Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [all vw] czy warto kupic silnik ARL?
PostWysłany: Sob 01 Lut, 2014 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: 2500
WItam. Jestem nowy . I jesli temat nie w tym dziale co trzeba to bardzo przepraszam.

Otoż poszukuje samochodu do pracy jako 2 samochod. Ogolnie mialabyć A3 + gaz ale sąsiad , ktory wozi samochody z Niemiec I Francji ma do sprzedania Leona I generacji ARL 1.9 Tdi 150km. CO prawda to nie forum Seata ale silnik ten sam..

Szczerze nigdy nie myslalem o Leonie jako samochod dla mnie. Samochod , juz obejrzalem i nawet jechalem. Jest zadbany . Miernikiem przejechany. Zderzak byl tylko malowany z tego co na szybko obejrzalem ale nie o to mi chodzi. Autko ladnie wkrecalo sie na obroty , turbo nie swiszczalo.

Chcialem zasięgnąc SZCZEREJ informacji na temat tego silnika poniewaz troszke sie go boje. Jak sprawuje sie ten silnik . Nie mam tutaj na mysli osiagow bo mi na tym wogole nie zalezy. Chcialem sie dowiedziec:

1. Jak wyglada trwalosc tego silnika i ekspolatacja
2.Jak realnie wyglada spalanie przy tym silniku (glownie bede pokonywal trasy do pracy 2x25km dziennie
3. Najwazniejsze. Z jakimi kosztami trzeba sie liczyc w razie powazniej awari.

Gdzies wyczttalem ze lubia sypac sie dwumasy oraz wycierac walki. Czy to prawda?

WIem ze kupowanie uzywanego diesla wiaze sie z ryzykiem ale chcialem sie dowiedziec czy akurat ta jednostka jest jakos bardziej narazona na awarie.???

Bede niezmiernie wdzieczny za pomoc poniewaz do tygodnia musze kupic nowy samochod.

prosze zapoznać sie z regulaminem i UŻYWAĆ PRZEDROSTKÓW !!
turpik

Temat postu: Re: SILNIK ARL - Czy warto kupić ?
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: Polo 6n2/Jetta
Wiele zależy od przebiegu auta i stylu jazdy własciciel. Sprawy ekspolatacjyjne typu filtry i oleje to ceny jak w każdym tdi Pd . ARL jak karzdy tdi przy wiekszym przebiegu cierpi na wycieranie sie wałków , pompchaczy jak i panewek wałka koszt czesci w dobraj kasie to jakies 1000zł. Ogolnie chyba najdroższe z całe zabawy sa pompowtryski , ale ceny tez juz sa przystepne. Jesli chcesz ARL-a to pamietaj o dogłebnej diagnozie podpiecie pod kompa to mus . Pozdro

Było 6N
Była Borówka
viewtopic.php?f=98&t=52443&view=unread#unread
Jest 6N2
viewtopic.php?f=98&t=86458&hilit=polo+by+rumak
Jest Jetta
viewtopic.php?f=98&t=100154

Temat postu: Re: SILNIK ARL - Czy warto kupić ?
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Auto: 2500
Ogolnie mam do kupienia ARL w dobrych pieniadzach .

Szczerze to chcialem A3 + gaz ale ten Leon co mam do kupienia jest tanszy i ogolnie tak sie zastanawiam ile kasy bym musial przeznaczyc na naprawe silnika itp gdyby sie cos posypalo. Np turbo czy tam wytarly sie walki. Dwumas mozna jakos w miare zdiagnozowac. Auto przyjechalo swiezo z NIemiec. Wozi je moj sasiad dlatego mam dobra cene. Histori auta zabardzo nie znam. On kupuje samochody poprzez licytacje , ktore wystawiaja w DE czy Francji firmy ubezpieczeniowe.

Na blacie ma 190tys (czyli standardowe PL) . W PL nie byl skrecony na pewno. Wnetrze tez nie ma wiekszego zuzycia.

Kusi mnie ten LEon bo blacharka idealna i jest w dobrym stanie. Jezdzilem nim i ogolnie ladnie sie wkrecal na obroty , nie szarpal i plynnie rozwijal moc ale nie znam sie na dieslach dlatego chcialem wiedziec ile musze wydac kasy zakladajac ze auto sie posypie.

Temat postu: Re: [all vw] czy warto kupic silnik ARL?
PostWysłany: Pon 03 Lut, 2014 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8969806
tu masz ceny +/- ile mogą kosztować części.

-Koło dwumasowe z kpl sprzegłem to koszt 1800zł
-Turbina nowa to koło 2800zł regeneracja 1200zł
-Pompowtryski nowe cena kosmos, regeneracja 2000zł

Profil    8969806

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 4 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości