Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [all vw] 1.9 bkc czy warto robic w nim tuning?
PostWysłany: Czw 15 Maj, 2014 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: Audi a3
Witam posiadam a3 2004 1.9tdi BKC i tu rodzi sie moje pytanie chce silniczek porządnie odwalić nowe turbo r22 prawdopodobnie , przelot 2.5 , wtryski wydajnijsze ,intercooler dolot , chlodnica oleju, chciałbym osiągnać jakies 300KM i wyski moment czy opłaca robic sie ten silnik i czy da rade wyciagnac z niego tyle ? taka granica 250-300km w tych silnikach ponoć padaja panewki gdyby zrobic kompletny remont: tloki, panewki , korby ,pierscienie, szlify itd czy lepiej kupic 2.0 z którego na spokojnie mozna tyle wyciagnać ale remont terz trzeba zrobic bo niewiadomo co sie kupi ale w 2.0 ida głowice i rozrząd z tego co sie naczytałem co proponujecie?? i prosze nie pisac jak chcesz duzo KM to kup benzyne bo jakos mnie do niej nie ciagnie chyba ze motocykl. Jak ktoś zna jakieś dobre warsztaty które sie tym zajmóją prosze napisać jaki to . Z góry dziekuje za odpowiedź

prosze zapoznać sie z regulminem i UŻYWAC PRZEDROSTKÓW !!
turpik

Temat postu: Re: 1.9 bkc czy warto robic w nim tuning?
PostWysłany: Pią 16 Maj, 2014 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: Najlepsze, czyli mk II ;)
w zadnym z tych diesli nie ujalbym osiagniecia 300KM "na spokojnie".. realne jest jakies 250-260KM wedlug mnie tak jak ciagna z ARL'i np.. nie wiem dokladnie jak bedzie z tym BKC, ale wydaje mi sie, ze musisz jeszcze duzo poczytac i popytac, bo chyba nie do konca zdajesz sobie sprawe ile to kosztow i pracy.. no a przede wszystkim w pewnym momencie trzeba tez miec wiedze, badz zarzucic moneta i zaplacic komus kto ja posiada ;)

Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2356976
Auto: Cupra 4x4 ????
Te motory czasami w seri już mają dość, maks dla dołu to 170-180km według mnie.

Image
Było A3, Mk2,Mk3 TDI+, Mk3 20VT...
 Profil    2356976

VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: Najlepsze, czyli mk II ;)
norbi tak wlasnie myslalem ;)

vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Co do remontu rozlozenia silnika zlozenia itd umiem sam robie na warsztacie tylko cienko u mnie z kompem a chodzilo mi o to czy da rade cos takiego zrobic bo jak nie to montuje 3.0 V6 240 km i robie ten silnik tylko ciekawi mnie czy do zwyklej budy z przod napedem wejdzie quattro cala tylna kolyska itd ? Ogulnie chce zrobic z niej kozackie a3 w tdi :) tylko gsxr musze pogonic

Temat postu: Re: [all vw] 1.9 bkc czy warto robic w nim tuning?
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
jak chcesz robic 300ps to radzilbym wsadzac slupek ARL BPX itp maja mocniejszy dol i kilka projektow na 250+ jezdzi juz dlugo po polsce zreszta przy takich modyfikacjach seryjny zostaje tylko slupek bo reszta osprzetu jest wymieniona na mocniejszy/wydajniejszy. jak ma to byc dupowoz to zostaw tdi beda w miare rozsadne koszty paliwa a jak auto na weekend to wyrzucaj smierdziela i wkladaj 1.8t 2.0tfsiv r32 lub r36 bo 3.0 V6 nie wejdzie w bude pokroju audi a3 golf mk5 touran itp z racji innego ulozenia silnika napedy quattro z a4 a6 itp oczywiscie tez nie podejda do budy gdzie jest silnik poprzecznie wkladaj haldex zwany 4motion

Profil    8234490

PostWysłany: Sob 17 Maj, 2014 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

znaczy no chodzi mi o quattro takie jakie jest orginalnie w a3 czy wejdzie w bude z przód napedem ? cała tylna kołyska oto mi chodzi, to ma byc auto i do jazdy na codzien i do zapierdalania a co v6 3.0tdi to przeciez jest v6 3.2 bena orginalnie w innych wiec powinno wejść bez problemu raczej najwyzej wywalic wszystko co jest w środku pod macha i tak bym zrobił, a gdzie części lepsze kupić itd?

Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2356976
Auto: Cupra 4x4 ????
O matko kolego poczytaj troszkę a potem zadawaj pytania, wszystkie odpowiedzi znajdziesz w internecie ..

Podpowiem v6 3.0TDI to silnik umieszczony wzdłużnie, gdzie V6 3.2 (VR6) jest osadzony poprzecznie w A3 8P ale to Ci już napisał Turpik. Co do silnika to wrzuć ASZ/ARL, korekta w sofcie i będzie jeździć, silnik dość pancerny na serii znosi ponad 250PS. Zmienisz turbo i pompki i możesz atakować takie mocne jak słupek zdrowy...

Image
Było A3, Mk2,Mk3 TDI+, Mk3 20VT...
 Profil    2356976

vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Dobra to ARL tylo z jakiego rocznika najlepiej i gdzie kupie graty do silnika panewki , korby itd jakies lepsze i czy montować skrzynie 6b?

VW Zone Older
VW Zone Older

Auto: Golf MK2
z takimi pytaniam watpie zeby doszlo do tego swapa ale jesli juz to graty kupisz na necie ebay itd co do skrzni to mozesz wrzucic odrazu 6b

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
kolego uzyj naszej wyszukiwarki albo google to wszystko znajdziesz bo te auta i silniki byly juz dawno rozpracowane w kazda strone wystarczy troche checi czasu i wszystko znajdziesz bo nie ma sensu tego poraz xxx razy pisac

Profil    8234490

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 11 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość