Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [golf mk3] 1.9 TDI AFN nierówno pracuje na wolnych obrotach
PostWysłany: Śro 31 Gru, 2008 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 10469859
Witam
Jakieś dwa mieśiące temu kobieta zalała mi auto beznzyną , w zbiorniku było pół na pół benzyny i ropy przejechała jakieś 60km , spusciłem wszystko wymieniłem filter paliwa i zalałem do pełna ropą , potem był problem z kiwającym sie kołem pasowym , rozrząd przestawiał sie na dolnym kole zębatym , zostało to szybko zrobine i po jakiś dwóch tygodniach , slinik zaczoł chodzić jakby nie palił na wszystkie cylindy na wolnych obratach i przy tym szarpie, i przy okazjji jak mu przycisne to strasznie kopci , prosze o pomoc bo już niemam pojecia co to może być ałaa ałaa ałaa

Ostatnio edytowany przez a.dydymski, Śro 31 Gru, 2008, edytowano w sumie 1 raz

Moja Ibizka: viewtopic.php?f=98&t=38797&view=unread#unread
 Profil    10469859

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: golf mk2
Przetestuj samochód VAGiem.
Jak dla mnie masz przestawiony kąt wtrysku. Pierwsza możliwość to czy przy naprawie wpustu na wale koło pasowe pompy dobrze było zablokowane? Druga możliwość to taka, że naprawa była słabo zrobiona i na kółku na wale znów się rozrząd przestawia.

PS. W ogóle dziwny temat, TDI nie miewają problemów z wpustem na wale, to raczej przypadłośc TD AAZ.

Temat postu:
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
Lucius Snow napisał(a):
PS. W ogóle dziwny temat, TDI nie miewają problemów z wpustem na wale, to raczej przypadłośc TD AAZ.

maja maja!!! sam mialem taki przypadek... te kółko na wale w TDI powinno sie wymieniac przy wymianie rozrzadu

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
potwierdzam slowa Kevina kolega niedawno w mk3 AFN wymienial rozrzad i auto zaczelo dziwnie chodzic ciezko palic. Dopiero po wymianie kola na wale i zrobieniu szlifu auto bylo jak nowo narodzone. Mechanik ktory to robil mowil ze jezeli wymieni sie samo kolo bez szlifu to po pewnym czasie moga sie znowy zrobic luzy i znowu moga byc problemy takze lepiej zrobic odrazu szlif i wtedy bedzie na 100% pewnosc ze wszystko bedzie dobrze do nastepnej wymiany.

Profil    8234490

Temat postu:
PostWysłany: Czw 01 Sty, 2009 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

jak po wymianie tak jest to rozrzad zle ustawił, tzreba zblokowac pompe wał ustawic na znaku na kole zamachwym pierwszy tłok w gmp, wałek na blokadzie z drugiej strony na płytce, mozesz sprawdzic czy tak jest, lub kąt do korekty tak jak koledzy wyzej napisali, vag i po problemie.

[ Dodano: Czw 01 Sty, 2009 ]
a przy okazji sprawdzic dawke paliwa i te objawy podobne do problemów z hydrauliką.

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 9453175
Tlen: evolution1980
piters napisał(a):
jak po wymianie tak jest to rozrzad zle ustawił, tzreba zblokowac pompe wał ustawic na znaku na kole zamachwym pierwszy tłok w gmp, wałek na blokadzie z drugiej strony na płytce, mozesz sprawdzic czy tak jest, lub kąt do korekty tak jak koledzy wyzej napisali, vag i po problemie.

[ Dodano: Czw 01 Sty, 2009 ]
a przy okazji sprawdzic dawke paliwa i te objawy podobne do problemów z hydrauliką.
to jest tdi wiec w vagu od razu widac co jet grane ;) i mozna ustawic na podstawie odczytow z vag

Chiptuning aut niemieckich benzynowych i diesel
specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)
dwa programy sterujace wybierane przelacznikiem z kabiny
 Profil    9453175 evolution1980

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

evolution napisał(a):
to jest tdi wiec w vagu od razu widac co jet grane ;) i mozna ustawic na podstawie odczytow z vag

dokładnie, ale nie wszystko, ustawienia rozrzadu nie sprawdzisz, tylko kąt wtrysku, a jak masz wałek przesatwiony to juz nic sie z vaga nie dowiesz.

Temat postu:
PostWysłany: Sob 03 Sty, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 10469859
Dzieki w sobote jade do byłego szefa i podłączymy Golfa pod KTS Bosch i zobaczymy co wyjdzie :D

Moja Ibizka: viewtopic.php?f=98&t=38797&view=unread#unread
 Profil    10469859

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 8 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości