Komar_Boston napisał(a):
jedyne co mi tu się gryzie z całością to koła całe na czarno, ale to
rzeczywiście, nie da się ukryć że takie rozwiązanie powoduje że koło zlewa się z całą budą nie ma odcięcia i odpowiedniej tonacji. Pierwotnie miało być tak ja na fotce poniżej

- patrz lewe koło Komar , ale jako nadal mam te same ranty

, jeden mimo że wyklepany został mocno uszkodzony i po polerce było by to widać. Na nowe ranty mnie nie stać, a używanych nie dorwałem.
Praks napisał(a):
a mnie sie bardziej podobal w brazie

ale poczekam z ocena poki nie zobacze na zywo...
bialy teraz na topie

wymieniony az 2 razy czuje sie zaszczycony

Praksowaty, brąz był naprawdę wyjątkowym kolorem bo pochodzi ze skuterka, zawsze wszystkim powtarzałem jeśli wybierać kolor to tylko z motorów i najlepiej ze skuterów bo technika malowania jest identyczna. Miałem dzwona, i zrezygnowałem z brązu by myślami nie wracać do tego zdarzenia. Z kameleona zrezygnowałem wiesz dlaczego - patrz wyżej moje argumenty.
A dlaczego biały? Bo jest na Topie, a je lubię być trendy, myślę że na żywo nieco lepiej się prezentuje bynajmniej w moim odczuciu.
archie napisał(a):
dawaj jakies lepsze foty auta za dnia bo tu widac tylko pol doopy z za krzaka

a na tych nocnych to ino ringi widac

z fotami za dnia będzie problem, bo mam takie godziny pracy że jak wracam zu hause to się robi pomału ciemno, w niedziele nadrobię i specjalnie dla Ciebie będzie szczegółowa sesja

Kevin napisał(a):
super... swieta fura... dobrego człowieka... gratuluje wyboru koloru... robi swietną robote... cos nowego i innego niz te nudne jakies szare kolory z żuka czy czarne maty.
Keviniasty thx

wszystko si, ale te kropki same za siebie mówią

.....
kacza750 napisał(a):
Uuuuuuu grubo
![niopp ]:->](./images/smilies/diabel_faja.gif)
. I love white corrado . I wcale nie jest aż tak inny niż wszystkie

.
Coraz więcej białasów się robi i wcale się nie dziwie . Tylko coś mi te lampy nie pasują ani z przodu ani z tyłu

. Tak poza tym jest świetny i pamiętaj jak to mówią że czerwone jest szybsze......
kaczorze.... są inne niż wszystkie

. Masz problem z ABS - wystarczy wjechac do Krosna i problem znika. Masz problem z elektryką? Powiedz do Corrado, że od jutra zalejesz go vervą - co się stanie? przekonasz się. Mają dusze, chociaż brzmi to niedorzecznie.
ja mam szybkie, więc rezygnuje z czerwieni
Szpandel napisał(a):
zdecydowanie pierwsza edycja robiła większe wrażenie...
No ale witam wsrod żywych

Foty za dnia na pewno pokaza wiecej, bo na tych malo widac.. szczegolnie felgi to czarna plama.
Dopiero zacznie życ ten złom, gwarantuje Ci - po 305 dniach odpoczynku i regeneracji sił

pitblade napisał(a):
mialo byc kontrowersyjnie a nie jest
spodziewalem sie troszke innego koloru ale biel nie jest mocny tylko ta felga czarna jakos nie w h*j ni w oko
tak czy siak multum pracy i $$ wlozone w projekt za co szacun
zapodaj jakies lepsze foty a najchetniej to bym zobaczyl na zywo
p.s. biel jest piekna ale tak jak juz ktos wyzej napisal lampy przod i tyl cos nie teges
ale kazdy robi VW pod siebie i nie wszyscy musz robic ah i oh wazne ze tobie sie podoba najbardziej
powodzeni z dalszymi modami

Pitblade rzeczywiście była prowokacja z mojej strony, kontrowersyjność miała polegać na pomalowaniu parcha w kameleonie, który wzbudza wiele krytyki. W rezultacie nie ma nic bardziej kontrowersyjnego, ten parch jest stonowany i odmłodzony dzięki techniką z audi

Jeśli będziesz w Pozku, albo gdzieś na zlocie daj znać, chętnie porozmawiam bo wreszcie ktoś otwarcie pisze jak trzeba. Respect.
Nie wspomniałem nic jeszcze o swoich planach, bo jest ich sporo, a narazie to ja muszę dopieścic parcha i uzupełnic go w brakujace detale, które zostały pogubione na warsztacie w którym stał od kwietnia 2008 roku aż do stycznia 2009....i znów niepotrzebny hajs pójdzie w błoto..... tak więc dalsze modyfikacje chwilowo są wstrzymane.
więcej i odważniej krytyki poproszę.
Manek16v napisał(a):
Praks pomyslalem dokładnie to samo , ze we wczesniejszym wcieleniu był "inny" teraz jakby go postawić koło Corrado Fido i gościa od Konrada to nie bedzie sie niczym wyróżnial , a na dodatek ten od Konrada wygląda "groźniej" mimo to Yamscha pełen szacunek za wkład pracy , ale mysle ze w nowym sezonie jednak Praks narobi szału z szarym
Maniek, na chwilę obecną to ja go nigdzie nie będę stawiał

. O tak zgodzę się niczym się nie będzie różnił

wszystkie 3 parchy mają te same fronty, te same tyły, te same koła, te same silniki, tą samą bazę lakieru.
Z czego te białasy mają bazę ktoś wie????????wątpię by któryś z nich był z R8 bo ja już to widzę na zdjęciach.....
Maniek16v - zapewniam Cię że będzie się różnił z czasem od tych białasów

LukasTDI napisał(a):
qrde

zmiany

hehe
ladnie wyglada .... a kolorek akryl

czy jakis bardziej swiecący DUBowaty

Podjedź do salonu Audi i zobacz biały R8, a potem podjedź do Vw i zobacz białe Scirocco

Ja tam jestem daltonista więc różnicy nie widzę.
fredi88 napisał(a):
jedynie czarne kola mnie raza bo strasznie ich nie lubie... powod? na zdjeciach to jedna wielka czarna plama...
uwierz mi dziś miałem sesje robioną przez 3 osobę i ciągle tak samo wychodzi, albo ludzie nie znają się na tych wynalazkach jakimi są lustrzanki, albo te lustrzanki nie są wynalazkami do robienia takich fot
dima1 napisał(a):
Zmiany jak najbardziej na plus! Super kolor, zmienić tylko kolo na jakieś wypasione, parę detali i bęndie GIT! Naprawdę gratuluje auta i samozaparcia w dążeniu do celu

dzięki dima1 - chyba mamy coś wspólnego.
kolanek napisał(a):
duzo mu nie brakuje do mojej dawnej dubmodderowej wizji

szef zakladaj mu kółka z mk5 gti i bedzie lalka!!
[url=http://images42.fotosik.pl/48/1375cf171eb02b57m.jpg]Obrazek[/URL]
tak jak milion osob wczesniej pisalo - czarne koła są za czarne
Kolanek wszystko wporządku...ale dla mnie Vw bez wałów i rantów to nie Vw, chociaż w wielu przypadkach wygląda to zacnie. Z całą pewnością będzie szeroko, jak wypłynę finansowo. - lecz kiedy to nastąpi....
squoka napisał(a):
ogolnie napisze to co niektorzy poprzednicy w poprzedniej edycji mi sie bardziej podobal, ale z tej mozna tez lepszy efekt wyciagnac moim zdaniem...
jak dla mnie zderzaki przod i tyl sa zbyt masywne do tych kol, polecalbym jakies naprawde szerokie 16stki, w czarnym polysku, ale chociazby z obwodka w okol rantu wypolerowana i wieksza glebe i wydaje mi sie ze lepiej by wygladal...
ale oczywiscie gratuluje zrealizowania kolejnej wizji i powrotu corka na ulice, oby juz nie mial takich przykrych przezyc jak rok temu...
Squoka naprawdę wiele razy myślałem nad 16tką, ale znów chce parchem jeździć do pracy, a mam na terenie zakładu 2 garby pagórki, i dziurawe drogi więc chwilowo 17tki pozostaną - właściwie od momentu zakupu corka cały czas jest to samo koło. Aczkolwiek jeśli się uda będzie zapasowy komplet na zloty....któż to wie.
Co do obwódki ciekawa wizja muszę przyznać. - mam inny pomysł, ale to co podsunąłeś dało mi do myślenia.
lookazv6 napisał(a):
Troche konstruktywnej krytyki odemnie jeszcze dostaniesz

no to tak jak inni juz pisza brakujemu mu czegoś,jakiś detali sam nie wiem,jak zobaczylem Corrado pierwszy raz to zobaczylem biale auto bez charakteru,brązowy miał charakter,a tu czegoś brak....
Możliwe,że zmiana grilla na przodzie już dużo załatwi,no i jeżeli chodzi o przednie lampy to jeszcze ujdą,ale tylne bym zmienił na jakieś nie klary, całe czerwone lub całe czarne tak jak ja sobie zmnienilem z tylu na czarne helle
Felgi na żywo zajefajnie wygladaja tylko na fotka ich nie widać,sam miałem ten sam problem bo też swego czasu miałem czarne koła na variancie i nie dało się tego z fotografować
Ja tam jestem ciekaw na reakcje nie których jak zobaczą fotki z pod maski

no i na koniec pare zdjęć odemnie
pozdrawiam
klimatyczna fota
Lookaz myślę że śmiało możesz pisać o rzeczach których inni nie widzieli

. Ten image, faktycznie spowodował taki a nie inny efekt, bo do Corrado pasują przede wszystkim ciemne kolory, które nadają charakter- powtórzę się nie chciałem wrócic w brąz bo ciągle mam tamten dzień przed sobą, niebieskie autko już miałem więc padło na
DZIWNĄ biel

Każdy kto maluje auto w jasnych tonacjach styka się z tego typu problemami, i sztuką jest wyprowadzic stylizacje tak by szczegóły wykreowały fajny styl. Czy się uda cóż, mam kilka koncepcji, ale są inne priorytety jak chocby wymiana alternatora, który mi wyje jak suszarka

.
Lookaz - słabo

!!!!!! chce więcej krytyki, liczę na Ciebie

!!!postaraj się z krytyką.
Speed napisał(a):
zaskoczenie jest. Ranty w polerke moze i by się ładnie odbijał rotor od opony. szacunek za taką decyzje. Nic nie sprawia w aucietakich problemów jak wybór koloru. Wiem po sobie dlatego przeważnie u mnie to orginały bo poprostu ciężko sie zdecydowac na odmiane
dokładnie wybór koloru to....heh wiemy o co chodzi. Co do polerki, to ten sam argument co do Komar_Boston + faza przejściowa.
loniek napisał(a):
Jak dokonczysz jakies elementy ktore planujesz dokonczyc

to kiedy jedziemy na foty ?
hmmm.....cholera wie, aktualnie pogrywam w Lotto....a czy bez tych szczegółów możemy się ustawić na sesyje????? Czy już tylko takie przyjmujesz na sesję
gorga napisał(a):
hmmm.... nie mam pytań piękna płenta
"""Corrado wciąż bije...i pozwól mu przez krętą drogę prowadzić siebie...."""a co do serca Gorga, to ono zacznie bić jak będę miał drugiego Vw, wtedy zabiorę się za motorek.
Apsik do tablicy
Lucius Snow napisał(a):
YaMsChA, cieszę się, że w udało Ci się odnowić auto po wypadku, wreszcie w nadchodzącym sezonie będziesz mógł odwiedzać zloty zasiadając za kierownicą własnego projektu.
Odnośnie koloru, nie spodziewałem się bieli, więc dla mnie to spore zaskoczenie.
eee...myśle że język jeszcze niesie jakieś słowa, ale hamulec

