Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 19 z 40 [ 598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Sob 13 Sie, 2005 
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3239572
Auto: Bora Sedan V6 oraz Bora Variant TDI ASZ+ Jetta mk II Coupe Bora Sedan TDi ATD
Bilu. napisał(a):
BartoL napisał(a):
Ja mam z kolei takie pytanie czy ktoś ma może wtrysk Gazu w Vr6 ??? jest to dla mnie ważna sprawa, chcę wiedzieć jak się to zachowuje i jak się jeździ, bo mam okazje kupić tanio Vr6 ale na benzyne to nie wydaole :$

Marekq12 napisał(a):
Ja mam vr6 i sekwencyjny wtrysk. Rewelacja. Chodzi prawi tak jak na benzynie. Nic sie nie dzieje i jest ok. Spalanie srednia na II generacji bylo okolo 18 l a teraz 14. Polecam.

Słuszna uwaga Bilu nie zauważyłem tego posta, no mniej więcej wiem już wszystko, bo trzeba będzie wrzucić Gaz niestety, a sekwencja to najlepszy pomysł. Dzięki za info.

Temat postu:
PostWysłany: Sob 13 Sie, 2005 
VW Zone Admin
VW Zone Admin
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1722539
Auto: T5 TDI ;) CLS CDI by H&R,
Wszystko na temat LPG

Profil    1722539

Temat postu:
PostWysłany: Nie 14 Sie, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

WKrakowie to koszt od 4-7 tys zależy jakiej firmy i jaka firma montuje montuje.
Ja sie pokusiłem na 4 000zł wybrałem najtańszą firme i teraz żałuje bo auto niejeździ ani gazie ani na benzynie.

Temat postu:
VW Zone Mod
VW Zone Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3239572
Auto: Bora Sedan V6 oraz Bora Variant TDI ASZ+ Jetta mk II Coupe Bora Sedan TDi ATD
u nas na prowincji koszt montażu takiego gazu na wtrysk, waha się od 4500-5000 tys ale za taki naprawde już dobry. :)

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

jeżeli chodzi o sekwencje to podobno najlepsza teraz na rynku jest instalacja firmy LANDI RENZO, koszt to ok 5 000 PLN do 6 -cio cylindrówki

Temat postu:
PostWysłany: Śro 17 Sie, 2005 
VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 9453175
Tlen: evolution1980
JettLisek napisał(a):
Jednak lipa.Pan w zakladzie oznajmil :" Ja tam panu nie zaloze i nikt panu nie zalozy bo nikt panu nie da na to papiery...Bo raz przyznana homologacja na instalacje nie moze byc przyznawana w innym aucie" :lipa: No to sobie pojezdzilem taniej ;(

sprawa ma sie tak musisz zakupic nowy reduktor w tym momencie dostajesz papier homologacji. potrzebujesz tylko papieru na zbiornik. po tym montujesz uzywana instalacje na nowym rteduktorze wystawiaja ci fakture( za ktora oplacic musisz troche i masz legal nowa uzywana instalke

Chiptuning aut niemieckich benzynowych i diesel
specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)
dwa programy sterujace wybierane przelacznikiem z kabiny
 Profil    9453175 evolution1980

Temat postu:
PostWysłany: Czw 18 Sie, 2005 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Audi 80 TDI, BMW e46 330D
Cytuj:
Witam.Mam pytanie do wszystkich którzy mają gaz sekwencyjny w VRkach.Ja załozyłem właśnie LPIGAZ stellę .Goście męczą sie od tygodnia i auto niechce jeździć.
Do 2 000 obrotów przerywa i szarpie autem na wyższych jest ok, i nawet dość mocny spalanie też jest ok ,około 12l. gazu na trasie.
Chciałem zapytać czy ktoś ma taki gaz i jakiej srednicy ma dysze bo podobno może to być wina dysz.

Jak Ci pali na sekwencji 12l w trasie to rzadna rewelka. Mi Pali 12 w trasie na mikserowce, przy dynamicznej jezdzie.

... caly czas mysle o sekwencji, ale sam nie wiem ...

Temat postu: Re: Gaz sekwencyjny w VR6 2.8
PostWysłany: Czw 18 Sie, 2005 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

dd napisał(a):
Witam.Mam pytanie do wszystkich którzy mają gaz sekwencyjny w VRkach.Ja załozyłem właśnie LPIGAZ stellę .Goście męczą sie od tygodnia i auto niechce jeździć.
Do 2 000 obrotów przerywa i szarpie autem na wyższych jest ok, i nawet dość mocny spalanie też jest ok ,około 12l. gazu na trasie.
Chciałem zapytać czy ktoś ma taki gaz i jakiej srednicy ma dysze bo podobno może to być wina dysz.

Pierwsze pytanie to czy masz sekwencyjny wtrysk gazu czy ciągły?? Skoro mowisz o dyszach to pewnie masz ciągły. Powiedz tym swoim fachowcom zeby wsadzilu dłuzsze dysze bo na tych co masz teraz są za duze zawirowania powietrza w kolektorze i dlatego szarpie autkiem. Niech założa takie dysze zeby dawkowały gaz na samym koncu kolektora.

Temat postu:
PostWysłany: Wto 23 Sie, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Auto: golf 5
Witam
Niedawno założyłem gaz LOVATO do golfa3 2.0 gti i był tylko jeden problem na wolnych obrotach dusił sie strasznie nieweim czy go zalewało gazem czy miał za małą dawke chodził miedzy 400 a 600 obrotów masakra, musialem go potrzymac z 10 -15 sekund na gazie to zaczoł w miare normalnie chodzić. Okazało sie ze to wina silniczka krokowego gosciu wymienił mi go śrube i od tego czasu chodzi OK. I teraz mam pytanko czy zastąpienie silniczka krokowego śrubą ma jakis wpływ na dalszą eksploatacje auta czy cos sie szybciej nie weksploatuje itp...
Z góry dzieki za rady
Pazdrawiam

Temat postu:
PostWysłany: Wto 23 Sie, 2005 
VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 9453175
Tlen: evolution1980
tak ma znaczenie gdyz mieszanka jest daleka od idealu. najczesciej uboga, a taka mieszanka spala sie w wyzswzej temperaturze. wiec idac pokoleji oprzocz mozliwego uszkodzenia uszcelki pod glowicą (czeste w starszych autach gaznikowych gdzie register to norma) moze3 dojsc do uszkodzenia sondy lambda stopienia katalizatora, etc. nie mowiac o wiekszym obciazeniu ukladu wysokiego napiecia w aucie. Wiec zalecane zmien gazownika bo wyregulowac nie potrafi auta lub niech ci zamontuje porzadny komputer gazowy. auto na komputerze chodzic musi zawsze bardzo dobrze

Chiptuning aut niemieckich benzynowych i diesel
specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)
dwa programy sterujace wybierane przelacznikiem z kabiny
 Profil    9453175 evolution1980

Temat postu:
PostWysłany: Pon 29 Sie, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2320011
Auto: vw 1200 '68
evolution napisał(a):
JettLisek napisał(a):
Jednak lipa.Pan w zakladzie oznajmil :" Ja tam panu nie zaloze i nikt panu nie zalozy bo nikt panu nie da na to papiery...Bo raz przyznana homologacja na instalacje nie moze byc przyznawana w innym aucie" :lipa: No to sobie pojezdzilem taniej ;(

sprawa ma sie tak musisz zakupic nowy reduktor w tym momencie dostajesz papier homologacji. potrzebujesz tylko papieru na zbiornik. po tym montujesz uzywana instalacje na nowym rteduktorze wystawiaja ci fakture( za ktora oplacic musisz troche i masz legal nowa uzywana instalke

rozumiem ze tak: mam instalke, kupuje nowy reduktor i ide z zamontowaniem do jakiejś firmy która daje mi papier o poprawnym montarzu? czy jak to jest z tą butlą musi być nowa czy nie?? bo juz sie zamieszałem

Profil    2320011

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Butla ma ważnosc 10 lat... Później trzeba jechac z nią na przegląd... Jedynie ten reduktor musisz miec nowy...

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2320011
Auto: vw 1200 '68
danke, juz czaje o co chodzi

Profil    2320011

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Ma ktoś doświadczenia co do gazowania tego silnika (1.8T)? Która generacja, jakie przeciwskazania. Nie interesują mnie żadne kompromisy czy partyzantki gazowników-amatorów. Ale nie pojadę też np. do krakowa, żeby to zrobić... Polećcie jakiś porządny warsztat. Nie mówie - najtańszy, ale porządny. W miarę w obrębie mazowieckiego...

auto to Passat 1.8T model 2002

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Auto: polo. ABU. + polo. AER.
Witam specjalistów od gazu !!!!

Od jakiegoś czasu jezdze po Bydgoszczy z zamiarem zalozenia gazu do mojego polo (1.3 monowtrysk 55KM)
Moje 2 typy to instalacja ELPIGAZ i BRC - są w tej samej cenie - 1600 zł

w grę wchodzą tez instalacje /(tez BRC i Elpigaz) za 1800 zł podobno wiecej elektroniki, z jakimś podgrzewaczem, itd - nie znam sie na tym :o mówią że lepsze, ale do tego silnika.... tańsza styknie :)

czy ktoś mogłby mi napisac jaka jest lepsza i na co zwrócić uwagę ??

Dodam ze instalka elpigaz bedzie montowana w warsztacie gdzie montują gaz juz od 13 lat i raczej kilku znajomych poleca ją za bezawaryjność.

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 19 z 40 [ 598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 40  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość