Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [golf mk4 gti 1.8T] inspekcja serwisowa
PostWysłany: Nie 03 Lip, 2011 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf mk5 GTI
Tiguan R-line
Mam następujący problem u siebie w golfie. Otóż po 10 000 od wykonania serwisu w aso przy 146 000 przebiegu, już przy 156 000 przy odpalaniu wyświetla mi się napis "service jetzt". Trochę mnie to zdziwiło, gdyż wiem że serwisy są co 15 000 km. Co dziwniejsze, nie wyświetlało mi się np. że pozostało 3 000 km, 2 000 km, 1 000 km do serwisu itp. tylko od razu wywaliło mi "service jetzt", a w touranie zawsze mi odilcza kilometry przed serwisem. Nie wiem o co chodzi, czy może gti jest jakoś inaczej skonfigurowany na przegląd co 10 000 czy coś mi się zjeb.... i komputer wskazuje ze po prostu trzeba jechać do serwisu. Dodam że auto jest sprowadzone z Włoch. Mam zrobiony blow off i filtr bmc cda. Nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale po podpięciu do VAGa przy przeglądzie Vag wskazał błąd: spadek ciśnienia sprężarka-przepustnica (sporadycznie) oraz nieprawidłowy przepływ w układzie doprowadzania wtórnego powietrza. Błędy te zostały wykasowane i zapewniono mnie że sporadyczny spadek ciśnienia turbo-przepustnica występuje w większości 1.8t. Wydaje mi się że te błędy wyskakują przez zrobiony blow off i wyproadzenie filtra na odmę. Dodam że przy serwisie świecił się "check" błędy usunięto, aczkolwiek powiedziano mi że przez blow off itp może się ten check znów zapalić, i tak tez było po ok 2000 przebiegu. Pomożcie, czemu ta inspekcja wyświetliła się po 10 000 km ? Jestem już zupełnie zdezorientowany :( z autem wszystko ok, nie ma zadnych spadków mocy itp, przyśpiesza normalnie, normalnie jeździ i wgl, jednym słowem wszystko ok. Pozdrówki i z góry dzięki za odpowiedź

Temat postu: Re: [golf mk4 gti 1.8T] inspekcja serwisowa
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: turla fele
Usuń inspekcję po prostu, to jest tylko przypomnienie.

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Tiguan R-line
Na pewno ? bo przecież po przetłumaczeniu service jetzt na język polski to oznacza serwis teraz :D Ale ok, skoro tak mowisz to git. :)

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
touran to jest nowa konstrukcja i ma troche inny komuter i dlatego moze ci odliczac ile masz do serwisu. nie wiem jak jest w mk4 gti ale moze masz zmienny czas miedzy przegladowy i komputer poprostu uznal ze czas do serwisu dlatego sie pokazuje. skasuj go i na 15tys jedz wymien olej i poproblemie

Profil    8234490

VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Tiguan R-line
Ok, dzięki za odpowiedzi :)

PostWysłany: Nie 10 Lip, 2011 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: turla fele
Talent, tak. Po odliczaniu które na ogół się pojawia pokazuje później service jetz, ale coś mogło mu się pomerdać w kompie i sobie od razu bez liczenia wyświetlił :)

Jak coś poważnego to wyświetla się ikonka i jest napisane na FIS co się zapala :) Nie zawsze to jest potrzebne, przykład: uwalony czujnik stop, mruga ikonka ESP, na FIS pojawia się napis o silniku, a tak naprawdę nie jest to związane.

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 6 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 2 gości