Lucek - no mam nadzieje że w tym roku nic mi nie przeszkodzi by nawiedzić kilka zlotów.
Praks napisał(a):
kola w polysky wygladaly by lepiej nawet cale czarne

Praks to jest jedyny motyw którego nie uwieczniłem aparatem, próba rzecz jasna była...ale jakoś mat bardziej mi podszedł.
Kevin napisał(a):
ja pitole zas jak czytam niektóre komenty to mnie mdli... chłopak dopiero wyjechal z lakierni..poskłada i odpalił auto.. a juz to nie tak to nie tak... Polska to chyba jedyny tkai kraj z takimi marudami które ciezko zadowolic
Praks, to był tylko zart z zukowym kolorem
Kevin co racja to racja, różnie można to interpretowac - wg. mnie przede wszystkim większość z tych postów pokazuje, że nie wszyscy znali historie w szczegółach. Pisza na podstawie obrazków

. - a w pierwszym moim poście jest bardzo wiele wyjaśnień. Jednakże krytyka musi być po to mamy forum, ja bynajmniej tak samo jak ty karmię się tym. Jak narazie moi faworyci to Praks i Lookaz
Komar_Boston napisał(a):
Ten grill z tą czarną brewką i tymi lampami nadaje bardzo fajnego kontrastu, którego brakuje tamtemu białasowi pokazanego przez Praksia - po prostu zlewa się z całością, a sytuację ratuje tam czarny dach. Na tył tak jak Wujek Lookaz Ci Szefie powiedział, czarne Helle i będzie komplet. Uzupełnisz to jasnymi kółkami i sam się zdziwisz jak wiele się zmieniło, zmieniając tylko detale

Ale i tak jest zaje**scie że wybrałeś biały - to mi się najbardziej w tym aucie podoba, ale o tym już mówiłem wcześniej

PozdróVWki

Podlec do mnie z workiem tego hajsu, to polecimy pod Berlin po Wrd Mesh
HAWAJ napisał(a):
jest zajebiaszczo,jakąś 19 stke tam widziałbym w bieli i na psssyt,psssyt ,DuB i miodek

Hawaj odstaw te prochy

19tka to małe przegięcie....co do air-ride nie wsadzam takich gówien do Niemca . Ameryka dla mnie nie istnieje.....
[ Dodano: Wto 13 Sty, 2009 ]Praks napisał(a):
YaMsChA, dla mnie tylko zmiana lamp i kola w polysk czarny i nic wecej ruszac nie trzeba

bialy jst git pod wrunkiem ze sie go czyms podkresli

hmmm......dziwny zwrot sytuacji....piłeś coś?....czy ktoś z Tobą rozmawiał?
Gniewo napisał(a):
A mi sie podoba ze jest bialy , kazdy ma swoje wizje i twoja mi sie jak najbardziej podoba , ja chwilowo jestem na etapie ze widzialbym tutaj lampy ori dymione i grill ze znaczkiem , obrys w zderzaku jasny i na tyl lampy cale czerwone albo cos w tym stylu a kola 8 i 9 cali C2 porsche , mam nadzieje ze zobacze śnieżyne na żywo

Wiele razy myślałem o tym by powrócić do oryginalnych lamp, ale zbyt fajnie wyszła przeróbka in-pro 3 lata temu, dlatego nie zmienię ich...druga sprawa to nikt nie zrobi mi ze szkłem w oryginalnych lampach tego co bym chciał, przy xenonie musi to byc zrobione precyzyjnie. Popatrz sobie na różne Corrado, które mają na oryginalnych xenonach te lampy....ciężki temat....
Leetveen napisał(a):
znow sie robi SuperExpres
Boczny profil jest strasznie beznadziejny od dolnej linii szyb w dol i wysoko wiszacy prog. Kilka pomyslow z VT kolanka znacznie by uratowaly wizerunek (glownie listewki i progi). Co do lamp przednich to ciekawie by wygladal z tymi ktore ma Danar z czarnym grylem pomiedzy.
czy mogę prosić byś rozwinął? co to znaczy wysoko wiszący próg ? masz na myśli że jest parch podniesiony i stoi na 17 calowych felgach, czy może mam przerabiać i poprawiać konstruktorów?
krzyh napisał(a):
no nareszcie
co do krytyki to nie podobają mi sie klamki , seryjne sa ładniejsze
te klamki są paskudne......
kicaj napisał(a):
Yam chyba wiem czego się spodziewałeś i nie dziwią Cię te komentarze. Co więcej jesli dobrze kmnię o to właśnie chodziło... I żadna pochwała nie sprawia Ci takiej frajdy jak ta krytyka

Miałem tak samo jak pokazałem się z moim betonem w 2004 roku. Większosć ludzi była na "NIE". Niektórzy nawet gdyby mogli to pewnie by mnie na stosie spalili, a mi sprawiało przyjemność to, że mój projekt raził czyjeś poczucie estetyki

Ot taka moja przekorna natura.
Tak jak pisałem świetna robota, kolorek gites.
ja nie wiem, ty to zawsze mnie rozumiesz man, mimo że widzimy się raz na 3 lata...o co komon.... Kicaj - zapytaj przy okazji _poldiego_ gdzie jest yamscha

Mnie te niektóre literki, w szczerym tonie jeszcze bardziej pchają do przodu.
lookazv6 napisał(a):
norbi napisał(a):
moze przymiarka ml 3tlg od Lookaz'a
moge przywiesc pod koniec miesiaca, i tak leza narazie odkrecone w garażu

Przywieź
INFORMACJA - jeśli ktoś ma jakieś koła, do przymiarki chętnie przymierze

Kevin napisał(a):
a po co... tu mowa o aucie yamschy
norbi napisał(a):
Dla mnie do zmiany zderzak beton
chciałbym widziedziec gdzie ty widzisz beton??
Kevin niektórzy po prostu widzą to co chcą, sam widziałeś posty w swoim temacie - i nie było bardziej kontrowersyjnego tematu na VwZone - jak Twój Golfik.
cocoloco napisał(a):
boze czepiacie sie ....

kazdy pisze eseje kolejny parch z dobrym lakierem jak dla mnie a kola na zywo sa fajne!
krótko i na temat, ale na krytykę nadal liczę.
skrypol napisał(a):
No tego się nie spodziewałem panie YaMsChA ze kolor bedzie taki he he Mi się akurat białe auta podobaja no nie wszystkie ale lakier z palety AUDI jest bardzo ładny niewiem na tych kołach myslałem na pierwszy Rzut oka ze jedziesz na stalowych felgach he he zobacze na zywo to ocenie

Gratulacje odbudowy Corrado jest całkiem w p ...

Masz jakieś ciekawe koło do przymiarki
Conrad napisał(a):
YaMsChA - tak to Ziółka - poległ koło mojego domu
Szkoda parcha.....

- ale wywiad donosi że odbudowuje.
Speed napisał(a):
ja czekam na foto komory
[ Dodano: Wto 13 Sty, 2009 ]może takie koło i dodatki?!
Obrazeklub S
Obrazekdopiero co zapoznałem się z postami....heh....ale wam zazdroszczę że macie tyle czasu...postaram się jeszcze dziś zamieścić.
mmorzech napisał(a):
jeszcze auto nie skonczone wiec nie ma co komentowac ze to i tamto zle zwłaszcza ze yamscha nie przedstawił jeszcze swoich planów,
takiego koloru wogole sie nie spodziewałem i jestem zaskoczony na wielki +
czekam na dalsze fotki
fotki dobre zrobię dopiero w Niedziele, bo po 16 30 to już nie da się robić...co do planów sam nie wiem czy je przedstawiać....bo jest ich wiele....a ciężko jest realizować, bo dużo debili jeździ po drogach...
[ Dodano: Wto 13 Sty, 2009 ]
Nie ukrywam że czekam aż coś Pszendza napisze ![niopp ]:->](./images/smilies/diabel_faja.gif)