Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [Passat B4] 1.9 TDI pika kontrolka oleju
PostWysłany: Sob 27 Gru, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam

Samochod to Passat b4 1.9tdi 96 rok
Mam problem z pasatem taki ze czasami mi przerywal ale to mniejsza o to, szukajac przyczyny doszedlem do kostki od pompy wtryskowej - jest ona zamocowana na jakims wezu domyslam sie ze jest to waz olejowy ? - po ruszeniu kostka samochod szarpal albo gasl. Wyczyscilem kostke dokladnie specjalnym sprayem i nie mocujac jej spowrotem na waz ruszajac ja nic kompletnie sie nie dzialo. Zalozylem dotykam - znow gasnie. Zdjelem kostke i ruszajac samym wezem samochod zgasl - zobaczylem ze waz nie jest przykrecony na mocowaniu i go przykrecilem. Czemu tak sie dzialo ze gasl podczas dotykania weza? Dzis podczas jazdy ( samochod jeszcze zimny jakies 50C) zapalila sie kontrolka oleju wydajac przy tym chyba 2 pikniecia. Zgaslo i doslownie za 20 sek znow to samo. Zatrzymalem sie zeby sprawdzic stan oleju ale wszystko w normie. Potem juz kontrolka mi sie nie zapalila. Doczytalem ze jest to spowodowane niskim cisnieniem oleju ? Jak je sprawdzic ? Dodam ze majstrowalem przy wtyczce od czujnika na pompie oleju( sciagnelem i przeczyscilem styk ). Podlaczajac VAGA zadnych bledow nie ma ? Prosze o rady

Ostatnio edytowany przez PiotrekVw, Nie 28 Gru, 2008, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
PostWysłany: Sob 27 Gru, 2008 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8326452
Auto: A3 Sportback
co dopikania tej kontrolki cisnienia , to u mnie sie to zdarza za kazdym razem gdy po nocy gopierwszy raz odpalam, potem 3 sygnaly dzwiekowe i sobie mruga dopoki silnik nie wskoczy na odpowiednia temperature , wg mnie normalne zachowanie przy takiej temperaturze, na wiosne wszystko minie:)tzn oczywiscie ja nie mam tdi tylko turbo benzyne

Profil    8326452

Temat postu:
PostWysłany: Nie 28 Gru, 2008 
VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 9453175
Tlen: evolution1980
piszczenie licznika z migajaca kontrolka to objaw zbyt niskiego wysokiego cisnienia oleju odpowiedzialny jest za to bialy czujnik?( czasem czarny) na filtrze oliwy z podpietym bialym/ zoltym kablem. zadne miganie kontrolki nie jest normalne jak kolegaRemik, sugeruje :ała:

Chiptuning aut niemieckich benzynowych i diesel
specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)
dwa programy sterujace wybierane przelacznikiem z kabiny
 Profil    9453175 evolution1980

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 3 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 2 gości