Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [mk2] Potrzebna rozpiska pinów sterowników z 1.8 16v PL
PostWysłany: Czw 29 Sty, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam szanowne grono aktualnie zajmuje się swapowaniem mojej sroki na 16V PL, czy ma ktoś z was rozpiskę pinów z obu komputerów PL`ki. Bo okazuje się że elektryka to nie zupełnie odpiąć jedną wiązkę silnika i podpiąć drugą ,pomimo że wtyczki identyczne i kolory się zgadzają to funkcje siedzących w nich kabelków to już inna sprawa. Na początku miałem problem z elektryką, brak iskry okazało się że brakło jednego plusa, i teraz już jest. Aktualnie pojawił się nowy problem, (dobrze że nie palę), podaje tyle paliwa na gary że zalewa świece i wymienioną iskrę i to do tego stopnia, że jak wykręciłem świeczki to miałem fontannę paliwa pod sufit. Aktualnie odpoczywam od sroki bo krew (etylina) mnie zalała. Dodam że na okablowaniu od JH (oryginalnym) odpaliła, co prawda z trudem i trzeba ją było trzymać na obrotach, ale działała, choć silnik pracował nierówno. Ogólnie potrzebuję wszelkie schematy mogące mi pomóc w rozszyfrowaniu funkcji poszczególnych kabli w wiązce, które jest dodatkowo utrudnione dwoma kompami w PL`ce. Schemat ECU od K-Jetronika również byłby przydatny. Pozdrawiam Artur GG4081359

Ostatnio edytowany przez Crasher, Czw 29 Sty, 2009, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Image

tu masz schemat PL i Info techa mysle ze ci sie przyda
Ja tez teraz walcze z PL po zapakowaniu ja do golfa mk3 gdzie wczesniej siedzial ABU i sa sceny zeby to chodzilo ale juz pali hehe ]:->

Temat postu:
VW Maniak
VW Maniak

Gadu-Gadu: 9453175
Tlen: evolution1980
odepnij wtrysk rozruchowy
cos tam bedziesz mial namieszane najpewniej

Chiptuning aut niemieckich benzynowych i diesel
specjalizacja w strojeniu silnikow uturbionych na seryjnych ecu (takze konwersje MAF<->MAP)
dwa programy sterujace wybierane przelacznikiem z kabiny
 Profil    9453175 evolution1980

Temat postu:
PostWysłany: Pią 30 Sty, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Testowany był bez wtrysku rozruchowego i z, za każdym razem to samo. Jeziorko benzyny w cylindrach. Czy ktoś wie czy sygnał z akumulatora podpina się pod kabel z wsuwka. Chodzi mi o gniazdo w kompie nr 24 (sygnał z akumulatora) i czy wymienione cuda mogą być spowodowane jego nie podłączeniem? Podepnę jeszcze przekaźnik paliwa pod pin 10 sterownika zapłonu, myślę że to może być główna przyczyna. Dziwi mnie jednak fakt że nadmiar paliwa nie jest odprowadzany przewodem zwrotnym do baku, tylko wali na wtryski i do cylindrów. Pozdro Art

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 4 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości