Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 2 z 2 [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Czw 25 Wrz, 2008 
VW User
VW User

Ja też jestem zdania że zbyt krótka skrzynia męczy,w swoim CADDY 2.0 16V miałem krótką i jazda na dłuższe dystanse była męcząca,po włożeniu długiej auto na trasie wyprzedza lepiej , wrzucam trzeci bieg i kręcę do 160 km gdzie większość normalnych aut przestaje przyspieszać.

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 9453175
Tlen: evolution1980
na dlugie trasy moze i meczy ale.. majac krtoka przy 160 konczysz 4 gdzie zaczynajac przy 90 z 3 odjezdzasz jak zadnym innym autem

[ Dodano: Czw 25 Wrz, 2008 ]
ogor napisał(a):
samochod ma zmierzone 150 koni wiec nie jest to problem silnika..
skrzynia ma beznadziejnie dobrane przelozenia i tu jest problem, na 2 pierwszych biegach nie ma trakcji a przy wbiciu 5 jest praktycznie koniec scigania bo zamula dostaje
jasne ze przy dobrym starcie na 2 i 3 biegu samochod wyskakuje do przodu ale pozniej przy wiekszych predkosciach dostaje baty
150 ps na weberach??? tyle to sie z 9a targa na serii... wiec mysle ze to wina silnika, na dlugiej skrzyni zmuli go juz na 3ce wzglednie 4

Chiptuning aut niemieckich benzynowych i diesel
specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)
dwa programy sterujace wybierane przelacznikiem z kabiny
 Profil    9453175 evolution1980

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

mocy jest troche wiecej ale niewazne w sumie bo to setup przejsciowy :ok:
pozatym na weberach ustawienie dobrej mocy to masakra, nawet przy zmianie temperatury silnik calkiem inaczej chodzi, a do tego ze jest zdrowy nikt nie ma najmniejszych watpilwosci :D

Temat postu:
PostWysłany: Sob 27 Wrz, 2008 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: VW Golf mk1 1.6 EG 2xWeber
ogor napisał(a):
bez sensu pchac najkrotsza skrzynie, zamachasz sie lewarkiem tylko, my mamy taka w cabrio (wsadzony 2.0 16v i webery) i terasz szukamy dluzszej bo samochod beznadziejnie przyspiesza

hmmmmm
a ja zawsze myslalem ze im krotsza skrzynia tym auto szybciej przyspiesza heh

ja mam u siebie w 1.6 EG skrzynie FM,jest bardzo krotka,auto ma mega przyspieszenie,moge nawet atakowac z piatego biegu od 100km i jedzie barzdo dobrze az do 190-200km/h wiec albo macie skrzynie z jakimis dziwnymi przelozeniami albo niewyregulowany silnik i gazniki

kiedys mialem skrzynie cztero biegowa GC gdzie na dwoch pierwszych biegach bylo bdb przyspieszenie natomiast wbijajac 3 bieg auto tracilo 2.5tys obrtotow miedzy zmiana biegow i znowu trzeba bylo krecic silnik do oporu zeby zaczal jechac,porazka

Temat postu:
PostWysłany: Nie 28 Wrz, 2008 
VW User
VW User

To jaka skrzynia biegów ,to sprawa jndywidualna,trzeba sobie zadać pytanie-do czego robie auto,trasa ,miasto ,1/4 mili? każdy tu wypowiada się według własnych doświadczeń,a i jeszcze jedna sprawa kolego Classic 1.6EG 200km/h-z ty się nie zgodze(braknie obrotów).

Temat postu:
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: VW Golf mk1 1.6 EG 2xWeber
andziorekpl napisał(a):
jeszcze jedna sprawa kolego Classic 1.6EG 200km/h-z ty się nie zgodze(braknie obrotów).

hehe
a czemu braknie?jechales takim golfem z takim silnikiem i z taka skrzynia?
pewnie nie,ale akurat tak sie sklada ze tyle jedzie,a obrotow mu nie zabraklo,silnik podlubany wiec nie ma problemu

pzdr

Temat postu:
VW User
VW User

Jak podłubany i zdjęty standardowy palec rozdzielacza to pojedzie,swoją drogą (pewnie tak)-miałem takiego w 95-ym robił wtedy wszystko co jeżdziło po drogach.

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 2 z 2 [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość