Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 2 z 2 [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Golf mk5] silnik 1.9 tdi 105 km to dobry wybór ???
PostWysłany: Czw 20 Gru, 2012 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
zalezy jakie auto chesz na dupowoza i ile chcesz wydawac na paliwo jak jakis nowy model to lepiej kupic byne i lpg do tego zalozyc bedzie to zestaw tani w uzytkowaniu i malo awaryjny bo patrzac na nowe diesle to niestety nie sa to stare TDI na pompie VP gedzie robiles nimi 300tys bez zagladania w silnik. FSI tez nie sa zle ale bajki ze spalaja 4.5l mozna sobie wlozyc wiadomo gdzie w trasie jadac w miare normalna predkoscia mozna zejsc do tych 5,5-6l ale w miescie i w taka pogode jak mamy teraz to 8l gwarantowane. nie mowie juz TFSI i TSI bo tam sytuacja jest jak wyzej tylko ze jak cos sie zepsuje to malo kto sie podejmie naprawy i koszty beda wysokie

Profil    8234490

Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
no wlasnie zastanawiam sie nad mk5 gti wszystkie 1.4 1.8tsi to dramat przeciez tez.. co chwile awarie i akcje serwisowe... poki co z 2.0 nic sie nie dzieje.. przynajmniej nic o tym nie slyszalem.
narazie taki plan zobaczymy co z tego wyjdzie...

jesli pomówimy jednak o tdi to ktory silnik wybrac... nie ptrzac na spalanie a awaryjnosc?? chodzi wszystko od 2005 w góre???

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

ja bym szukal 1.9tdi bez dpf moga sie przytrafic rzeczy jak wyzej wymienione ale i tak sa chyba najmniej awaryjnie z nowych diesli wiadomo ze sa lepsze i gorsze egzemplarze wszystkich silnikow ale jak sie cos sie zepsuje to czesci nie sa drogie patrzac na inne marki i jest wiele warsztatow ktore sie tym zajmuja

Profil    8234490

PostWysłany: Nie 23 Gru, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Golf Mk1 x3
1,4 TSI 122km są dobre jak na swoją konstrukcje , mogą się przytrafić kłopoty z nastawnikiem wałka rozrządu i napinaczem hydraulicznym łańcucha rozrządu ale ogólnie jest ok, nie ma koła dwumasowego , przepływki ogólnie nie mieliśmy z nim większych problemów , 1,8 TSI to w sumie cewki siadały i pompa wody napędzana paskiem z wałka wyrównoważającego z bloku . 2.0 TFSI to porażka w audi a4 i a5 miały wadliwy blok wymienialiśmy na gwarancji takie motory bo strasznie paliły olej... modele po 2010 :P

Więc tak jak pisałem wcześniej silnik BSE wygrywa chociaż też ma swoje wady , nie jedzie :P

https://www.facebook.com/VAG-OsoVWa-204985576199172/

Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

o 1.4 to akurat w aso sie nasluchalem... oni jednak biorac pod uwage usterki mowia ze 1.4 to dramat

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2176296
Auto: Golf VI Składak Style
Tez szukałem auta i diesle sa awaryjne a benzyny palą dużo i nie da sie ich tanio zagazować, pozostał tylko jeden silnik do wyboru który nie jest mułem, da sie zagazowac i jest bezawaryjny to wolnossący 2,5 L na wtrysku pośrednim. Jedynym minusem to auta w których jest ten silnik są zazwyczaj po przygodach i trzeba długo szukać tego "jedynego".

Jetta A5 USA On AIR

Mój były Lupiszon na poduchach -->Lupo

"rozgniatam białe larwy kompleksów butem samozaparcia, pracy i myślenia nad sobą"

Pozdrawiam
Piotr
 Profil    2176296

PostWysłany: Pon 24 Gru, 2012 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: Golf Mk1 x3
Kevin napisał(a):
o 1.4 to akurat w aso sie nasluchalem... oni jednak biorac pod uwage usterki mowia ze 1.4 to dramat

Podwójnie doładowany 1,4 TSI to mega lipa i temat rzeka !!... Przyjechał pan na gwarancji przebieg około 9 tyś km , nierówna praca silnika , po podłączeniu kompa , sprawdzeniu kompresji gdzie na drugim była równa 3 bar :ok: okazało się , że w misce olejowej leżał kawałek tłoka i pierścienie ;)
Później była akcja serwisowa na poprawienie softa i niby juz nie wracają z takimi usterkami ,ale dla mnie i tak lipny motor .

https://www.facebook.com/VAG-OsoVWa-204985576199172/

PostWysłany: Pon 24 Gru, 2012 
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

cholera... sami sobie strzelaja w stope wypuszczeniem takiego gowna

Image
 Profil    1197028

PostWysłany: Pią 28 Gru, 2012 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Auto: MK5 Variant
to i ja zabiorę głos

mam BLS-a z połowy 2009 roku MKV variant - przez pierwsze 10 tyś km. zapalał mi się DPF średnio co 2 tankowania - jak zmieniłem sposób jazdy to przestał się zapalać (trzymam go częściej między 2 a 2,5 tyś obrotów zwłaszcza na 3 i 4 biegu) - zrobiłem nim przez rok 30 tyś i jak narazie odpukać w niemalowane - spala tylko paliwo

chcąc kupić troszkę nowszy rocznik niestety nie uniknie się zakupu bez DPF-a
przewaliłem sporo ogłoszeń gdzie w grę wchodził jedynie 2008-2009 rok i wszystkie miały DPF-a

pozdrawiam

PostWysłany: Pią 28 Gru, 2012 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Auto: Polo 6n2/Jetta
W silnikach z jakim oznaczeniem występowały te filtry DPF i od jakiego roku były montowane .Pytam tak na przyszłość

Było 6N
Była Borówka
viewtopic.php?f=98&t=52443&view=unread#unread
Jest 6N2
viewtopic.php?f=98&t=86458&hilit=polo+by+rumak
Jest Jetta
viewtopic.php?f=98&t=100154

PostWysłany: Sob 29 Gru, 2012 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

DPF-y szly od koncowki 2006r i w tych dieslach mozna sie spodziewadz filtrow a we wszystkich CR byly juz montowane DPF-y

Profil    8234490

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 2 z 2 [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości