Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 9 z 11 [ 157 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu:
PostWysłany: Śro 02 Sty, 2008 
vw P.I.M.P.uś
vw P.I.M.P.uś
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 364477
Tlen: praks@tlen.pl
Auto: Corrsche vr6T
B_O_N_K napisał(a):

Też tak myślałem zanim nie stałem się właścicielem auta z takim silnikiem i nie przekonałem się na własnej skórze ;)

dokladnie... :ok:

co do modow w 16v nasz znajomy leon ktory zreszta ma tu zallozony projekt przed zmiana na digi juz mial 140 pare ;)

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

a nadal bez digi ma teraz 157 :D
zresztą każdy chwali co ma ;) ja lubie vrki za dźwięk, no i za to że to największy,topowy silnik vw jaki montowali w naszych staruchach :) nie lubię za to że czasem pierdoła potrafi odebrać mu kupę osiołków...
po wykresy odsyłam do GTO albo evolutiona ;)
ewentualnie mój za jakieś pół roku myślę :ała:

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Cytuj:
co do modow w 16v nasz znajomy leon ktory zreszta ma tu zallozony projekt przed zmiana na digi juz mial 140 pare ;)

Zgadza się. Ale on miał mody które dały mu 140-kilka KM i teraz po założeniu digifanta i wystrojeniu może mięć powyżej 150KM. Ale na "gołym" 9A (bez jakichkolwiek modów) założenie digifanta nie sprawi że przekroczy się 150KM.

Moje zdanie może zmienić jedynie wykres z hamowni i dowód że silnik nie miał innych modyfikacji :)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
vw P.I.M.P.uś
vw P.I.M.P.uś
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 364477
Tlen: praks@tlen.pl
Auto: Corrsche vr6T
poncheck napisał(a):
a nadal bez digi ma teraz 157 :D
zresztą każdy chwali co ma ;) ja lubie vrki za dźwięk, no i za to że to największy,topowy silnik vw jaki montowali w naszych staruchach :) nie lubię za to że czasem pierdoła potrafi odebrać mu kupę osiołków...
po wykresy odsyłam do GTO albo evolutiona ;)
ewentualnie mój za jakieś pół roku myślę :ała:

no w koncu cos madrego napisales :P

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

poncheck napisał(a):
każdy chwali co ma ;) ja lubie vrki za dźwięk, no i za to że to największy,topowy silnik vw jaki montowali w naszych staruchach :) nie lubię za to że czasem pierdoła potrafi odebrać mu kupę osiołków...

Właśnie na wiosnę mam zamiar przekonać się jak to naprawdę jest z tymi osiołkami. Oczywiście nie zrozumcie mnie w ten sposób że jestem święcie przekonany że mój VR ma deklarowaną moc. Po prostu chcę obiektywnie podejść do sprawy i przekonać się o wspomnianych osiołkach i zwabianiu tych zabłąkanych z powrotem pod maskę ;)

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

B_O_N_K napisał(a):
Zgadza się. Ale on miał mody które dały mu 140-kilka KM

no jesli modem nazwać wywalenie gazu i regulacja silnika ;)

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Regulacja silnika czyli wyregulowanie wtrysku mechanicznego. A to w sumie obojętne jeśli i tak zmienimy wtrysk na digi. No chyba że to była jakaś inna magiczna regulacja.

Corrado VR6 SLC
Passat B5 2.8 V6 4Moion

Image

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Audi TT, Vw Polo 86c
B_O_N_K napisał(a):
Moje zdanie może zmienić jedynie wykres z hamowni i dowód że silnik nie miał innych modyfikacji :)

no wiec jak uda mi sie poskladac i dojechac na hamownie to napewno sie pochwale dodam ze bedzie to wyremontowana seria a jedyny mod to digi ;)

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4247098
Auto: MK4 GTI
MK3 GT TDI
no i jak z tym wykresem?? :D

Krotoszyn TUNING SHOW 2007,2008,
PLESZEW 2007,2008,2009,
VAG EVENT 2008,2009,2010,2011
ROTENBURG 2009,
LIPSKO 2010,
KOTLIN 2008,2010,=>>i pare innych
 Profil    4247098

Temat postu:
PostWysłany: Czw 03 Sty, 2008 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1367975
Auto: caddy mk1
wracajac do temato od technicznej strony to co w budzie mk1 wymaga najmniej dlubania? wydaje mi sie ze DX wchodzi na zasadzie plug&play co do reszty to nie mam prenosci, davwi mozil ze z KR tez nie ma duzo roboty a i PG to wsomie podobny blok...

Temat postu:
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4247098
Auto: MK4 GTI
MK3 GT TDI
samo wlozenie silnika to zwykle nie problem ... tylko zeby to podlaczyc ...to nie pasi, to nie pasi ten kabel zostal i takie tam.... jak juz wystartuje wtedy jest gitara :-D

PS. ja bym do mk1 pchal 16v i na g60 albo turbo z czasem przerabial

Krotoszyn TUNING SHOW 2007,2008,
PLESZEW 2007,2008,2009,
VAG EVENT 2008,2009,2010,2011
ROTENBURG 2009,
LIPSKO 2010,
KOTLIN 2008,2010,=>>i pare innych
 Profil    4247098

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

a jak to jest w mk1 cabrio ? tak sam jak w z wyklym mk1 bo ja mialem ostatnio kupowac dawce mk3 vr6, ale znajomy mnie troche wystraszyl ze duzo rzezbienia z tym jest :/
jak to jest ?

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4400524
Tlen: nezzo
Auto: corrado 93 AAA
Zakladajac ze ma sie karoserie z mocowaniami na silnik 1.5 lub wiekszy to przerobki w stopniach trudnosci ida tak:

DX - b.niski stopien trudnosci, trzeba miec bak od GTI/D, pompa, elektryka sterowania pompa, mozliwa ingerencja w pierwszy odcinek wydechu oraz zamocowac przeplywke/rozdzielacz, skrzynia biegow dowolna (1.5 lub powyzej, obudowa 02A)

KR/PL/9A - niski stopien trudnosci, trzeba miec to samo co do DX'a (oprocz elektryki pompy - pompa sterowana ze sterownika), trzeba tez przerobic ciegno wybieraka mocowane na maglu (bo sie odbija od kolektora wydechowego i dzialaja tylko polnocne biegi, skrzynia biegow tak jak w DX.

PG - sredni stopien trudnosci, tutaj najwiekszym problemem jest fizyczne umiejscowienie silnika, problem jest z lapa po stronie pasazera, nie obejdzie sie bez przerobek podluznicy oraz samej lapy (ze wzgledu na to ze w PG lapa od strony rozrzadu jest czescia ktora zaslania w bloku plaszcz wodny 1-cylindra). Mozna sobie zostawic skrzynie 02A ale tam wchodza max sprzegla 210mm a to malo jak chce sie cos dłubac przy PG. Najlepiej wstawic skrzynie 02J, tam mozna juz 228mm wstawic, problem jest taki ze wybierak tej skrzyni jest na linki, do przeszczepienia wtedy jest takze mechanizm wybierania biegow. Wysprzeglnik z passata B3 (jakiegos 1.6) na linke. Jesli docelowa skrzynia to 02J to trzeba tez przelozyc flansze do przegubow wewn. Chlodnica z DX'a jest za szeroka i nei wchodzi obok kompresora wiec trzeba zastosowac mniejsza z gornym wyjsciem po lewej stronie. Dolot i IC to juz inwencja tworcza przerabiajacego, mozna ciac pas, mozna zostawic IC jak w mk2 g60 - pod maska.

VR - wysoki stopien trudnosci, tu do przerobki jest praktycznie wszystko, mocowania silnika, mocowania skrzyni, wysprzeglnik, elektryka, chlodzenie, zasilanie paliwem, czesto do takich przerobek nawet pomocna jest wymiana pasa przedniego na taki w ktorym mozna chlodnice zamontowac wewnatrz pasa (np. z mk2)

Profil    4400524 nezzo

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: golf mk2
nezzo, bardzo rzeczowy post, wzorujcie się ludziska, oby takich wiecej w Technicznym :)

Temat postu:
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4400524
Tlen: nezzo
Auto: corrado 93 AAA
Dodam jeszcze ze u siebie w golfie mialem wczesniej DX'a. Auto po przeszczepieniu PG nie usiadlo przodem praktycznie wcale, tak samo jest z obciazeniem kol przednich, jest rowne. Przy innym swapie w innym mk1 po wstawieniu 16V auto usiadlo prawa strona w dol, takze nie jest bledem myslec ze PG ma najlepszy stosunek moc/masa.

Profil    4400524 nezzo

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 9 z 11 [ 157 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości