ja się bawię tym samochodem i dla mnie nie gra to już roli czy ma 4motion czy go nie ma, jest bo jest ja się do tego przyzwyczaiłem, ale jak kogoś jara pałowanie, jakieś strity na mieście to niech kupuje, zakatujesz zawias w kilka miesięcy i zobaczysz co ile kosztuje ;) bo haldex tani do naprawy nie jest, pod względem mechanizmów i dostępności poszczególnych części.
Pozdrawiam.

filtr i olej powinno sie w Haldexie zmieniac co 30 tys km, w samym dyferencjale mozna rzadziej ale nie mozna o tym zapominac. jesli chodzi o trwalosc to naped ten sam w sobie podobno nalezy do wytrzymalych (ale o zmianie oleju trzeba pamietac koniecznie).
co do obnizenia to da chyba rade, balem sie ze bedzie gorzej ;)
jedyne co to nawet majac ARL pod maska trzeba sie liczyc zarowno z wiekszym spalaniem jak i odczuwalnie gorszymi osiagami...
jedno co jest pewne, po Octavii RS TFSI powiedzialem ze posiadanie mocniejszego auta niz 220-240 PS z napedem tylko na przod mija sie z celem. zalety napedu 4x4 na pewno odczujesz na mokrym kiedy nie bedzie problemu z szybkim ruszeniem spod swiatel ;)) a zima to juz jest w ogole inna bajka. zwlaszcza ze ostatnimi czasy te zimy to w PL dosc srogie sa ;)
pozdro

2008: Nowy Staw, Pleszew, VAGTreffen, VWMania, VAG Event
2009: SpeedMania, Mrowki, VWigwamy Pleszew, VAG Event, VW Mania, Mrówki vol. II, ESSEN Motor Show
2010: Nowy Staw, Worthersee Tour, Mrówki, VAG Event, VW Mania, Cultstyle.pl
2011: Nowy Staw, Majowka Cultstyle.pl, Mrówki, VAG Event, Pasłęk,VW Mania, M.I.V.W, Cultstyle.pl, STS Bydgoszcz,
2012: Worthersee Tour, OldschoolSuicideParty, VAG Event, Cultstyle, c.d.n.
 Profil    3861995

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 2 z 2 [ 16 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość