Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 2 z 4 [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Telewizory LCD
PostWysłany: Śro 21 Paź, 2009 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2176296
Auto: Golf VI Składak Style
jak się będziesz przejmował poborem mocy to kup LCD bo plazma dużo wiecej wciąga watów.
42 cale to z 5 metrów można oglądać i sie wzrok nie męczy, bliżej nie polecam.
Zwróć tez uwage na chłodzenie bo w niektórych TV sa wiatraczki które w nocy troszkę irytują przy włączonym TV.
Koniecznie kup z mpeg4 bo za 2 lata będziesz tuner dodatkowy kupić aby oglądać dzisiejsza analogową tv, te w promocji często nie mają mpeg4.

Jetta A5 USA On AIR

Mój były Lupiszon na poduchach -->Lupo

"rozgniatam białe larwy kompleksów butem samozaparcia, pracy i myślenia nad sobą"

Pozdrawiam
Piotr
 Profil    2176296

PostWysłany: Śro 21 Paź, 2009 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
zanim naziemna telewizja osiagnie standart nadawania cyforwego jeszcze 2 -3 razy sie cos pownie zmieni. pozatym tunery mpeg4 jak wchodzily kosztowaly 700zl, rok temu trzea bylo zaplacic 400 a teraz mozna dostac po 200 pare złotych... zamni dosiegniemy do tego pulapu to beda tak tanie, ze nawet nieco starsze TV bedzie mozna w nie wyposazyc za niewielkie pieniadze. puki co telewizja N nadaje w HD i podlanczas dekoder i masz najwekszy zbior kanalow HD... ja mam LCD do kabla zwyklego podlaczony i spokojnie da sie wszystko ogladac... generalnie uwazam ze do serdenigo pokoju 32 cale to potimum, na 42 cale trzeba juz miec naprawde trocehe miejsca...

co do LED TV to zobaczymy czy standart sie przyjemie.... moze byc z nimi jak z Plazmami (mimo tego ze dobre, czesto lepsze od LCD, to sie nie przyjely z powodu swojej ceny, i plyty DVD HD, wyparte przez blue ray...)

PostWysłany: Śro 18 Lis, 2009 
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2356976
Auto: Cupra 4x4 ????
Panowie nowy temat.. budzet do 5k, minimum 40 cali... Co najlepiej? Myslalem o tych 600hz bo dosyc ladnie to wyglada... Czy moze kupic LEDa?

Image
Było A3, Mk2,Mk3 TDI+, Mk3 20VT...
 Profil    2356976

PostWysłany: Śro 18 Lis, 2009 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4912787
Auto: boratus i mk1 cabrio (koszyk)
norbi napisał(a):
Panowie nowy temat.. budzet do 5k, minimum 40 cali... Co najlepiej? Myslalem o tych 600hz bo dosyc ladnie to wyglada... Czy moze kupic LEDa?

ja chciałem byc trendy ałaa i 5 miesiecy temu kupilem samsunga z serii7 200 hz 47 cali na fululHD jakies tam wyjscia internet i jakies duperele ale co najgorsze to mam zwykla kablowke i gdym wiedzial ze przy zwyklej kablowce TVN , i inne popularne programy bede ogladał tak jakbym był na Snieżce w najwiekszej śnieżyce to w zyciu bym go nie kupił. Wczesniej miałem też samsunga ale z serii4 37 cali 60hz HDredy i powiem Ci ze był petarda do ogladania na zwyklej kablówce , podlaczone ps3 i malo tego nie jestem jakims tam maniakiem gier ale nie odczolem ruznicy pomiedzy tymi 60 hz a 200 hz , poza tym ten telewizor sam wybiera najwieksza rozdzielczosc i hz do gier i nawet colin dirty2 ani GTprolog nie nadaja nawet w 100hz.

Co do telewizora to mysle ze jakis samsung z serji4,5 w zupelnosci wystarczy do ogladania i mysle ze niema sensu kupowac wiecej niz 100hz poniewaz w polsce jeszcze dlugo dlugo nie wykozystasz go nawet w 60% i mysle ze nie ma teraz co przeplacac , teraz kupic jakis tani dobry w promocji a jak bedzie juz za maly lub sie znudzi to sie kupi nowy lepszy , bo to tak tanieje ze szok.

Ja niestety gdybym wiedzial wczesniej taka zecz albo np jak Ty zalozyl taki temat i posluchal bym sie mondrzejszych ze nie warto kupowac wiecej niz 100hz napewno bym tego samsunga co mam teraz w zyciu nie kupil. co do wielkosci to juz Twoja sprawa ;)

Volkswagen Klub Polska #822#
 Profil    4912787

PostWysłany: Sob 21 Lis, 2009 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Najlepsze jest to że ludzkie oko powyżej 100Hz i tak nie wychwyci różnicy (czy będzie to 200 czy 600Hz to i tak obejętne) niee

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1441903
Auto: ibiza 6k, F2 monte carlo
vwbartus
a dlaczego kupiłeś tak duży LCD?? nie było Plazm?

Profil    1441903

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4912787
Auto: boratus i mk1 cabrio (koszyk)
asmo napisał(a):
vwbartus
a dlaczego kupiłeś tak duży LCD?? nie było Plazm?

Tak duży dla tego że lubie wszystko co jest duże :-D A tak na serio dlatego że jak kupowałem pierwszy tv lcd 37 cali to w sklepie wydawał sie duży jednak jak przyjechałem do domu i gu uruchomiłem to zginą mi na ścianie a od TV do kanapy mam 5,5 metra . Teraz ma 46 cali i jest jak dla mnie OK ;)
Co do plazm to nie chciałem plazmy chociaż mnie namawiali ale ja jednak wolałem LCD kupił bym LED-a ale niestety LEDY tak duże były poza moim zasięgiem finansowym a mniejszego niż 46 cali nie chciałem. Wszystkie plazmy które oglądałem w sklepach ten obraz miały ciemniejszy niż LCD a samsungi i pewnie inne LCD maja taka funkcje jak dynamic gdzie obraz staje sie w pełni jasny i wyraźny plazma niestety tego nie ma , przynajmniej ta która oglądałem a była to plazma firmy PANASONIC TX-P50G10 i dlatego wybrałem SAMSUNG LE46B750 . Teraz żałuje bo mogłem kopić tańszy tylko z fulem nawet nie musiałby byc 100hz a resztę przeznaczyć na coś do auta :)

Volkswagen Klub Polska #822#
 Profil    4912787

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Audi 100 C4 & Chevrolet Camaro 3gen
coś od siebie

LED jak na razie odpuść sobie , stosunkowo nowa technologia i tak do końca jeszcze nie dopracowana
LCD - hmmm , żeby oglądać jak człowiek to musisz wyłożyć sporo gotówki bo te ,,tanie,, to taka porażka (szczególnie ostrość , czerń no i te kolory ,,zostające,, w tyle przy szybkim obrazie)
PLAZMA - co by nie mówić sporo prądu pożera ale jakość obrazu najlepsza , żywotność niby najkrótsza ale i tak pewnie wcześniej zmienisz na nowego niż go wykończysz - wypalanie (duszki) jeśli używsza z głową to idzie nad tym zapanować

fullHd & HDready - jeśli oglądasz naprawde z bliska to full , z 3 - 4 metrów już nie dostrzegniesz różnicy przy 42 calach i ready w zupełności wystarczy

najlepszym sposobem przy kupnie podłączyć wszystkie technologie w tej samej wielkości,porównywalnej cenie i porównać - różnice widać odrazu ;)

osobiście używam Plazmy 50 calowej (HDReady) i oglądam z 3,5 metra - obraz przy telewizji HD nie ma dla mnie absolutnie najmniejszych zastrzeżeń , przy standardowej telewizji to niestety przy 50 calach już widać co nie co ale tragedii też nie ma - w sumie to kto w tych czasach ogląda telewizje SD na takich telewizorach ;)

jak co to poczytaj forum audiostereo - tam mozna wyczytać trochę opini o sprzętach

http://www.audiostereo.pl/kino_domowe_k3.html

lub tutaj

http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=16409

Audi C4 --- viewtopic.php?f=98&t=16705&start=1410
Jetta II --- viewtopic.php?f=112&t=44729&start=0

PostWysłany: Wto 24 Lis, 2009 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

A ja polecę SONY BRAVIA bo nikt tu nie wspomniał o najlepszej marce :)
Co prawda do Sony trzeba trochę dołożyć, niż do innego o podobnych parametrach, ale myślę, że warto.
Fajnym bajerami w LCD jest wbudowany twardy dysk, bluetooth i wifi.
Teraz na Sony jest taka promocja, że dają 5 lat gwarancji bez żadnej dopłaty.
Co do LED to tchnologia jeszcze niedopracowana.
tu opinia serwisanta.
Najgorzej jest z diodami LED. Wypalają się nierównomiernie co powoduje że już po 10-15 tys godzin telewizora nie da się oglądać.

PostWysłany: Śro 25 Lis, 2009 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

fast napisał(a):
Co do LED to tchnologia jeszcze niedopracowana.
tu opinia serwisanta.
Najgorzej jest z diodami LED. Wypalają się nierównomiernie co powoduje że już po 10-15 tys godzin telewizora nie da się oglądać.

w niedziele czy poniedziałek był program poświęcony telewizorom na tvnTurbo i wspominali o LED'ach , rzecywiście one są słabe pod względem wytrzyamałości , działają zdecydowanie krócej od Plazm - podobno to te same telewizory co LCD z tym że neony zostały zastąpione diodami

a do autora tematu ---- jesli masz zamiar używać telewizora jako monitora to zrezygnuj z PLAZMY , używając jej jako monitora jesteś w stanie wykończyć go w ciągu kilku miesięcy

PostWysłany: Śro 16 Gru, 2009 
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

W koncu kupiony :) Samsung LCD 40'. Bardzo fajny, z LAN'em, USB (odtwarza Divxy z napisami), FULL HD, dobry kontrast :) Poki co jestesmy zadowoleni.

Image
 Profil    2356976

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3239572
Auto: Bora Sedan V6 oraz Bora Variant TDI ASZ+ Jetta mk II Coupe Bora Sedan TDi ATD
norbi napisał(a):
W koncu kupiony :) Samsung LCD 40'. Bardzo fajny, z LAN'em, USB (odtwarza Divxy z napisami), FULL HD, dobry kontrast :) Poki co jestesmy zadowoleni.

Jaka kaska, bo parapetry ma wypas, ja planuje własnie jutro zakupić Samsunga LE-32B550 ma służyć jako monitor + po wyłączeniu kompa TV, w tej kasce chyba lepszej opcji nie ma. Ktoś ma może takiego, coś może na jego temat powiedzieć ?

Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

BartoL napisał(a):
norbi napisał(a):

Jaka kaska, bo parapetry ma wypas, ja planuje własnie jutro zakupić Samsunga LE-32B550 ma służyć jako monitor + po wyłączeniu kompa TV, w tej kasce chyba lepszej opcji nie ma. Ktoś ma może takiego, coś może na jego temat powiedzieć ?

3,5k Samsung LE40B650. Własnie jestem po pierwszym odtwarzaniu tylko HD READY i oczy mam takie coooo Dobrze, ze w nocy provider daje 15mb/s, wykorzystam to :-D

Image
 Profil    2356976

VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

BartoL napisał(a):
bo parapetry ma wypas

pamiętaj że parametry to taki chwyt marketingowy dla siągnięcia klienta , te całe cyferki nie wiadomo do czego mają się odnośić i jaki jest wzorzec (przecież wogóle takiego nie ma) i najłatwiej napisać kontrast 3000000 do 1 i co z tego jak w innym gdzie jest napisane 5 do 1 wypada lepiej - nie sugeruj się cyferkami ;) tylko gołym okiem

Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

A ja wlasnie podlaczylem dysk twardy do TV :D Fajnie pooglądać sobie jakieś HD a potem Divx'a wrzucić na ruszt hehe ;P

Image
 Profil    2356976

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 2 z 4 [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości