Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 23 z 40 [ 598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Nie 02 Paź, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: golf 5
Hej VW MANIACY mam pytanko glównie do właścicieli mk3 GTI 8V jaką V-max osiagają wasze bryki i ile palą lpg . U Mnie V-max to 190 no może 193 km/h
a spalanie to max 12.5l , min 8,3l średnie ok 10l
Jutro jade wyminic termostat trzyma mi niską temp. 70 do 80 stopni moze cos sie jescze uda urwac na spalanu jak silnik bedzie jepiej dogrzany

Pozdawiam :)

Temat postu:
PostWysłany: Pon 03 Paź, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Witam

No to zaryzykowalem zalozylem zwykly gaz do MK3 1.8 ADZ, butla w kole gazu wchodzi 32 dm.
Zrobilem przez tydzien jakies 1500km i tylko raz mnie krew zalala jak zlapal mi mula, ale wnioskowalem ze to jakis denny gaz zatankowalem. Od teraz tnkuje na Statoil, Shell i jestem bardzo zadowolony. Staram sie omijac Orlen
Poczatkowe wnioski z gazowania
- strata mocy okolo 15% w porownaniu do benzyny (przy wchodzeniu na obroty)
- da sie jechac szybko i dynamicznie
- przy mocnej nodze: w miescie 14-16L w trasie 12-13L/100km (ostatnio na butli 320 km zrobilemjadac srednio 120km/h, czyli jakies 10L/100km)
ten silnik mi normalnie palil przy nie wiele mniej benzyny :)
- w zime bedzie trzeba odczekac pare minut aby nie sp**** membrany
- tanszy przejazd na 100km :)))))))
- drozsze przegaldy, ale tego jeszcze nie uskutecznialem, kiedy powinienem ?;)

Jesetm bardzo zadowolony, zrobielm pod Warszawa u goscia ktory ma sprzet, zna sie na rzeczy i wszystko dziala. W suie sie okaze za jakies 3000km jak to sie wszystko ma :)

Przy okazji moze ktos wie jakie swiece warto wlozyc do MK3 z Gazem ? bo w sumie to chce wlozyc nowe NGK BUR6ET czy moze cos lepszego jest na rynku godnego polecenia w rozsadnej cenie ?

Pozdrawiam

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2726778
Auto: Audi S3 8L
Bodzio napisał(a):
Hej VW MANIACY mam pytanko glównie do właścicieli mk3 GTI 8V jaką V-max osiagają wasze bryki i ile palą lpg . U Mnie V-max to 190 no może 193 km/h
a spalanie to max 12.5l , min 8,3l średnie ok 10l
Jutro jade wyminic termostat trzyma mi niską temp. 70 do 80 stopni moze cos sie jescze uda urwac na spalanu jak silnik bedzie jepiej dogrzany

Pozdawiam :)

EE to coś cienkusio ci idzie na gazie brat ma LPG w swoim GTI EDITION 2.0 2E 115 PS i dawalismy nim 210 na gazie a jak wyciagnol zwężke i jechalismy na benzynie to zamykał budzik bez problemu

Profil    2726778

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Tak też myslałem ze slabo idzie bo i na benzynie jest nie wiele lepiej wskazówka lekko po za 200 km/h i koniec homoseksualista w podłodze :( no nic cos bede musiał pokąbinowac zeby jechał lepiej ,może masz jakieś rady co wymnienic zeby lepiej cisnoł ,mam jakies przeczucie że to przez se super śweitne :lipa: przewody WN z janmora :<:
Pozdro ;)

Temat postu:
PostWysłany: Wto 04 Paź, 2005 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Auto: polo. ABU. + polo. AER.
a mnie dziś spotkała super niepodzianka:

na stacji auchan zatankowałem 33 l. gazu do zbiornika w kole - o pojemności 34 l. gdzie podobno ma wchodzić 28 litrów
coooo coooo coooo coooo coooo coooo coooo coooo coooo coooo

Temat postu:
PostWysłany: Wto 04 Paź, 2005 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Witajcie, mam Golfa 3 Gti z 1994 roku 16v. Chcę sobie założyć gaz, ale mam lęki w sprawie spadku mocy. Znajomy mi mówił ze nawet na bęzynie będzie spadek mocy o jakies 10% . I mam jeszcze pytanko czy ma ktoś jakiegos szpeca, a moze ktos montuje Gaz w okolicy Tarnowskich Gór. Chce założyć gaz, ale nie sekwencje, bo dla mnie to za duzy wydatek. Mam do wyboru takie firmy jak : 'LOVATO' 'AGC' 'LANDI' 'LANDI RENZO' . Mam nadzieje ze mi pomozecie, bo jestem naprawde w życiowej rozterce :oo Mile widziałbym komentarze osob ktore mają gaz właśnie w tym silniku, Pozdrawiam i z góry dzięki za odp. jamajama

Temat postu:
PostWysłany: Śro 05 Paź, 2005 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Bodzio napisał(a):
Tak też myslałem ze slabo idzie bo i na benzynie jest nie wiele lepiej wskazówka lekko po za 200 km/h i koniec homoseksualista w podłodze :( no nic cos bede musiał pokąbinowac zeby jechał lepiej ,może masz jakieś rady co wymnienic zeby lepiej cisnoł ,mam jakies przeczucie że to przez se super śweitne :lipa: przewody WN z janmora :<:
Pozdro ;)

Na wstępie to kable i świece brat ma kable Beru wraz z kopułka a świece NGK jakies bardziej wytrzymale przeznaczone do silników z instalacja LPG po drugie on ma instalacje Landi ma ustawione raczej tak że pali mu moze troszke wiecej te 1-2 litry ale za to chodzi lepiej a i przebieg tez nie mały bo juz ponad 250 tys i popatrz ile to jeszcze życia w nim jest ;) tak czy siak ja mu pozamiatam moim nie zagazowanym GTI EDITION :-D

Profil    2726778

Temat postu:
PostWysłany: Czw 06 Paź, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Dzieki za porade Burza Jr
Co do śweic to tez mam NGK ale czy jakies bardziej wytrzymałe to niewiem mam BUR6ET, mialem tez przez chwile BP6ES jedno elektrtodowe w sumie rurznicy nie zauwarzyłem ale gazownik wspominał ze lepsze jedno elektrodowe . Teraz sie zastanawiam na wymnianą palca,kopułki przewodów WN i śweic na BOSCHA ,czy może ktoś maiał do czyniena z BOSCHEM i wie jak to sie zachowuje i działa z LPG
Dzieki za rady pozdrawaim

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 9453175
Tlen: evolution1980
nieeeeeeeeeee..... nigdy swiec i kabli boscha do gazu... to lipa jest... nie radza sobie swiece boscha z gazem i tyle( u mnuie wytrzymaly jakies 200 km) kable w beru z linka miedziana w srodku, zadnych silikonowych weglowych czy innych wynalazkow. a swiece NGK i beru

Chiptuning aut niemieckich benzynowych i diesel
specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)
dwa programy sterujace wybierane przelacznikiem z kabiny
 Profil    9453175 evolution1980

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Dzieki za podpoweidz Evolution
Ale mam w takim razie do ciebie jeszcze jedno pytanko co do śweic jakie najlepiej wsadzić jedno elektrodowe czy trzy elektrodowe(takie mam wg. katalgów) podobno do lpg lepsze z jedną elektrodą .Jak bys mógł mi podac symbole świec i przewodów WN z BERU lub NGK jakie mam kupic byl bym Ci bardzo wdzięczny mk3 2.0 ADY gti edition
Pozadrawiam

Temat postu:
PostWysłany: Pią 07 Paź, 2005 
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Bodzio napisał(a):
Dzieki za podpoweidz Evolution
Ale mam w takim razie do ciebie jeszcze jedno pytanko co do śweic jakie najlepiej wsadzić jedno elektrodowe czy trzy elektrodowe(takie mam wg. katalgów) podobno do lpg lepsze z jedną elektrodą .Jak bys mógł mi podac symbole świec i przewodów WN z BERU lub NGK jakie mam kupic byl bym Ci bardzo wdzięczny mk3 2.0 ADY gti edition
Pozadrawiam

AAA panie to ty masz ADY silniczek dokładnie taki jak moj brat ma 2E i z tego co mi kumpel mowił ADY po zagazowaniu bardzo cieko chodzi i chyba sie to sprawdza :/ sluchaj ty juz masz przepływomierz siemensa a nie boscha ?

Profil    2726778

Temat postu:
PostWysłany: Sob 08 Paź, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Przepływomierz mam boscha a jest jakas różnica między boschem a simensem przy lpg?
Na prace silnika na lpg powiedzmy na narzekam tylko nie chodzi mi z silniczkiem krokowym (strzela i falują wolne obroty) na 99% to wina przewodów WN (janmor :lipa: ) tylko na tej śrubie ,wczoraj bylem w sklepie i BERU z miedzienym rdzeniem 240zeta :/ i jestem ciekaw czy wymiana mi cokolwiek pomorze żeby chodził normalnie na krokowym bez strzałów i falowania obrotów

Temat postu:
PostWysłany: Sob 08 Paź, 2005 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

marian napisał(a):

na stacji auchan zatankowałem 33 l. gazu do zbiornika w kole - o pojemności 34 l. gdzie podobno ma wchodzić 28 litrów

zobaczysz ile na tym zrobisz - niekiedy robia przewalki na dystrybutorze
moj kolega zatankowal kiedys wiecej niz butla ma pojemnosci :o

Orelegti napisał(a):
Witajcie, mam Golfa 3 Gti z 1994 roku 16v. Chcę sobie założyć gaz, ale mam lęki w sprawie spadku mocy. Znajomy mi mówił ze nawet na bęzynie będzie spadek mocy o jakies 10% . I mam jeszcze pytanko czy ma ktoś jakiegos szpeca, a moze ktos montuje Gaz w okolicy Tarnowskich Gór. Chce założyć gaz, ale nie sekwencje, bo dla mnie to za duzy wydatek. Mam do wyboru takie firmy jak : 'LOVATO' 'AGC' 'LANDI' 'LANDI RENZO' . Mam nadzieje ze mi pomozecie, bo jestem naprawde w życiowej rozterce kieoo Mile widziałbym komentarze osob ktore mają gaz właśnie w tym silniku, Pozdrawiam i z góry dzięki za odp. jamajama

zaloz sobie BLOS'a

Temat postu:
PostWysłany: Nie 09 Paź, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

witka mam pytanko do specow od gazoliny ;-)
a a mianowicie nie chodzi mi o vw tylko o mege C rok 2000 motor 2.0 16v wiem ze to nie forum opla ale sami swoi tu ludzie i moze ktos mi podpowie a teraz pytnako czy sprawdzi sie tam zwykle instalacja ?? czy raczej sekwencja ?? a moze by tak do zwyklej dorzucic blosa ?? czy to bedzie jakies rozwiazanie ??

Temat postu:
PostWysłany: Nie 09 Paź, 2005 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Auto: polo. ABU. + polo. AER.
venom napisał(a):
marian napisał(a):

zobaczysz ile na tym zrobisz - niekiedy robia przewalki na dystrybutorze
moj kolega zatankowal kiedys wiecej niz butla ma pojemnosci :o

a co radzicie zrobić w takiej sytuacji ??
tak myslałem żeby zabrać wszystkie papiery co dali mi w gazowni - miedzi innymi papier potwierdzajacy pojemność butli , i jesli znowu bedzie zatankowana taka ilość - odmówić zapłacenia -zrobic strajk i czekać na dyrektora stacji (lub jakiegos szefa) i zadzwonić na policje !!!

czy o czyms zapomniałem ?? Jakie mam szanse że niezapłace za nadwyżkę na licznku dystrybutora ??

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 23 z 40 [ 598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 40  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość