Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 30 z 48 [ 710 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Pią 25 Lip, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Cytuj:
mija sie z celem robienie fotek turbo i reszty bo wazniejsze jest to czego nie widac... w silniku... mysle ze typ cie zrobil w hu*** albo ty nas probujesz, pierwsze ujdzie, drugie nie bardzo... powiem tak jesli ktos montowal gaz i zdjal turbo bo nie chodzilo na gazie to jest idio*** bo turbo z gazem lata lepiej niz na benzynie a trzeba doinwestowac do instalacji gazowej kwote mniejsza od 10 procent wartosci instalacji turbo do auta . wiec podsumujmy masz 16v z turbo w bagazniku

nie nie on zdją turbo aby zamontować gaz tylko że ten gaz to NIE jest sekwencja z wtryskami tylko zwykły gaz bo nie mam wtrysków podłączonych od gazu wogóle ich nie ma i być może mnie zrobił w hu*** a więc powtażam pytanie czy można zrobić tak aby mieć zamontowane turbo i jeździć na bęzynie a jak chce przełączyć na gaz to turbo tak jakby " wyłączyć " czysto retoryczne pytanie

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2022600
Auto: jetta mk1
a jak chcesz zatrzymać wirnik w turbinie ?? musi sie kręcić zeby nie było oporów w wylocie spalin

Profil    2022600

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

tak ale turbina bezpośrednio nie zasysa spalin tylko powietrze i wtłacza je do kolektora wydechowego chyba ?? tak ??

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 9453175
Tlen: evolution1980
VWmatiMK3 napisał(a):
Cytuj:
mija sie z celem robienie fotek turbo i reszty bo wazniejsze jest to czego nie widac... w silniku... mysle ze typ cie zrobil w hu*** albo ty nas probujesz, pierwsze ujdzie, drugie nie bardzo... powiem tak jesli ktos montowal gaz i zdjal turbo bo nie chodzilo na gazie to jest idio*** bo turbo z gazem lata lepiej niz na benzynie a trzeba doinwestowac do instalacji gazowej kwote mniejsza od 10 procent wartosci instalacji turbo do auta . wiec podsumujmy masz 16v z turbo w bagazniku

nie nie on zdją turbo aby zamontować gaz tylko że ten gaz to NIE jest sekwencja z wtryskami tylko zwykły gaz bo nie mam wtrysków podłączonych od gazu wogóle ich nie ma i być może mnie zrobił w hu*** a więc powtażam pytanie czy można zrobić tak aby mieć zamontowane turbo i jeździć na bęzynie a jak chce przełączyć na gaz to turbo tak jakby " wyłączyć " czysto retoryczne pytanie
a ja powtarzam po raz kolejny nie musi byc sekwencja a doinwestowana instalacja gazowa... wiec czytaj ze zrozumieniem... i nie trzeba nic robic... z turbo

[ Dodano: Pią 25 Lip, 2008 ]
VWmatiMK3 napisał(a):
tak ale turbina bezpośrednio nie zasysa spalin tylko powietrze i wtłacza je do kolektora wydechowego chyba ?? tak ??
glupi jestes... turbina jest napedzana spalinami a powietrze zasysa sprezarka.... z tad nazwa turbosprezarka...

Chiptuning aut niemieckich benzynowych i diesel
specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)
dwa programy sterujace wybierane przelacznikiem z kabiny
 Profil    9453175 evolution1980

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

nie jestem głupi tylko próbuje uzyskać info bo nie jestem mechanikiem i takiego nie znam a u mnie wszyscy mechanicy w zakładach za głupie słowo jedno kasują szmal tak więc skierowałem się tytaj z moimi pytaniami od tego jest forum anie po to aby kogoś wyzywać nie jestem specjalistą gdybym nim był to bym nie pisał tutaj chyba jest to logiczne ??

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak

pytalbys nie ma sprawy, ale wysuwasz wnioski a do tego raczej sie na rzeczy znac powinno... dostales prosta i sensowna odpowiedz x3 a ty zaczynasz z teoriami wiec w ten sposob zaczna niedlugo po tobie jezdzic wszyscy i nic innego nie pomoga

specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2022600
Auto: jetta mk1
VWmatiMK3 napisał(a):
bo nie jestem mechanikiem

jak nie jesteś mechanikiem to sie za to nie bierz bo mozesz sobie biedy narobić

Profil    2022600

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2176296
Auto: Golf VI Składak Style
Kolega sie pyta czy da sie odłączyć turbo i przejść na gaz za pomoca jednego pstryczka elektryczka, jak np jedziesz sobie autem ze składanym dachem i za pomoca jednego przycisku dach sie chowa i masz kabrio. Kolega chciałby miec 2 w jednym czyli oszczędną jazde na gazie lub palenie kapci z turbo i na benzynce przed kolegami tudzież dziewczynami aby kiszonka nie było czuć.
Ja tak krótko odpowiem: tak sie nie da, ale z drugiej strony wszystko jest możliwe ale jakimi kosztami...

Jetta A5 USA On AIR

Mój były Lupiszon na poduchach -->Lupo

"rozgniatam białe larwy kompleksów butem samozaparcia, pracy i myślenia nad sobą"

Pozdrawiam
Piotr
 Profil    2176296

Temat postu:
PostWysłany: Wto 09 Wrz, 2008 
VW Master
VW Master

Gadu-Gadu: 0
Auto: 20VT
ktos ostatnio w dziale technicznym pytal o turbo w silniku 1,6 w golfie IV
Oto kilka przykladow ze ludzi takie rzeczy robia i ma to sens :-D
http://www.youtube.com/watch?v=SmLpWAmd ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=AsrRwioz ... re=related

Temat postu:
PostWysłany: Śro 10 Wrz, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Soad7 napisał(a):
Ja tak krótko odpowiem: tak sie nie da, ale z drugiej strony wszystko jest możliwe ale jakimi kosztami...

Ja jeszcze nie zastanawiałem się dogłębnie ale chyba by się dało z kompresorem.

[ Dodano: Sro 10 Wrz, 2008 ]
VWmatiMK3 napisał(a):
nie jestem głupi tylko próbuje uzyskać info bo nie jestem mechanikiem i takiego nie znam a u mnie wszyscy mechanicy w zakładach za głupie słowo jedno kasują szmal tak więc skierowałem się tytaj z moimi pytaniami od tego jest forum anie po to aby kogoś wyzywać nie jestem specjalistą gdybym nim był to bym nie pisał tutaj chyba jest to logiczne

Kasuja bo pewnie nie mają czasu tłumaczyc komuś co nie ma pojęcia o tym. Jak byś się np ustawił do warsztatu i np za wytłumaczenie zasady działania turbosprężarki będę sprzątał smieci przez tydzien to może byś sie duzo rzeczy dowiedział. Nie wszyscy wiedzieli wszystko odrazu po to konczyli szkoły i mają praktyke i za to kasują $ tak to juz jest na tym świecie nawet pies nie szczeka za darmo trzeba mu dać jeść.
I nie obraź sie na mnie.

Temat postu:
PostWysłany: Czw 11 Wrz, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Siema ja posiadam mk3 1.6 na jedno punktowym wtrysku czy moge załozyc turbo i gdzie je dostac pozdro

Temat postu:
PostWysłany: Czw 11 Wrz, 2008 
VW Master
VW Master

Auto: 20VT
mondzel7 napisał(a):
Siema ja posiadam mk3 1.6 na jedno punktowym wtrysku czy moge załozyc turbo i gdzie je dostac pozdro

Zapewne sie da , nawet do 126p zalozysz ! tylko koszta moga cie zabic a i przyrost mocy moze okazac sie niewielki w tym silniku :/

Temat postu:
PostWysłany: Pią 12 Wrz, 2008 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Siemanko! Pytanie z czystej ciekawości. Mam 1.9 TDI 1Z i drugie takie w częściach. Czy dałoby rade dołączyć do mojego 1Z drugą taką samą turbinę? Czy miałoby to sens? Myślę o np. jednej turbinie załączonej na niskich obrotach a drugiej na wysokich przez co wyeliminowałbym turbo dziure. Jak trudna to modyfikacja i jak kosztowna?
PozdraVWiam

Temat postu:
PostWysłany: Pią 12 Wrz, 2008 
VW Maniak
VW Maniak

GIEROYPL napisał(a):
Soad7 napisał(a):

Ja jeszcze nie zastanawiałem się dogłębnie ale chyba by się dało z kompresorem.
mozna zastosowac zasilanie gazowe przy nadcisnieniu w kolektorze dolotowym czyli mamy dalej mocne auto z paliwem za 2,20 litr
Cytuj:

[ Dodano: Sro 10 Wrz, 2008 ]
VWmatiMK3 napisał(a):
nie jestem głupi tylko próbuje uzyskać info bo nie jestem mechanikiem i takiego nie znam a u mnie wszyscy mechanicy w zakładach za głupie słowo jedno kasują szmal tak więc skierowałem się tytaj z moimi pytaniami od tego jest forum anie po to aby kogoś wyzywać nie jestem specjalistą gdybym nim był to bym nie pisał tutaj chyba jest to logiczne

Kasuja bo pewnie nie mają czasu tłumaczyc komuś co nie ma pojęcia o tym. Jak byś się np ustawił do warsztatu i np za wytłumaczenie zasady działania turbosprężarki będę sprzątał smieci przez tydzien to może byś sie duzo rzeczy dowiedział. Nie wszyscy wiedzieli wszystko odrazu po to konczyli szkoły i mają praktyke i za to kasują $ tak to juz jest na tym świecie nawet pies nie szczeka za darmo trzeba mu dać jeść.
I nie obraź sie na mnie.
dobrze prawi dac mu browar

[ Dodano: Pią 12 Wrz, 2008 ]
mondzel7 napisał(a):
hehe dobre pytanioe... kolega poczytal cokolwiek temat czy pierwszy i ostatni post??? wytlumacze na szybko do uturbiania nie podchodz bez 10 kpln jak robisz sam..

Temat postu:
PostWysłany: Nie 21 Wrz, 2008 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: golf II
witam mam golfa mk2 1,8 GTI na pełnym wtrysku i kompletny silnik 1,6 gtd. Mam pytanie czy ta turbina wraz z kolektorem wydechowym podpasuje do mojego silnika? jak tak to co trzeba przerobić żeby to działało? prosze o pomoc bo w tym temacie niemoge znaleść odpowiedzi za dużo tu tego wszystkiego :) pozdro

http://www.vwzone.pl/forum/viewtopic.ph ... 768#300768

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 30 z 48 [ 710 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 48  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości