Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [golf mk3] swap z ahu na asv/ahf
PostWysłany: Pon 16 Gru, 2013 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: golf mkIII
witam.
Robił ktoś taką przekładkę? mam mk3 z 97r AHU gdzie silnik jest jakiś nie pewny a mam okazje dorwać jakąś 110 z skody octavi ale nie wiem jeszcze czy ahf czy asv bo nie widziałem na oczy. Z skody brałbym wszystko- kpl silnik z skrzynią, turbo, wiązka silnika + komputer zaworki n75 itp.
Czy wiązka z skody ta na silniku podejdzie pod wiązke z kompa tą co mam żeby tylko odpalić na próbę? bo pewnie będzie trzeba immo wywalić i muszę kompa wysłać
Potencjometr gazu zostaje taki jak mam?
i czy te asv nie mają czasem filtra powietrza z drugiej strony jak mk3? bo wtedy musiałbym dorwać koloektor od afn żeby zostawić filtr tak jak mam tak?flansze z skrzyni od skody chyba podejdą pod moje przeguby?

prosze zapoznać sie z regulaminem i UŻYWAĆ PRZEDROSTKÓW !!
turpik

Temat postu: Re: [golf mk3] swap z ahu na asv/ahf
PostWysłany: Pon 16 Gru, 2013 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
niestety nie jest to swap typu p&p. jak chcesz wlozyc caly komplet to czeka cie kilka przerobek. instalacja niestety nie bedzie pasowac i czeka cie lutowanie. potencjometr jest inny i musisz przekladac. w kompie immo off trzeba zrobic zeby odpalil. jak chcesz wrzucucic turbo z tego silnika to bedziesz musial przerobic tylna lape albo zrobic customowa bo turbo jest inaczej umiejscowione niz w mk3 i chaczy o ori lape. przerobka czeka cie tez z mocowaniem pompy wspomagania bo jest gdzie indziej umiejscowiona niz w mk3. jezeli chodzi o caly uklad dolotowy to trzeba przerobic bo turbo jest w innym miejscu ma inaczej wyprowadzenie wyjscie na IC i seryjne z mk3 nie pasuje. flansze powinny pasowac. kolektor z afn-a sie przyda ale to nie koniec przerobek.

Profil    8234490

PostWysłany: Wto 17 Gru, 2013 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: golf mkIII
łapę przerobić nie problem. węze od IC najwyżej wytargam z skody ale skoda ma IC po prawej? czyli dużo kombinacji z wężami.. ładować ASV i wstawiać turbo od ahu to mija sie z celem chyba, lepiej sie jeździ na vnt :)

PostWysłany: Wto 17 Gru, 2013 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
filtr jest po stronie kierowcy wiec caly tip jest inny a turbo ma wyjscie na dole po stronie pasazera czyli odwrotnie jak w mk3 moim zdaniem najlepiej skonstruowac caly dolot od nowa i jakis fmic wlozyc

Profil    8234490

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 4 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości