Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [corrado] VR6 czy G60 plusy i minusy obu
PostWysłany: Pon 22 Lut, 2010 
VW Zone Papla
VW Zone Papla
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3417244
Auto: Corrado VR6
Lurosa 1.7 SDI
witajcie mam wielki dylemat w niedalekiej przyszłości chciał bym kupić corrado i zastanawiam się nad tymi dwoma silnikami. Prosił bym was bardo o podanie plusów i minusów tych silników, który bardziej nadaje się do corrado. auto ma służyć jako drogie auto na zloty i na "niedziele" wiec nie ważne jest spalanie itp.

Sprzedam Rarytasowe graty do Corrado US g60
 Profil    3417244

Temat postu: Re: [corrado] VR6 czy G60 plusy i minusy obu
PostWysłany: Czw 25 Lut, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Auto: Jetta 91' A2
VR6 trudno znaleźć zadbanego czy to Passat/Corrado/Golf itd. ! 3/4 chociaż by na youtube jedzie jak seat 1.4 mojego kolegi. Miałem w swoim życiu 3 Passaty VR6 :] Mi ten silnik sprawia ogromną frajdę... Niby ma stosunkowo nie dużą moc jak na tą pojemność, ale co za tym idzie nie duże spalanie. Niektórzy na forach piszą, że VR'y to shit nie jedzie a chleje nie wiadomo ile benzyny... Ja miałem taki przypadek w drugim moim Passacie automacie, ale był przykatowany ( a potrzebowałem auto na prędkości, dlatego kupiłem :) ). Ostatni mój Passat najbardziej ukochany, zadbany i w zaje****** stanie silnika poszedł do przysłowiowego ' żyda ' ponieważ pożyczyłem go i została z niego kasacja ( został kupiony na swapa przez kolege z forum ) :( Podsumowując VR6 :

+bardzo elastyczny silnik
+nie porażające spalanie
+dzwięk który leczy :)
+łatwo podnieść moc :] (np. kompressor i już jest 230/250 KM )

-zadbanego znaleźć to ze świeczką... :/
-nie duża moc
-skrzynia która jest troche udręką ... Ale pasuje od np. Golfa IV o oznaczeniu DZC i po problemie :)

To takie główne plusy i minusy VR'a wdł. mnie :) Pozdro 3m sie

VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

-skrzynia która jest troche udręką ... Ale pasuje od np. Golfa IV o oznaczeniu DZC i po problemie
Pierwsze slysze o takiej mozliwosci, mozesz cos wiecej o tej skrzyni powiedziec? :cfaniak:

Admin of Vw Zone
Admin of Vw Zone
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 2356976
Auto: Cupra 4x4 ????
orzech napisał(a):
-skrzynia która jest troche udręką ... Ale pasuje od np. Golfa IV o oznaczeniu DZC i po problemie
Pierwsze slysze o takiej mozliwosci, mozesz cos wiecej o tej skrzyni powiedziec? :cfaniak:

Ja miałem taką skrzynię u siebie w Passacie. Jest ok ale bardzo rzadka. Wychodziła na USA w Golfach V6. Można też wrzucić skrzynię z V5 (przykład Kuman, którego dziewczyna już jeździ Passatem na takiej skrzyni). Z tym, że przełożenia tych skrzyń są krótsze niż skrzyni oryginalnej ;)

Image
Było A3, Mk2,Mk3 TDI+, Mk3 20VT...
 Profil    2356976

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
kiedys komar zalozyl temat o corrado VR6 i jest duzo ciekawych rzeczy
viewtopic.php?f=9&t=42723

a co do G to chyba wiadomo ze trzeba sie obchodzic jak z jajkiem a i tak zywotnosc nie jest ogromna. w G60 latwiej jest podnies moc niz VR6 ale z nowu z 6 cylindrowego silnika mozna wykrzesac jej wiecej

Profil    8234490

VW User
VW User

Zdrowe Corrado vr6 chyba łatwiej kupić niż g60,chodz to i to nie jest łatwe w "zdrowej budzie",generalnie każdy chwali to co ma.Vr6 ma wiekszą kulture pracy,jest elastyczniejszy,lecz nie jest tak łatwo podatny na tjuningi jak g60(zdrowy PG z mniejszym kółkiem i czipem myśle,ze by sobie poradził VR6-nie pisząć juz wałku,wydechu idp.),ma cieższy przod co za tym idzie lubi zamiatać du.ą na zakretach,Vr więcje pali o jakies 3 l w mieście od G,ale pewnie to sie nie liczy jesli to ma być auto na"niedziele". Corrado od zawsze kojarzyło mi sie z silnikem g60 i taki własne mam w swoim corkolocie,pdro

PostWysłany: Wto 23 Mar, 2010 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Gadu-Gadu: 0
Tlen: tomaszek222
Auto: corrado g60
I ja również chwale sobie G jesli moge wtrącić posiadam parcha g60 i naprawde wdzieczny jest ten silnik. Faktem jest ze trzeba obchodzić sie z nim z głową i regenerować co jakiś czas G ale przyjemność z przyspieszenia i z jazdy jest nie opisana :) :) :$

Profil    tomaszek222

PostWysłany: Śro 24 Mar, 2010 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

A tak wogole to jak chcesz oryginalnego Vr'a ( nie swapowanego ) w db/bdb stanie to szykuj sie na wydajnie od 15-16k w gore :) PG znalezc tez ciezko i tak czy srak szykuj sie na przeglad i odswiezenie kompresora. G60 żeby podkrecic z głowa tez trzeba wydac troche - zreszta jak w kazdym silnik. Siedzac na forum corrado.com.pl zauwazylem ostatnio mode na swapy - albo na Vr6 albo na 1.8T. Pytanie jaki to ma sens bardziej dlugofalowo, oprocz zastrzyku mocy / dzwieku vr'a :)

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 8 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości