Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 8 z 48 [ 710 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 48  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Turbo w Golfie 2 GT 1.8 co i jak??!!
PostWysłany: Sob 12 Mar, 2005 
VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 9453175
Tlen: evolution1980
maki napisał(a):
WItam.Posiadam Golfa 2 GT 1.8 z instalacja gazowa.Nie orientuje sie w temacie ale chcialbym zalozyc sobie Turbine i zastanawiam sie czy jest to mozliwe jezeli posiadam instalacje gazowa.Ewentualnie jakie by byly koszty zalozenia turbiny i na jaki przyrost mocy mozna liczyc.Pozdrawiam maniakow golfa:)

na gazie turbo jezdzic bedzie tylko musisz instalacje zbudowac od nowa, bo do turbo ida inne komponenty(zobacz na czym ja jezdze na kjs) cena tradycji 2800 u mnie, zaleta nie musisz robic nic z benzyna, bedzie sluzyc do odpalania i toczenia sie, jedna wada musi ja zrobic czlowiek z pojeciem o turbo + gaz lub wtrysk w granicach 4500 moze zrobic kazdy warunek odpowiednio zmapowany sterownik benzyny

Chiptuning aut niemieckich benzynowych i diesel
specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)
dwa programy sterujace wybierane przelacznikiem z kabiny
 Profil    9453175 evolution1980

Temat postu:
PostWysłany: Sob 12 Mar, 2005 
VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 9453175
Tlen: evolution1980
vwkazik napisał(a):
najlepiej wywalić instalację(a juz jak mocno chcesz jeździć na gazie to musisz ją przerobić)- i wtedy i tak auto bedzie jeździło tylko na gazie-na benzynie zapomnij,

ale weżmy pod uwagę wersje bez gazu,to mówiąc szczerze żeby nie zrobic druciarni to bez conajmniej 6-7tyś nie podchodź do tematu,wiem to po sobie,to co chciałem na poczatku zaoszczędzić to pózniej musiałem to poprawiać!

jeżeli chodzi o przyrost u mnie moc wzrosła ponad 30KM ma 130KM i 236NM oczywiście mam nadzieje że to jeszcze nie koniec(walka z przepustnicą i paliwem),zrobiłem ponad 30tyś. kilometrów i wszystko jest oki,

ps.zraszacze denka tłoka koniecznie(jedne seryjne tłoki załatwiliśmy-teraz są od korka g60 + zraszacze i jest git!!!

tu jest fotka silnika z poczatków modyfikacji - http://vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=335

jakbyś chciał ta robotę komuś polecić zapraszam do nas!!!- http://www.reampoland.pl

nie wiem z skad to wymysliles ale auto na turbo jezdzace na gazie moze jezdzic tez na benzynce, z tym ze na gazie z powodu liczby oktanowej i oziebiania sie gazu podczas gwaltownego odparowania( mimo ze reduktor ma 90 stopni gaz ma okolo 10 -15 stopni wlatujac do kolektora) bedzie zawsze mocniejszy ( i tu odrazu uprzedze nie dotyczy fuszerek) kto wie czym jezdze i na czym powinien tez wiedziec ze do turbo zalozenie zwyklego miksera, jesli zakladamy ze chcemy miec osiagi nie wchodzi w gre. Ja mam w swoim mikser opracowany przezemnie niwelujacy pewna wade tradycyjnych instalacji. mianowicie przy toczeniu sie biegu majac dajmy na to 1100 obr nagle wcisniecie gazu spowoduje ze silnik zgasnie a w najlepszym wypadku nie przyspieszy. tak wiec kto chce zagazowac turbo zapraszam :P

Chiptuning aut niemieckich benzynowych i diesel
specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)
dwa programy sterujace wybierane przelacznikiem z kabiny
 Profil    9453175 evolution1980

Temat postu:
PostWysłany: Wto 22 Mar, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Kupiłem niedawno Passata b5 110 tdi, - Pytanie - czy zapisane w brifie 81 kw potwierdza jego moc (110KM) pomimo braku nadruku, na pokrywie silnika, czerwonej litery I w TDI, numer silnika rozpoczyna się od liter ANF.
który element w silniku jest dowodem istnienia turbiny o mocy 110 KM?
Na wszystkich fotkach otwartych masek samochodów (allegro) elementy w silnikach 90 i 110 KM wydają się podobne.
Podobno jest pod maską 110 ale zachowuje się trochę wołowato i spala powyżej 6l/100 km. Czy mogą to byc objawy wadliwej turbiny?
Jeśli tak, to czy muszę całą turbinę wymieniać?

Wymieniacie fachowe informacje o silnikach VW - pomóżcie też laikowi.

Dzięki

Temat postu:
PostWysłany: Śro 23 Mar, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1824196
Auto: scirocco 1.8T 20V
Jak uturbić G60 prosze o konkretne rady lub kontakt GG 1824196 mail: tomek_vw@tlen.pl

Profil    1824196

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 7270302
Auto: mk4
mk
tomek_vw napisał(a):
Jak uturbić G60 prosze o konkretne rady lub kontakt GG 1824196 mail: tomek_vw@tlen.pl

z tym to ja jeszcze sie niespotkalem :)

Profil    7270302

Temat postu:
Tech Mod
Tech Mod
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2726778
Auto: Audi S3 8L
Franek napisał(a):
tomek_vw napisał(a):

:o hahahahah no panowie nie stujcie tak poradzcie chlopakowi :-D

Profil    2726778

Temat postu:
PostWysłany: Czw 24 Mar, 2005 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

firma kajmana chyba sie tym zajmowala, przerabianiem z kompresora na turbo...i wychodzilo cos kolo 200 km

Temat postu:
PostWysłany: Śro 20 Kwi, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Franek napisał(a):
tomek_vw napisał(a):

Szkoda, bo cos takiego działa, jeździ i to nawet nie źle

Temat postu:
PostWysłany: Śro 20 Kwi, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

andrzej-an napisał(a):
Kupiłem niedawno Passata b5 110 tdi, - Pytanie - czy zapisane w brifie 81 kw potwierdza jego moc (110KM) pomimo braku nadruku, na pokrywie silnika, czerwonej litery I w TDI, numer silnika rozpoczyna się od liter ANF.
który element w silniku jest dowodem istnienia turbiny o mocy 110 KM?
Na wszystkich fotkach otwartych masek samochodów (allegro) elementy w silnikach 90 i 110 KM wydają się podobne.
Podobno jest pod maską 110 ale zachowuje się trochę wołowato i spala powyżej 6l/100 km. Czy mogą to byc objawy wadliwej turbiny?
Jeśli tak, to czy muszę całą turbinę wymieniać?

Wymieniacie fachowe informacje o silnikach VW - pomóżcie też laikowi.

Dzięki

Nie ANF ale AFN. Z tego co piszesz można wywnioskować że to jest 110 ps. Natomiast jeźeli masz obiekcje co do dynamiki to owiedź jakis warsztat znający sie na temacie

Pozdr

Temat postu:
PostWysłany: Czw 28 Kwi, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2320011
Auto: vw 1200 '68
redol napisał(a):
czy ktos moze mi napisac co to jest natrysk oleju na denko tloka,co to ma na celu, jak to dziala? jestem nie doinformowany i bym chcial wiedziec. :D :D

natrysk na denko tłoka i korbowód, powoduje obnizenie temperatury tych elementów, w mojej byłej ciężarówce poprzedni własciciel dłubał przy uszkodzonej dyszy i natryskiwała ona troche w bok i rozwaliło cały silnik, tzn, pękł korbowód przy 120km/h i po wychamowaniu blok składał sie z dwóch częsci.

Profil    2320011

Temat postu:
PostWysłany: Pon 02 Maj, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

A podnosil ktos moc w silniku 1.8T ktory wystepuje min. w golfie 4?
Seria ma 150KM [w nowszych podelach po 2001 chyba 180KM - tak jest w audi ale nie wiem dokladnie jak w golfie]

Temat postu:
PostWysłany: Śro 11 Maj, 2005 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: Audi S3 1.8T 330KM
Hmmm co do podniesienia mocy w tym aucie to najlepiej udac sie do Mastersa , VTG albo jeszcze którejs z fimr zajmujacych sie chip tuningim :)

Temat postu:
PostWysłany: Sob 04 Cze, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

(A)rturo napisał(a):
A podnosil ktos moc w silniku 1.8T ktory wystepuje min. w golfie 4?
Seria ma 150KM [w nowszych podelach po 2001 chyba 180KM - tak jest w audi ale nie wiem dokladnie jak w golfie]

to zależy jaki motor posiadasz aktualnie ale zapewne 150KM. a ten i jeszcze 180KM sa na K03 wiec możesz zrobić je na 190-220KM a wyżej to już nietesty trzeba byłoby zmienić turbinke chociażby na K04 od 1.8T 225KM i wtedy można wydłubać ponad 250KM

Temat postu:
PostWysłany: Sob 11 Cze, 2005 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2343165
Auto: KR & CBBB & PG
hmm mam leży u kolegi silnik 1,8 o sprężaniu 8,5 w dobrym stanie. Ile musze wlożyć w niego aby zamontować Turbo- żADNYCH EXTREM... ktoś powie mi jaki bylby tego koszt?. aha i osprzet to K-Jetronic... bedzie sie nadawał?? bo mam osobiście ten wtrysk w aucie wiec byloby chyba latwiej przełożyc motor..

Profil    2343165

Temat postu:
PostWysłany: Pią 17 Cze, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

TommyVW napisał(a):
hmm mam leży u kolegi silnik 1,8 o sprężaniu 8,5 w dobrym stanie. Ile musze wlożyć w niego aby zamontować Turbo- żADNYCH EXTREM... ktoś powie mi jaki bylby tego koszt?. aha i osprzet to K-Jetronic... bedzie sie nadawał?? bo mam osobiście ten wtrysk w aucie wiec byloby chyba latwiej przełożyc motor..

Jak chcesz to dobrze zrobić i nie dłubać co kawałek to szykuj się na 8-10 tyś zł. Owszem, można za 4 tyś ale rzeźba bedzie konkretna.

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 8 z 48 [ 710 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 48  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości