Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 14 z 65 [ 971 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 65  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Corrado G60] by wujcio DrAkE :D
PostWysłany: Pią 31 Lip, 2009 
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2356976
Auto: Cupra 4x4 ????
DrAkE napisał(a):
Norbi, zastanawiam sie nad kompletnym Supersprinta, bo w samorobki nie wierze po tym jak mi zrobili w eRce i nie bylo zadnego przyrostu mocy...

No wiadomo, ale to az dziwne. A kompletny Supersprint to ojoj... spora sumka ale co SS to SS :)

Image
Było A3, Mk2,Mk3 TDI+, Mk3 20VT...
 Profil    2356976

Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
DrAkE napisał(a):
Norbi, zastanawiam sie nad kompletnym Supersprinta, bo w samorobki nie wierze po tym jak mi zrobili w eRce i nie bylo zadnego przyrostu mocy... tkoczi87 dziekiz a fotexy ;)

djbros, a do czego/dlaczego ci ten US nie pasi? :)

w wolnossaku nie mozna oczekiwac spektakularnych przyrostów bez ingerencji w elektronike

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: golf mk2
Kevin napisał(a):
w wolnossaku nie mozna oczekiwac spektakularnych przyrostów bez ingerencji w elektronike

chyba Ci się Kev coś pokręciło, to u Ciebie przy turbawce po grzebaniu w elektronice idzie łądny przyrost mocy wyciągnąć, w wolnossaku trzeba obrobić co się da (głowica, dolot, wydech, koło zamachowe itd...)

Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

chyba nie lucek... znam przypadki ze po dolocie zrobionym w MG auto neichciało jezdzic a nawet odpalac.... po ingerencji w soft auto raz ze odżyło a dwa dostało wiecej koni przez co stało sie żwawsze...
auto draki tez było przed wizytą w hohensterze i dopiero widzisz po niego wypluło jak pamietam 280-290ps
nie mozna tez oczekiwac na wolno ssaku ze na smaym wydechu wywali przyrosty jak na doładowanym silniku

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3861995
Auto: C63-> AMGfahrer
Kevin napisał(a):
nie mozna tez oczekiwac na wolno ssaku ze na smaym wydechu wywali przyrosty jak na doładowanym silniku

ale powinno to byc conajmniej odczuwalne...

2008: Nowy Staw, Pleszew, VAGTreffen, VWMania, VAG Event
2009: SpeedMania, Mrowki, VWigwamy Pleszew, VAG Event, VW Mania, Mrówki vol. II, ESSEN Motor Show
2010: Nowy Staw, Worthersee Tour, Mrówki, VAG Event, VW Mania, Cultstyle.pl
2011: Nowy Staw, Majowka Cultstyle.pl, Mrówki, VAG Event, Pasłęk,VW Mania, M.I.V.W, Cultstyle.pl, STS Bydgoszcz,
2012: Worthersee Tour, OldschoolSuicideParty, VAG Event, Cultstyle, c.d.n.
 Profil    3861995

Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Grzeniu napisał(a):
Kevin napisał(a):

ale powinno to byc conajmniej odczuwalne...

odczuwalne mysle ze tak, ale i tak to "odczuwalne" to kwestia dyskusyjna... tak czy siak nie bedzie tak spektakularnych wyników jak przy doładowanym silniku

Image
 Profil    1197028

PostWysłany: Śro 05 Sie, 2009 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4247098
Auto: MK4 GTI
MK3 GT TDI
ale robicie OT...

wydeszek dedykowany z kwasowki w tym corku to by byla piekna sprawa

Krotoszyn TUNING SHOW 2007,2008,
PLESZEW 2007,2008,2009,
VAG EVENT 2008,2009,2010,2011
ROTENBURG 2009,
LIPSKO 2010,
KOTLIN 2008,2010,=>>i pare innych
 Profil    4247098

PostWysłany: Pią 07 Sie, 2009 
Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Auto: VW Corrado G60, Lex IS-F, A5, BMW X1
Hejka, dopiero wrocilem po manii i malym urlopie....

Boziu co tu sie dzialo w tym temacie ??

Niestety jadac na vwmanie w piatek, za Łodzia na autostradzie na poznan spotkala mnie przykra niespodzianka... Nie wiem jeszcze co sie stalo bo nie jestem mechanikiem wiec trudno mi oceniac, lecz mozliwe ze to pierscienie lub tlok rozadzilo lub cos tam... Moze w przyszlym tygodniu rozbiore motorownie to wtedy sie okaze co i jak na 100%, bo narazie jestem wnerwiony a corr stoi w krzakach pod firma...

Wyjechalismy na autostrade i wiadomo, trzeba bylo troche przycisnac (wczesniej cala droge jechalem zupelnie spokojnie wiec nie odnotowalem nic niepokojacego) auto niby szlo ale tak dziwnie jakos, slabo sie wkrecalo na obroty, nie przeciagalem go do konca wiec doladowanie max mialem ok 1,3-4b. Weszlo 200km/h a tu auto wogole nie chce wiecej isc coooo wtf? odpuscilem troche, na bierzaco kontrolowalem temp wody i oleju, gdzie wszystko bylo w normie. przycisnalem znow troche na 5b, nagle cos 2 razy leciutko szarpnelo ale auto jedzie dalej i bumm.... cala autostrada w bialym dymie tak ze nic nie bylo widac przez 300m :/ Szybki zjazd na pobocze i obczajka co sie stalo. Cala komora zawalona olejem, auto ledwo chodzi na 3 gary lecz zadnych widocznych uszkodzen czegokolwiek nie widac. Wykrecilismy swiece, a tu wszystkie zalane olejem ze az z nich kapalo... Takze padla motorownia, G raczej cale i sprawne.
Oto cala historyjka... :(

Zamota o zalatwienie lawety, ale dzieki HEMPowi sie udalo. Wypozyczyl auto od laweciarzy i przyjechal po mnie za co mu jestem OGROMNIE WDZIECZNY bo mialbym problem !! Laweta dotarla ale pojawil sie nastepny problem, czyli jak auto postawic na lawecie dry.gif Gwint jest tak zajebany bo chyba poprzedni wlasciciel go nie ruszal pare lat, wiec podniesienie auta nie wchodzilo w gre... Brak kluczy zeby zdjac zderzak itd... Zeszly nam 2 godziny zeby wprowadzic auto na lawete, zbierajac z obrembu kilometra wszystkie kamienie i inne przydatne rzeczy aby podlozyc pod kola aby wjechal. jakos po meczarniach sie udalo skonczywszy na pogietym hokeju i obdartym podwoziu...

Po tym wszystkim mialem ochote nalac na to auto i go podpalic mad.gif kurna mialem eRke przez 3 latai nawet raz nie mialem z niczym problemu, troche wkurzony tym jestem ale mam nadzieje ze mi przejdzie... nie malo zaplacone za fure i wsadzone juz ok 10tys, wiec chyba sprzedawac sie juz nie oplaca heh

Po tym wszystkim i ogolnej meczarni na drogach chyba powaznie rozwaze zalozenie Airride, bo szkoda budy i reszty na rozbijanie o nasze drogi, progi zwalniajace i lawety heh

Ale tak jest, jak do padaki sie nowa czesc da, to padnie inna stara i tak w kółko... Przyszlo nowe G i inne nowe czesci, to jak dmuchnelo w te stare graty to sie posypalo... Ale nie ma juz co płakac nad rozlanym mlekiem! Teraz musze siasc i przeliczyc koszty na co sie decydowac... czy robic pancernika (odbudowac od podstaw, zakuc PG oraz glowice na wszystkich nowych gratach i robic HARD CORE G60 :)) czy 1,8T wpakowac i miec wszystko w pompie (tylko to pojscie na łatwize, bo wrzucic taka motorownie i miec 270KM po chipie to kazdy umie) czy moze glowice 16V, tylko kto to ogarnie?

And every year all good shit like: MIVW, Edition 38, VagEvent, Blasen, Bautzen, VW Mania, itd...

https://www.facebook.com/DrakeVW

Image
 Profil    drake_vw

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Drake teraz przydałoby się ten tekt "a nie mowilem" :D:D Tak szczerze ja polecam kłaśc 1.8T moze i to latwizna, ale ile problemow mniej, a ile zabawy wiecej :) Przekalkuluj sobie to jeszcze raz :P Tez mialem G60 zrobione i wiem ze boli :)

EX MK1 CABRIO

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5
Auto: MK2 2.0 16V, BMW 5 E39 Touring
A no.. lepiej zapodać jakies T bo o G60 troche ciezko zadbac z tego co widac tymbardziej jesli samemu sie na tym nie znam zbyt dobrze :)

Profil    5

Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

DrAkE napisał(a):
czy 1,8T wpakowac i miec wszystko w pompie (tylko to pojscie na łatwize, bo wrzucic taka motorownie i miec 270KM po chipie to kazdy umie)

wypraszam sobie :zdegustowany: ;)

Image
 Profil    1197028

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
e tam marudzicie wszyscy... niestety spotkalo g60 to co spotyka wiekszosc starych samochodow... poprostu sie psuja... niestety... ja tam uwazam, ze szkoda wywalac G60 bo 1.8t zawsze mozna wlorzyc a o G bedzie coraz trudniej na zlotach i na rynku wtornym.,.. ale co kto lubi...

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5430641
Auto: mkVI gtd
aaa by ci ktos z forum powiedzial viewtopic.php?f=9&t=36184&start=30

i zaraz bym podjechal, auta z glebą wchodzą bez problemu.

tak jak pisales nie jest to nowe r32 i zawsze jest jakies ale w starszych wózkach, ale jak wlozysz troche serca, czasu i kasy to bedzie :ok:

Profil    5430641

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5
Auto: MK2 2.0 16V, BMW 5 E39 Touring
az sie zaczynam bac zeby nie bylo jak z takim jednym z Gliwic co to chciał miec super polo, wladowal 20 tys i sprzedal bo sie sypło :ała:

Profil    5

VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: Polo G40 było...
Z tego co piszesz na 99% wypaliło ci tłok, później olej zassało, odmą wypchało i dla tego cała komora obrzygana. To częsta usterka PG i PY spowodowana zwiększeniem doładowania a przez to parciem na denko tłoka.

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 14 z 65 [ 971 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 65  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości