Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 37 z 175 [ 2611 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 175  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Corrado VR6 2.9] VR6.project
PostWysłany: Pią 29 Sty, 2010 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Corrado R36 4MOTION 310HP
no jak codziennie wracam wieczorem i jedyne na co patrze to nowości które się u was pojawiają. obecny setup jak najbardziej :super:

a powiedzcie mi jeszcze kolektor jest cały chromowany czy tam boku z lewej strony nie jest??

ByłoVR6 AAA CC Automat viewtopic.php?f=98&t=68334&view=unread#unread

Było VR6 ABV Turbo (w trakcie budowy) http://www.forum.vwzone.pl/viewtopic.php?f=98&t=54236

Było Vr6 AAA CC http://www.forum.vwzone.pl/viewtopic.php?t=35678

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 6237344
Auto: VW CORRADO 3.1 ABT+ SCHRICK
+SUPERHARGER VORTECH V1

SEAT IBIZA 3.0 VR6 TURBO 4 MOTION

ISUZU TROPER 2.6 OFF ROAD
Tak kolektor jest pochromowany złotkiem MADE IN LEETVEN niee niee
Tak na powaznie to został oklejony folią tylko tak na razie ;)

ISUZU TROOPER OFF ROAD
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
http://www.facebook.com/monsterzTT
_____________________________________________________________________________________
MY RED CORRADO 3.1 -VR6+SUPERCHARGER VORTECH V1
 Profil    6237344

Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2356976
Auto: Cupra 4x4 ????
Leetveen ogólnie to chciałbym zobaczyć jak podłużnice wyglądają przy włożonym motorze :)

Image
Było A3, Mk2,Mk3 TDI+, Mk3 20VT...
 Profil    2356976

VW Zone Master
VW Zone Master

Auto: f**k this place
heh, kolektor zostal "pochromowany" w pol godziny na szybkiego ale z mozliwie jak najwyzsza starannoscia ]:-> to moge zapewnic bo sam to robilem

mniej wiecej w taki sposob bedzie pochromowany - tylko gora i czola zeber, reszta pojdzie w kolor komory. bedzie jeszcze jeden bonus, ale to surprise :-D

norbi, podluznice nie sa jeszcze pospawane, w przyszlym tygodniu ruszaja prace spawalnicze, narazie zostaly wyczyszczone z wszelkich uchwytow, wystajacych srub i drutow oczywiscie. po zaspawaniu wszystkiego co niepotrzebne bedzie foto na pewno.

pozdro

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Auto: golf mk3
Image
coooo tempo prac robi wrażenie, efekt jeszcze bardziej masakra

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4539910
Auto: Subaru Impreza WRX
auto utrzymane w serii bez zbędnych przeróbek, do tego gleba, piekne koło i wspanialy silnik... po prostu fantastyczne dzieło wykonałeś!

VW Zone Master
VW Zone Master

Auto: Audi A3 8L
Czarna komora świetnie komponuje się z pasem przednim i smoked frontem.

Natomiast design (właściwie koncepcja) komory ok (ale tylko ok). Myślałem, że wymyślicie coś fajniejszego, ładniejszego, bardziej innowacyjnego (wyróżniającego to nie byle jakie auto). Bo te rury kanalizacyjne (+seryjny kolektor ssący) są takie zwykłe (to już było) :smutny:

VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

e tam nie zgodze sie z przedmowca...
najlepiej jakby aerograf pierdolnal po calosci, na rurkach jakies fajne zawijaski, ramie pudziana na boku i wtedy by bylo dobrze... :ała:

oprocz lewej rury, ktora moglaby isc pod katem prostym, a nie pod skosem (i tam gdzies, gdzie nie widac, zeby sobie zakrecala :) )

w ogole poglad typu "ten projekt nic nowego nie wnosi" smieszy mnie gdy ktos wypowiada sie o projekcie tak doinwestowanym i dopieszczonym (a tymbardziej, ja sam soba nic nie reprezentuje, a raczej swoim projektem - tutaj no offence, po prostu dalem taki przyklad - do nikogo nic osobistego) , oby takich "nic nie wnoszacych do sceny tuningowej projektow" w tym roku wyjechalo z 5-10 i juz bede chodzil szczesliwy, bo majac kase mozna zrobic bardzo duzo rzeczy, a sztuka jest zrobic je tak, zeby potem sie nie lapac za glowe, ze "kurde, nie wyszlo tak jak chcialem" i udawac, gadac glupoty na kazdym kroku "to moje auto i mi sie ma podobac" :D sztuka jest wpakowac kupe kasy w seryjne auto :) (mam nadzieje, ze wszyscy rozumieja co mam na mysli piszac "Seryjne auto" ;) )
w tym aucie kazdy element ukladanki jest lepszy niz byl jak auto wyjezdzalo z fabryki i to jest dobry tuning

i wcale nie kieruje sie pogladem "nie wazne jak, a wazne, ze zrobione, jest tuning i jestem najfajniejszy" :D

no i ja komore zrobilbym piekna czerwona (nie dlatego, ze oryginal, ale trzeba sie trzymac koncepcji, zeby projket byl spojny), a takie rzeczy jak komora w innym kolorze raczej w oryginale nie wychodzily :P (pewnie zaraz ktos napisze, ze zwezana belka, vr6t itd tez nie :ała: )

wiem jaka koncepcja prowadzila Myche, ze bagaznik, komora i srodek czarne, ale wg mnie komora to czesc zewnetrzna, dlatego sam tez nie robilem sobie bezu pod maska, mimo, ze mam bezowa skore, a bagaznik na pewno bedzie w bezu

pamietajcie przed malowaniem zedrzec tego spraya, bo sie lakier moze zwazyc

chcialbym jeszcze zobaczyc jak te szkla polerujecie i gdzie bedzie IC (jak rowniez cale orurowanie itd ;) )

aha, a propo tego co bylo w Polsce w vr6t...
hmm no ladniej uturbionego vra nie widzialem, zazwyczaj nikt nie przywiazywal wagi do wygladu, tylko do tego, zeby byl vr6t, takze becior pokaz mi jednego ladniej zrobionego vr6t w pl i mozesz potem mowic, ze komora jest "tylko ok" i "to juz bylo"

komora jest wyjebana w kosmos (prawie jak u Bestii i do tego jeszcze turboburbo ;) ), tylko ok by bylo jakby byl krotki kolektor, czyli by bylo vr6t, ktore nie wyglada, a jest i vr6t i wyglad, a tego na pewno w PL nie bylo, a na pewno nikt ladniej nie zrobil

Audi A3 8P OEM+ projekt viewtopic.php?f=98&t=96254&view=unread

VW Zone Master
VW Zone Master

ale zes popisal litanie, nie wiadomo od czego zaczac, ale moze po kolei

mnie juz wywody beciora w ogole nie wzruszaja, bo rozumiem ten typ czlowieka, wertujacego niezliczone miliardy godzin przerozne fora, oczy ktore chyba widzialy juz wszystko ale tylko na obrazkach przez monitor i wtedy nie dziwota ze to wszystko jest "zwykle" i "nihil novi".

Mycha powiedzial ze gdyby chcial zrobic prawdziwego klina to wywalilby VR'e, wstawil jakis 2-suw odpalany na sznurek i wtedy byloby to "cos nowego" i zarazem maxymalnie wyklinowanego niee ale czy o to w tym wszystkim chodzi? Niemcy wywalaja nawet ABS zeby wstawic mniej skomplikowane drutowo serwo, tutaj nikt nie skaleczyl technicznie auta ktore caly czas jest w seryjnej specyfikacji (oprocz Turbo oczywiscie)

Niektore rzeczy sa tak przemyslane i poprowadzone, ze daja mozliwosc rozwoju na przyszlosc, dlatego orurowanie idzie tak, a nie inaczej.

Trzymajac sie filozofii ladowania gratow uprzednio je modyfikujac nie widze sensu zeby wstawiac np seryjne US front lampy.. jest juz rok 2010 i montowanie zarowki halogenowej do przerabianego auta to troche nie halo, tym bardziej ze auto nie jest utrzymane w koncepcji stricte kultowej.

Czerwona komora popsuje chyba troche tlo do nierdzewnych/chromowanych/polerowanych elementow.. czy nie? czerwona sciana utopi czerwone samco.. czy nie?

Do IC jeszcze troche daleko, ale obrazek sprzed procesu polerowania szkiel dostaniesz exclusive na PW djbros ;)

djbros napisał(a):
aha, a propo tego co bylo w Polsce w vr6t...hmm no ladniej uturbionego vra nie widzialem, zazwyczaj nikt nie przywiazywal wagi do wygladu, tylko do tego, zeby byl vr6t, takze becior pokaz mi jednego ladniej zrobionego vr6t w pl i mozesz potem mowic, ze komora jest "tylko ok" i "to juz bylo"

z tym sie zgodze, chociaz sa wyjatki ktorym niewiele brakuje zeby bylo "ladnie schludnie i dokladnie".

djbros napisał(a):
komora jest wyjebana w kosmos (prawie jak u Bestii i do tego jeszcze turboburbo ), tylko ok by bylo jakby byl krotki kolektor, czyli by bylo vr6t, ktore nie wyglada, a jest i vr6t i wyglad, a tego na pewno w PL nie bylo, a na pewno nikt ladniej nie zrobil

Zdecydowanie w takim przypadku spiete kable zaplonowe drutem, albo inna spinka nie bardzo sie podobaja osobie, ktora chce miec niezawodne i sprawne auto.

dzieki za konentarze i ta bardziej konstruktywna krytyke, moze sie cos zmieni, ale fakt iz jest to projekt autorski i nikt sie nie kieruje wytartymi schematami na pewno nie.

pozdro

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
djbros napisał(a):
am soba nic nie reprezentuje, a raczej swoim projektem

wnioskuje, ze prawo do opinni mają osoby które tylko coś zaprezentuja ?

djbros napisał(a):
a sztuka jest zrobic je tak, zeby potem sie nie lapac za glowe, ze "kurde, nie wyszlo tak jak chcialem" i udawac, gadac glupoty na kazdym kroku "to moje auto i mi sie ma podobac"

wydaje mi się, że są osoby które poprostu robią bo im się podoba i ma się im podobać... np. kevin tępiony przez ciebie za zniszczenie 20 jahre zrobił jak mu się podoba i z twojego toku myślenia wnioskuje, że udaje i gada głupoty ?

projekt, wiadomo pełny szacunek za taczkę $$ i gust, bo auto jest bez wątpienia 1 liga... ale wiadomo jest głowa na karku, są pieniądze to jest zabawa

VW Zone Master
VW Zone Master

Mioo napisał(a):
djbros napisał(a):
am soba nic nie reprezentuje, a raczej swoim projektem

wnioskuje, ze prawo do opinni mają osoby które tylko coś zaprezentuja ?

brosowi chyba raczej chodzilo o "moc" krytyki

VW Zone Master
VW Zone Master

Auto: Audi A3 8L
djbros Ja poruszyłem temat komory silnika, a nie całego auta :] Co do zrobienia ładniejszego vr6t (tzn. samej komory) w PL, to nie kojarze takowego, bo u nas mało tego w porównaniu do zachodu, a jak już są, to robią te auta ludzie, dla których liczy się prędkość, a nie wygląd, ale to chyba rozumiesz :] To czy ktoś na fpochodnych forach reprezentuje coś sobą czy nie zależy głównie od zasobów portfela, kolejna oczywistość.
leetveen Nie trzeba przeglądać miliardów stron, wystarczy vwvortex... (dział z turbo) :D Poruszyłem temat ułożenia wszystkiego pod maską, wyraziłem swoją opinię, a wy robicie co chcecie...tyle. Jak mam ochotę napisać coś więcej, niż och ach, to co zabronisz mi :] Poza tym, nie jestem wcale fanem cleana, jeżeli tak uważasz, wręcz odwrotnie. A z tą "mocą krytyki" to już kolejna oczywistość :]
Pozdro

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: Audi &VW
Pierwsze wrażenie - hmmm... bez rewelacji, chwila pomyślunku w stylu "co artysta miał na myśli?". Komora ma zwracać uwagę na to, co w niej najważniejsze, czyli silnik. Jeśli ma być w półmacie to ładnie wyeksponuje wszystkie świecidełka zamontowane na silniku.
Ostateczny wniosek - jest bardzo OK

VW User
VW User
Awatar użytkownika

mychavr6 napisał(a):
waldi vr6
Uszczelka pomiędzy kolektorem ssącym a głowicą mająca na celu zmniejszenie temperatury w kolektorze ssącym (-15% podobno)

Mozesz powiedziec co to za uszczelka i gdzie mozna taka kupic?

szacun za projekt :)

pozdro

vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3838862
Tlen: cwa88
Auto: ....16v KR....MK2
Dawno nie zaglądałem i się poskładałem. Pełen szacunek za wykonane prace , pomysłowość , smak i wyczucie. Jest to zbliżająca się ku eksplozji "bomba" w wśród projektów w PL 2010 roku. Jestem pod takim wrażeniem,że nie wiem już co napisać :). Jak będę w Btw bardzo chciałbym poznać właściciela a także Colorado :]. Pozdr

Profil    3838862 cwa88

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 37 z 175 [ 2611 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 175  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości