Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 20 z 40 [ 598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Pią 02 Wrz, 2005 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Wow, nie wiem ile czytałem dziś ten temat, ale od strony nr1 zacząłem, aż oczka bolą normalnie.
Co prawda nie mam gazu ale jak dużo osób przymiarkę robię, zastanawia mię rzecz czysto kosmetyczna, tzn. widziałem ostatnio Golika, tzn ogłoszenie chyba na allegro, który w opisie miał "wlew do gazu przy wlewie od bęzyny pod jedną klapką", no to się wybrałem do autka aby przylukać gdzie to w moim mk3 można by wsadzić, no i nie ma tam za wiele miejsca, no ale skoro to się wkłada to fajna sprawa.
Czy ktoś ma takie rozwiązanie, może wie jakie koszta się z tym wiążą, bo takie robienie dziury w zderzaczku to dla mnie ostateczność

Temat postu: Która Instalacje LPG najlepiej zalozyc?
PostWysłany: Sob 03 Wrz, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Ktora z instalacji LPG z tanszych najlepiej zalozyc....? Lovato ? Elpi Gaz ? BRC ? która polecacie? ktora jest najlepsza?

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 9453175
Tlen: evolution1980
lovato, ale nie oszcedzaj na kompie itp.

Chiptuning aut niemieckich benzynowych i diesel
specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)
dwa programy sterujace wybierane przelacznikiem z kabiny
 Profil    9453175 evolution1980

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

azizi, rozwiązania tej sprawy sa 2 pierwsze jezeli masz duzo miejsca kolo wlewu paliwa to wzadzą ci wlew gazu normalnych rozmmiarów i wtedy koszta nic nie wzrastaja, jezli natomiast jest mało miejsca to wsadzaja ci dodatkowy zawór przy wlewie paliwa i dopiero do niego dokrecasz końcwke zeby zatankowac autko, wtedy koszta wzrastają ok 200 PLN bo taka jest cena tego dodatkowego zaworu

Temat postu:
PostWysłany: Pon 05 Wrz, 2005 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

luqas napisał(a):
azizi, rozwiązania tej sprawy sa 2 pierwsze jezeli masz duzo miejsca kolo wlewu paliwa to wzadzą ci wlew gazu normalnych rozmmiarów i wtedy koszta nic nie wzrastaja, jezli natomiast jest mało miejsca to wsadzaja ci dodatkowy zawór przy wlewie paliwa i dopiero do niego dokrecasz końcwke zeby zatankowac autko, wtedy koszta wzrastają ok 200 PLN bo taka jest cena tego dodatkowego zaworu

to chyba w golfie3 będzie opcja nr2, bo pełnowymiarowy raczej się tam nie upchnie razem z wlewem paliwa

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

azizi napisał(a):
luqas napisał(a):

to chyba w golfie3 będzie opcja nr2, bo pełnowymiarowy raczej się tam nie upchnie razem z wlewem paliwa

tez mi sie tak wydaje, ale to w niczym nie przeszkadza, poza tym ze zawsze przed tankowaniem musisz dokręcic końcówke :ok:

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 9453175
Tlen: evolution1980
azizi napisał(a):
luqas napisał(a):

wchodzi pieknie caly wlew w miejsce na dole blizej tylu auta wiec opcja 1

Chiptuning aut niemieckich benzynowych i diesel
specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)
dwa programy sterujace wybierane przelacznikiem z kabiny
 Profil    9453175 evolution1980

Temat postu:
PostWysłany: Wto 06 Wrz, 2005 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

to jeszcze lepiej, bo w zime zawsze to poręczniej, jak sobie pomyśle że się mrozy zbliżają :/

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

mk1, silnik 1,8 dx instal;acja I generacji, duzo pali mianowicie za 20pln przejezdzam jakies 75-80km, czy to normalne? (normalna jazda bez butowania)

Koła 195, wszystkie filtry nowe, kable i świece też. Czy może to byś wina zaplonu ze tyle pali? ile powinien mieć stopni 6 książkowo, mój jest troszke przyspeszony, ale rowno chodzi, ładnie się wkręca na obroty, wydaje się wszystko być cacy. :smutny: a jednak te spalanie

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

moje polo classic z silnikiem 1,4 bierze mi kolo 10-11 litrów gazu na 100km... wydaje mi sie ze za duzo ? ile gdzies taki silniczek powinien brac?

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

WITAM
Panowie ja załozylem do golfa2 GT 18 wtrysk mechaniczny, takie cudo jak blos firmy BRC
Zadnej elektroniki zamontowli to zero regolacji i chodzi.Sam sobie dostosowuje dawke gazu do naplywajacego powietrza(w skrucie blos to gaznik na gaz)Samochod ma wiecej mocy i jest bardziej elastyczny,dostosowuje dawke gazu szybciej niz komputer
Jest tylko maly problem jakis ........wymyslil przepis ze musi instalacja kierowac komputer i niemozna zarejestrowac tego gazu wiec ukrylem wlew gazu i wszystko na temat Chlopaki smieja sie ze jak by montowali tego blosa to by niezarobili na regolacji hehe
jak to sie mowi [najprostrze rozwiazania sa naj mniej awaryjne]
pozdrawiam

Temat postu:
PostWysłany: Czw 08 Wrz, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Cytuj:
mk1, silnik 1,8 dx instal;acja I generacji, duzo pali mianowicie za 20pln przejezdzam jakies 75-80km, czy to normalne? (normalna jazda bez butowania)
mi przy butowanej jezdzie saplil 11l/100km
pozdrawiam

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Cytuj:
Panowie ja załozylem do golfa2 GT 18 wtrysk mechaniczny, takie cudo jak blos firmy BRC
Zadnej elektroniki zamontowli to zero regolacji i chodzi.Sam sobie dostosowuje dawke gazu do naplywajacego powietrza(w skrucie blos to gaznik na gaz)Samochod ma wiecej mocy i jest bardziej elastyczny,dostosowuje dawke gazu szybciej niz komputer
Jest tylko maly problem jakis ........wymyslil przepis ze musi instalacja kierowac komputer i niemozna zarejestrowac tego gazu wiec ukrylem wlew gazu i wszystko na temat Chlopaki smieja sie ze jak by montowali tego blosa to by niezarobili na regolacji hehe
jak to sie mowi [najprostrze rozwiazania sa naj mniej awaryjne]

Ja jakoś tez mam blosa i tez nie mam elektroniki i za instalke zapłaciłem 1600 zł i mam ukryty wlew pod klapką z dokrecanym dynksem i jakoś nie miałem kłopotów z zajerestrowaniem tego w uzedzie? przeciez ta kobita co wbija pieczotke nie zlezie na parkinkg i nie bedzie kukać czy masz komputerek czy nie!!!

JAkieś pipki te twoje montezy. zebys se nie narobił kłopotów czasem jak cie policja czapnie i pzyjdze do przeszukania bagaznika!!!!!!

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Cytuj:
przeciez ta kobita co wbija pieczotke nie zlezie na parkinkg i nie bedzie kukać czy masz komputerek czy nie!!!
zgadza sie tylko ze potem na przegladzie problem u nas niema ulomkow na stacjach a wszystkich lapowkowiczy wywalili
Cytuj:
JAkieś pipki te twoje montezy. zebys se nie narobił kłopotów czasem jak cie policja czapnie i pzyjdze do przeszukania bagaznika!!!!!!
to nie ich wina mam w golfie 1 instalacje gazowa tez bez wbijania w dowid kupa kontroli oczewiscie bez zagladania w bagaznik ale wlew centralnie widoczny i nic 3 lata 12 kontroli
pozdrawiam

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

witam
czy ktoś mi napisze coś więcej o "blosie" gdzie takie coś kupić , koszty , założenie itp :)
mam 1,8 16V k-jet , jeździ jak przymulony na gazie :(
pozdrawiam

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 20 z 40 [ 598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 40  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości