Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [all vw] Problem z 1,8 16v Kr.
PostWysłany: Czw 16 Wrz, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 5269107
Auto: Corrado 20vt , Golf 2 TDI
Witam wszystkich i z góry dziękuje za pomoc. Do rzeczy. jadę sobie ostatnio do pracy autko jechalo ladnie nic sie nie dzialo gdy nagle jednostka oslabla i zaczela chodzic na dwa gary 1 i 4. byl u mnie mechanik(wszystko wiedzacy) i sprawdzal. gdy do niczego nie umial dojsc powiedzal ze silniki 1,8 16V kr sa silnikami przestarzalymi i jest to dziura bez dna ze najlepszym rozwiazaniem byl by swap na cos nowszego tylko nie na mechanicznym wtrysku bo on tego nie trawi. a wiec koledzy pomozcie mi co to moze byc powiem jeszcze ze swiece sa dobre kopulka i palec nowa na kablach nie ma przebicia iskra jest auto ma ciezko zapalic a jak zapali to chodzi na dwa gary gdy sie go wkreci na obroty to zaczyna chodzic na wszystkie bo kolektory sa cieple gdy zejdzie z obrotow znowu na dwa . owy mechanik wspomnial cos o relgulatorze cisniena ale nie wiem ?rozrzad tez raczej sie nie przestawil. mial ktos podobny problem ? jesli sa jakies pytania prosze smialo pytac bo zalezy mi na odpaleniu tego silniczka a na swap nie mam gotówki. pozdrawiam

przed napisaniem pierwszego postu na forum wypadaloby zapoznac sie z regulaminem !!
UŻYWAMY PRZEDROSTKÓW !!
turpik

Ostatnio edytowany przez turpik Pon 20 Wrz, 2010, edytowano w sumie 2 razy
Reason: brak przedrostka

Profil    5269107

Temat postu: Re: Problem z 1,8 16v Kr.
PostWysłany: Pon 20 Wrz, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Tylu fachowców i nikt nie umie pomóc.

Profil    5269107

Temat postu: Re: Problem z 1,8 16v Kr.
PostWysłany: Pon 20 Wrz, 2010 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
problem w tym ze wtryskiem mechanicznym jakim jest k-jetronic w 1.8 16V KR malo kto sie zajmuje bo to ciezkie silniki i ciezko jest je wyregulowac. jak ktos sie juz zna na takich rzeczach to niechetnie dzieli sie wiedza. w takich przpadkach sprawdzasz to co sie sprawdza w kazdym silniku gdy ciezko pali: uklad zaplonowy, uklad paliwowy, kompresje i sutawienie rozrzadu

Profil    8234490

Temat postu: Re: [all vw] Problem z 1,8 16v Kr.
PostWysłany: Sob 25 Wrz, 2010 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 9308111
Auto: JETTA V GLI TFSI
zmień przewody, miałem u siebie ostatnio bardzo podobny przypadek i tez sprawdziłem wszystko, iskra na świecach niby była, kable przebicia nie miały kopułka i palec chulały bez żadnego problemu, jednak też chodził na dwa gary z początku myślałem, że może być to wina źle ustawionego zapłonu. Ustawiłem zapłon i po kolei wymieniałem wszystko prócz przewodów...po ich wymianie jettka znowu odżyła

Profil    9308111

PostWysłany: Sob 16 Paź, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

doszedlem do tego ze auto pali na 1 lub 2 gary po czym gasnie. poniewaz reszte wtryskow zalewa. Po wyciagnieciu wtrysku i proby odpalenia okazalo sie ze auto na 2 i 3 cylindrze dostaje za duza dawke paliwa tzn paliwo leci ciagle a nie po przez przerywanie tak jak powino w czterowsuwie co 4 skok tloka. i teraz przychodzi pytanie co nawalilo rozdzielacz wtryskow? regulator cisnienia paliwa? lub cos jeszcze

Profil    5269107

PostWysłany: Sob 16 Paź, 2010 
VW Master
VW Master

jeśli masz regulator ciśnienia na bloku to weż oddziel go . na rozdzielaczu wykręć jeden z przewodów co idzie do rozdzielacza i zamiast niego wkręć koniec drugiego żeby był obieg zamknięty. zobacz co sie będzie działo.

PostWysłany: Nie 17 Paź, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

zrobilem tak jak mowiles i nic jeszcze gorzej bo nawet nie lapalo. jeszcze polasilem sie rozebrac rozdzielacz wtryskow i nie umiem tego poskladac jak narazie. najchetniej kupilbym rozdzielacz + regulator cisnienia +wtryski i mocowanie wtryskow tylko nie ma gdzie. jak sie zdenerwuje to postawie auto do garazu i niech stoi a sam bede zbieral na 1,8t i zrobie swapa. tylko na swapa trzeba miec troche gotowki zeby to hulalo a ja nie smierdze groszem i jeszcze mam dlugi. a auto stoi zamiast latac ;/ a najgorsze jest to ze nie ma mechanika co by przy tym porobil bo tak to juz by to dawno hulalo.

Profil    5269107

PostWysłany: Pon 18 Paź, 2010 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: polo. ABU. + polo. AER.
Roobus napisał(a):
na 2 i 3 cylindrze dostaje za duza dawke paliwa tzn paliwo leci ciagle a nie po przez przerywanie tak jak powino w czterowsuwie co 4 skok tloka. ....

i tak ma być !!! wtrysk mechaniczny K-Jetronic (czy nowsze) ma to do siebie że paliwo jest wtryskiwane cały czas (wtrysk ciągły)

PostWysłany: Pon 18 Paź, 2010 
VW Master
VW Master

sprawdzałeś jakie ciśnienie daje pompa paliwa. jedna w baku druga pod nadwoziem koło prawego koła. ten wtrysk potrzebuje dużego ciśnienia żeby wszystko grało. najlepiej wpiąć na krótko pompe rzędówkę przed rozdzielaczem .polonez miał chyba taką albo pożyć jakąś używkę.dwa weże jeden do kanistra drugi do rozdzielki i na króko do akumlatora. zobaczysz co się będzie działo. powiedz skąd piszesz bo w garazu gdzieś został mi rozdzielacz z przewodami i regulatorem.jakies wtryski i gniazda tez sa

PostWysłany: Śro 27 Paź, 2010 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8726938
Auto: Audi a4 1.8T quattro
U mnie tez sie takie cos dzialo i ten caly rozdzielacz był zepsuty zalewało mi swiece i nie palił na wszystkie gary... podnosił mi sie poziom oleju bo nie przepalona benzyna sie do niego dostawała...

viewtopic.php?f=98&t=48709&view=unread#unread
Moj profil
http://www.vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=7005
 Profil    8726938

PostWysłany: Sob 06 Lis, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

90% Padniety rozdzielacz paliwa.auto stoi bo trudno dostac cos sprawnego i za przyziemna cene. w aso za to chca 2500zl bodajze. przepraszam ze nie odpisywalem dlugo ale nie mialem dostepu do neta (zepsuty komputer)

Profil    5269107

PostWysłany: Śro 24 Lis, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Kupilem rozdzielacz od kolegi z forum wymienilem. auto odpala ale chodzi nie rowno i gasnie. powyzej 3 tys juz chodzi rowno. i znowu schody.

Profil    5269107

PostWysłany: Śro 24 Lis, 2010 
VW Zone Master
VW Zone Master

Gadu-Gadu: 0
Auto: mk1 cabrio 16v turbo; Audi A4 B7 1,9Tdi Air Ride
kolego to fakt ze na pewno mjales rozdzelacz popsuty bo po wycogniecu wtryskuw i krecenu rozrusznikiem wtryski muszom byc suhe bo dazlajom na podcisnienie ,a to ze nieruwno ci teraz hodzi to kfestia regulaci a idzie to zrobic moge ci to ustawic jak cos to pisz na pw :ok:

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 13 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości