Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [corrado] 2E problem z głowicą
PostWysłany: Sob 28 Lut, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Szukałem czegoś na ten temat ale jako że jestem leszczykiem chyba kompletnie nie umiem znaleźć na tym Forum tego co chcę. Mam pytanie dotyczące silnika 2E. Znajduje się on w Corrado 1993. Dodam ze silniczek śmiga jak zły, i elegancko trzyma ciśnienie na cylindrach. Po zdjęciu pokrywy ukazał się taki widok:
Image
Najpierw mocno się przeraziłem. Ale oglądając zdjęcia głowic od 2E chociażby na allegro to jest tak samo. Jako że tutaj jest trochę speców od 2E może ktoś wie czy na pewno ma tak być a jak tak to dlaczego nie dali tego jednego łożyska? Głowica ma numer048 103 373
Druga kwestia to jak to było z tym wtryskiwaczem rozruchowym w 2E? Raz jest a raz go nie ma. U nas jest ale niepodłączony a auto pali na dotyk :) Były jakieś różne wersje rozwojowe 2E? Jak tak to czym się różniły?

Ostatnio edytowany przez Adanio Sob 28 Lut, 2009, edytowano w sumie 2 razy

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: A6 C5 V6 & MK2 @ VR6 & MK4 TDI+, Corrado @ 1.8T, MK4 V5, B5FL V6
Adanio napisał(a):
ajpierw mocno się przeraziłem. Ale oglądając zdjęcia głowic od 2E chociażby na allegro to jest tak samo

Etka pokazała coś takiego

Image

U mnie w passacie, jest ten sam silnik i jednak są wszystkie łożyska, więc nie podpowiem dlaczego nie ma go u Ciebie :(

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Etka nie pokazuje wielu rzeczy, które niezaprzeczalnie istnieją. Również w 2E.

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: golf mk2
Adanio, nie masz sie czym denerwowac, zauwaz, ze na walku miejsce gdzie powinien byc mostek jest powierzchnia nieobrobiona, czyli tak powinno byc.

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Lucius Snow dzięki za słowa otuchy. To auto mojej baby więc i tak się nie martwię. ]:)
A na poważnie to właśnie chcę dociec czy to w każdym 2E tak jest. A Rolek właśnie napisał, że nie.
Co do tego wtryskiwacza to u kolegi w vento jest on podłączony. Kolektor dolotowy i głowica jest taka jak u nas z tym, że u nas numer kompa to 037 906 024 AF a u niego na końcu zamiast AF jest D. Wygląda na to, że kompa mamy od 2E w wersji bez wtryskiwacza rozruchowego, a kolektor od 2E ale z wtryskiwaczem.
Wszystko byłoby ok, bo uznałbym, że ktoś wymienił silnik a zostawił kompa i instalację, bo w innych znanym nam corrado tego wtryskiwacza nie ma, ale właśnie znamy jedno jedyne oprócz naszego w którym jest ten wtryskiwacz (i to podłączony). Stąd moja dociekliwość.

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 9453175
Tlen: evolution1980
duza czesc silnikow vw nie ma 4 lozyska walka... niepotrzeba

Chiptuning aut niemieckich benzynowych i diesel
specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)
dwa programy sterujace wybierane przelacznikiem z kabiny
 Profil    9453175 evolution1980

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 6 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości