Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 2 [ 20 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: [polo 86c2f] 1.3NZ dziwny problem z zapalaniem
PostWysłany: Śro 18 Mar, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 7803897
Auto: Vw polo 862f Genesis 1.3NZ
witam chcialem wam przedstawic moj problem i poprosic o jakies mozliwe przyczyny. otoz ostatnio jakies 2 tygodnie temu wymienialem zbiornik paliwa chyba zle podlaczylem kabelki od odpowietrzenia bo na stacji ciezko sie lało paliwko bo co chwilke strzelało (tak jakby byl pelen zbiornik), ale jezdzilo i malo-wiele to przeszkadzało, po przejechaniu okolo 250km łacznie, pewnego razu jade sobie spokojnie, start z ronda 1,2,3 i chce wrzucac 4 przy okolo 60km/h a tu zero mocy i samochod zgasł i nie dał sie zapalic, a ze juz mialem blisko to zostawilem zadzwonilem po ojca zeby przyjechal i mnie scholowal za jakis czas, ojciec przyjechal (a jak zgasl to troche myslałem nad zapaleniem polo i nic), mialem juz najgorsze mysli rozrzad, ale nie niespodzianka poloweczka odpalila jakby nigdy nic , podczas drogi powrotnej tez wystapil moment tylko ze przy okolo 90km/h i redukcaj z 5 na 4 i 3 i na koncu załapał i przeciagnalem i dojechal juz do domku, w domu jak odkrecilek korek wlewu paliwa to zassal powietrze takjakby w baku byla proznia wiec myslałem ze to pewnie to nastepnego dnia chcialem zapalic samochod a on krecic i skra jest ale zapalic nie chce. Moje mozliwe przyczyny to pompa paliwa ale jak raz nie zadziala to chyba juz koniec ale nie wiem albo moze filtr paliwa jest zasyfialy. Moze mial ktos podobny schemat prosze o porady. aha silnik to 1.3 Nz wielopunkt, pompa paliwa wygladał ładnie, i czy jest jedna czy moze sa 2, słychac jak sie pompa zalacza czy nie bo słuchalem ale ostatnio juz nie wiem czy cos słychac czy tylko mi sie zdaje

Profil    7803897

Temat postu: Re: Polo 86/2F dziwny problem z zapaleniem
PostWysłany: Śro 18 Mar, 2009 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

pompe i filtr latwo zdiagnozowac - znajdz tylko warsztat gdzie maja manometr do pomiaru cisnienia paliwa;p ja myslalem ze mi pompa nie wydala w g40 bo jechac nie chcialo a okazalo sie ze swiece byly do niczego

viewtopic.php?f=98&t=36192&start=0
http://www.vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=7372
http://www.youtube.com/watch?v=BJnUS_Gq1mw

Temat postu: Re: [polo 86c2f] 1.3NZ dziwny problem z zapalaniem
PostWysłany: Czw 19 Mar, 2009 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: caddy 14d & mk2 edition blue
jak piszesz o tych objawach z bakiem to nie ma odpowietrzenia i bak stanowi zamkniety ośrodek...to taki sam efekt jakbys chciał wyssać powietrze z butelki idzie ale do jakiegoś momentu i to samo dzieje się z pompą..zrób odpowietrzenia bo ją spalisz

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Auto: A6 C5 V6 & MK2 @ VR6 & MK4 TDI+, Corrado @ 1.8T, MK4 V5, B5FL V6
A jeżeli chcesz jeździć a nie masz czasu na zrobienie odpowietrzenie to jeździj bez korka :)

Przynajmniej wiesz, że masz szczelny układ :)

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 5
Auto: MK2 2.0 16V, BMW 5 E39 Touring
peteero napisał(a):
i czy jest jedna czy moze sa 2, słychac jak sie pompa zalacza czy nie bo słuchalem ale ostatnio juz nie wiem czy cos słychac czy tylko mi sie zdaje

Jedna jest pompa, ja miałem tak ze sie przekaznik paliwa przepalił, bo nie było paliwa i ciągneło same powietrze. Przekaznik ponoc pasuje z mkII GTI. Pompe slychac jak sie zalacza, zalezy bo np. u mnie glosno slychac a u innych mniej lub w ogole. najlepiej przyloz glowe obok tylniego prawego kola a niech ktos przekreci stacyjke tak zeby sie kontrolki zapaliły to bedziesz slyszał

Profil    5

PostWysłany: Pią 20 Mar, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

oki wiecie wczoraj juz tez doszedłem do tego wniosku ze to musi byc pompa naszczescie kuzyn kiedys mial tez problemy i ma chyba trzy pompy to cos sobie wybiore a zwracale,m wczoraj uwage wlasnie to nie slychac jak sie pompa zalacza a jest ona przez jakies bezpieczniki podlaczona? moze bezpiecznik sie przepalil a nie odrazu pompa (chociaz wiem ze to ostatnie zdanie to pewnie moje senne marzenie :P ) dzieki jak zrobie to poorozdaje "Pomogl " dzieki chłopaki

Profil    7803897

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

jak mi sie spalił przekaznik Paliwa to pompy juz w ogole nie było słychać.

Profil    5

vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

kurcze jak teraz przekrecam kluczyk to cos sie zalacza i zdaje mi sie ze jest to pompa zjem cos i ide wepchnac polo do garazu i zobacze czy pompa podaje benzyne jak podaje to jest oki a powiedzcie mi gdzie jest filtr paliwa?

Profil    7803897

PostWysłany: Sob 21 Mar, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Filtr paliwa juz znalazłem i chyba on ma wine bo jak podlaczylem bezposrednio benzyne z baku to samochod odpali popracuje 3 sek i zgasl ale to pewnie dlatego ze wezyk byl tylko wetkniety, teraz zaloze spowrotem bak i podlacze omijajac filtr i powinno zadzialac a w poniedzialek kupie nowy filtr! mam jeszcze pytanie: przy filtrze dokładnie przed znajduja sie tez jakies 2 puszki przez ktore przechodzi paliwo co to jest, i jakie to ma zadanie prosze o pomoc pozdrawiam
Ps: wieczorem zrobie zdjecie tego i pokarze dokładnie o co mi chodzi

Profil    7803897

PostWysłany: Sob 21 Mar, 2009 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Filtr paliwa, który jest na zewnątrz podłączony jest z jednej strony własnie do tej pompy paliwa, a druga strona to nie wiem.. nie przyglądałęm sie dokładnie

Profil    5

PostWysłany: Pon 23 Mar, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Kurcze panowie no zaczynam juz wysiadać paliwo dochodzi do silnika układ paliwowy sprawny. Samochód dziwnie reaguje bo jak zatkam mu dopływ powietrza do przepustnicy to zapali i zgaśnie i tak na okrągło. Wiec paliwo dochodzi do wtrysków ale jak zaleje sie paliwo w przepustnice to samochód zapali przepali i zgasnie wiec prosze jakiegoś doświadczonego mechanika albo kogoś kto juz troszkę sie nagrzebał przy silnikach bo dla mnie ten problem jest za duzy, jakies przyczyny jeszcze moze bo juz nie mam wogole pojęcia co moze byc

Profil    7803897

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

moze czujnik Halla wysiada? :cfaniak: chociaz gdyby wysiadł to by w ogole Ci auto nie odpaliło

Profil    5

VW User
VW User
Awatar użytkownika

Auto: caddy 14d & mk2 edition blue
sprawdź ten przekaźnik numer 65 jeśli sie nie myle jest w prawym dolnym rogu rozdzielki..taki sam jest w gti 16v..jak nalejesz paliwa do przepustnicy zapali i przestanie zaraz to znaczy że paliwo jednak nie dochodzi..proponowałbym zalać 3/4 baku paliwa i sprawdzić czy auto jeżdzi normalnie bo moż ebyć to także pompa podawcza wewnętrzna

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Albo przekaznik paliwa.. u mnie bylo tak, ze auto jechało jechało i zgasło.. długo dlugo nie chcial odpalic i znowu zlapal. A to wszystko przez to ze jezdzilo sie na rezerwie i zamiast paliwa ciagnelo powietrze i sie przepaliło

Profil    5

PostWysłany: Śro 25 Mar, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

dzieki chłopaki za pomoc polo o wlasnych silach wczoraj po 5 dniowych zabawach i domyslach wyjechalo z warsztatu. Najlepsze jest to ze nie wiem co bylo przyczyna, przeczyscilem i przedmuchalem wszystkie wezyki i filtry i teraz niby chodzi normalnie. fakt tez czesto jezdze na rezerwie :P bo zalac takiego kolosa 42litry to maly wydatek :P dzieki i pozdrawiam

Profil    7803897

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 2 [ 20 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości