Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 49 z 175 [ 2611 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 175  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Corrado VR6 2.9] VR6.project
PostWysłany: Pią 26 Lut, 2010 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: variat_vagen
napis corrado psuje mi tu efekt ładnych tarcz, czekam na foty gotowca bo podświetlenie kompa i wskazówek to dla mnie sprawa oczywista ;)

VW Zone Master
VW Zone Master

Auto: f**k this place
oczywiscie ze to tylko przymiarka.. nikt nawet nie myslal zeby cos takiego montowac niee

projekt blatow -> ostatnie foto, realizacja w przyszlym tygodniu

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: variat_vagen
ja bym tu widział głębsze ramki zegarów te bez dołów, pomimo, ze nie są pełne można dorobić dół, myślę że warto bo są głębsze i dają fajny efekt Image

VW Zone Master
VW Zone Master

te co zostaly uzyte tez sa glebokie, ale artysta ktory je wykonywal raczej sie nie przylozyl bo sredno leza i bedzie trzeba dopasowywac.

..ale dobra uwaga :ok: trzeba bedzie pokombinowac

po krotkiej konsultacji bedzie wspawany 8-punktowy SL ]:->

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Auto: Volvo s60 2.4t & Passat B6 BMR DSG
Podoba mi sie pomysł z obortokiem na srodku, rodem z Porsche ;o. No i jak widze wywalacie te dziadowskie diody ktore kontroluja stan podzespolow i beda tak jak w nowszych autach, ladnie na tarczy obrotomierza?

VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: coupe
pytani :) : czy po przekręceniu kluczyka wskazówka będą lecieć do końca skali i wracać na początek ? :-D

VW Zone Master
VW Zone Master

Lakier napisał(a):
Podoba mi sie pomysł z obortokiem na srodku, rodem z Porsche ;o. No i jak widze wywalacie te dziadowskie diody ktore kontroluja stan podzespolow i beda tak jak w nowszych autach, ladnie na tarczy obrotomierza?

dokladnie, a w miejscu diod na dole po prawej stronie bedzie S-L 3x2led, bedzie sie zapaloalo kolejno przy 7K (zolty) -> 7.5K (pomar.) -> 8K (czerwony)

idgray napisał(a):
pytani :) : czy po przekręceniu kluczyka wskazówka będą lecieć do końca skali i wracać na początek ? :-D

heh, tzw. "opening ceremony"? moze bez przeginania :) ale jest to do zrobienia, najwazniejsze ze predkosc bedzie zsynchronizowana z GPS'em ]:->

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1826453
Leetveen napisał(a):
najwazniejsze ze predkosc bedzie zsynchronizowana z GPS'em ]:->

A co w tunelach? No i z czasem opóźnienia między gps'em a czasem rzeczywistytm? jakaś kompensacja sygnału?

Kombinowaliście już z podświetleniem tych wskazówek?
Jak będą wykonane wskaźniki ostrzegawcze na liczniku?

Image
 Profil    1826453 dbbest

VW Zone Master
VW Zone Master

Daro napisał(a):
A co w tunelach? No i z czasem opóźnienia między gps'em a czasem rzeczywistytm? jakaś kompensacja sygnału? Kombinowaliście już z podświetleniem tych wskazówek?

bez urazy i obrazy Twojej wiedzy i szkoly, ale GPS w "tunelach" nie dziala, podobnie jak w budynkach, windach i podziemnych parkingach, chyba ze wylapuje odbite sygnaly z niskorestrykcyjnie ustawionym multipathem z poziomem istotnosci ok. 90% ]:-> ale to tylko przez okno lezac na stoliku w pokoju obok choinki.

"zsynchronizowana" nie oznacza ze GPS bedzie podawal predkosc, bo byloby to glupota, chociaz gotowy rewersyjny predkosciomierz GPS z odswiezaniem 5Hz lezy w domu..

test na indiglo.momana pokazal ze same indiglo nie da rady zapalic wskazowek, dlatego beda podswietlone jakimis smd'kami albo 3mm ledami.

Daro napisał(a):
Jak będą wykonane wskaźniki ostrzegawcze na liczniku?

nic specjalnego, 3x2 5mm led WC jako koncowki, a flaki najprawdopodobniej ze skalowalnego diodowego obrotomierza uniwersalnego, bo jak juz sobie utrudniac to po najmniejszej i wykonalnej linii oporu, a nie zaciagac sztab elektronikow ktorzy chcieliby dojechac z Polski do Rosji przez Alaske i 2 oceany.

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1826453
Leetveen napisał(a):
Daro napisał(a):
A co w tunelach? No i z czasem opóźnienia między gps'em a czasem rzeczywistytm? jakaś kompensacja sygnału? Kombinowaliście już z podświetleniem tych wskazówek?

bez urazy i obrazy Twojej wiedzy i szkoly, ale GPS w "tunelach" nie dziala, podobnie jak w budynkach, windach i podziemnych parkingach, chyba ze wylapuje odbite sygnaly z niskorestrykcyjnie ustawionym multipathem z poziomem istotnosci ok. 90% ]:-> ale to tylko przez okno lezac na stoliku w pokoju obok choinki.

"zsynchronizowana" nie oznacza ze GPS bedzie podawal predkosc, bo byloby to glupota, chociaz gotowy rewersyjny predkosciomierz GPS z odswiezaniem 5Hz lezy w domu..

test na indiglo.momana pokazal ze same indiglo nie da rady zapalic wskazowek, dlatego beda podswietlone jakimis smd'kami albo 3mm ledami.

Sopoko nie widzę powodów do "urazy ani obrazy", nawet jeżeli ktokolwiek twierdził że sygnał z GPS'u osiagnalny jest w 'zamkniętych' przestrzeniach. Dlatego pytam na czym polega ta synchronizacja? I jeżeli ma mieć jakikolwiek wpływ na synchronizację z pedkością to w miejscach o których jest mowa wpływ będzie zerowy.

Powiedz mi w takim razie co rozumiesz przez synchronizację prędkości z GPS'em?

Albo inaczej zanim znowu źle zinterpretujesz moje pytanie zasugeruje odpowiedź. Może chodzi o pomiar prędkości na okrążeniach lub na 1/4 mili w zależności od pozycji na GPS'ie? Bo generalnie innego sensownego zastosowania nie widzę.

A co do samego GPS'u to bez urazy i obrazy dla twojej szkoły ale licznik oparty na odświeżaniu 5hz czyli co 1/5 sek to niezbyt zadowalający wynik. Przy 100 km/h pomiar masz co 6m, czyli generalni sieje jak ruski moździerz z nawaloną obsługą :P na 10Hz zrobiłbym wow.

aha i oczywiście no offence. Interesuje się wnikliwie bo widzę że dzieją się ciekawe rzeczy tutaj. Ja mam układ GPS'u informujący mnie o pozycji samochodu w zwrotnej informacji w smsie :)

A jeżeli już bawicie się w takie rzeczy to ciekawym motywem może być akcelerometr. też nietrudna rzecz a fajnie widzieć jakie przeciążenia uzyskuje się podczas jazdy.

Image
 Profil    1826453 dbbest

PostWysłany: Sob 27 Lut, 2010 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

dobry pomysl z tym obrotkiem na srodku ;)
takie cos jak predkosc z gps mnie nie podnieca (wyskalowana, glupi nie jestem, wiem, ze na biezaco z gpsa nie bedzie bral predkosci, bo i po co)
ale podnieca mnie pomysl z kontrolkami i z tymi kontrolkami od obrotow, dobry tuning, chcialbym umiec cos takiego zrobic, ale niestety ja nie z tej dziedziny

myslalem, ze beda w koncu wskazowki z licznika vw, te mi sie nie podobaja

Audi A3 8P OEM+ projekt viewtopic.php?f=98&t=96254&view=unread

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5
Auto: MK2 2.0 16V, BMW 5 E39 Touring
A odnosnie tematu.. skad sciagaliscie klatke?? z enerde ?? ile takie cudo

Profil    5

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Cytuj:

Te wskazówki podświetlone na żywo prezentują się dużo lepiej, naprawdę. :) I nie róbmy z Corrado "estiaja" z tą ceremonią. ;)
Jak temat audio?
Keep it going! :ok:

VW Zone Master
VW Zone Master

Daro napisał(a):
Powiedz mi w takim razie co rozumiesz przez synchronizację prędkości z GPS'em? Albo inaczej zanim znowu źle zinterpretujesz moje pytanie zasugeruje odpowiedź. Może chodzi o pomiar prędkości na okrążeniach lub na 1/4 mili w zależności od pozycji na GPS'ie? Bo generalnie innego sensownego zastosowania nie widzę.

nic prostszego jak "ustawienie" predkosci licznika w taki sposob aby jadac 100kmph@GPS tyle samo bedzie pokazywala wskazowka, z uwzglednieniem srednicy kol, profilu opony i przeskalowania zakresu na tarczy licznika. nie od dzisiaj wiadomo ze blad wskazan licznika w fabrycznie nowym jak i starym aucie waha sie w granicach 5-10kmph, zmieniajac rozmiar kol czesciej zjawisko sie powieksza niz zmniejsza.

Daro napisał(a):
A co do samego GPS'u to bez urazy i obrazy dla twojej szkoły ale licznik oparty na odświeżaniu 5hz czyli co 1/5 sek to niezbyt zadowalający wynik. Przy 100 km/h pomiar masz co 6m, czyli generalni sieje jak ruski moździerz z nawaloną obsługą na 10Hz zrobiłbym wow.

Przy przyspieszaniu/zwalnianiu moze to ma jakis wiekszy sens, ale przy podrozowaniu to chyba mija sie z celem, nie kazdy przeciez ma dusze eksperymentatora :)

Daro napisał(a):
aha i oczywiście no offence. Interesuje się wnikliwie bo widzę że dzieją się ciekawe rzeczy tutaj. Ja mam układ GPS'u informujący mnie o pozycji samochodu w zwrotnej informacji w smsie A jeżeli już bawicie się w takie rzeczy to ciekawym motywem może być akcelerometr. też nietrudna rzecz a fajnie widzieć jakie przeciążenia uzyskuje się podczas jazdy.

jezeli bedzie takie zyczenie to zapakujemy graty ktore zapala czerwona kropke na google.maps z etykieta VR6.project ]:->

przyspieszenia bedziemy mierzyc, ale przyklejanym do szyby G-techem Comp.PRO na shaczonym firmwarze z RR.4.1

djbros napisał(a):

byly brane pod uwage i w zasiegu z R8 a nawet z 997, ale jakos nie pomysl nie przeszedl.

pozdro

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 6237344
Auto: VW CORRADO 3.1 ABT+ SCHRICK
+SUPERHARGER VORTECH V1

SEAT IBIZA 3.0 VR6 TURBO 4 MOTION

ISUZU TROPER 2.6 OFF ROAD
sundecade napisał(a):
A odnosnie tematu.. skad sciagaliscie klatke?? z enerde ?? ile takie cudo

Klatka +tylna rozpórka została wyszarpana z ebay.de cena 600e :)

Wracając do projektu ,to w tym tygodniu za wiele się nie działo (żona przyjechała na odwiedziny wiec coras został odstawiony na bok :-D ) Od poniedziałku prace zostaną wznowione.

A to mały zaległy up z poprzedniego tygodnia pfu
Klatka już siedzi w samochodzie :$

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Prace nad silnikiem i resztą trwają pfu

Image

Image

Image

Image

Image

Image

ISUZU TROOPER OFF ROAD
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
http://www.facebook.com/monsterzTT
_____________________________________________________________________________________
MY RED CORRADO 3.1 -VR6+SUPERCHARGER VORTECH V1
 Profil    6237344

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 49 z 175 [ 2611 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 175  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 28 gości