Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [MK2] Olej w filtrze powietrza
PostWysłany: Nie 02 Wrz, 2007 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 3510153
Auto: mk3 golf
Witam !!!Mam kolejny problem z moim silnikiem 1,8 kr,pojawił sie na filtrze powietrza olej najprawdopodobniej z odmy i zbaraniałem ,zdjąłem przewód z odmy zeby sprawdzic jak dmucha to na wolnych obrotach jest przedmuch i troszke olejem mgli a po dodaniu gazu zaraz przestaje.Nie wiem co moze byc przyczyną pojawienia sie oleju w filtrze nieszczelna odma lub za duzo oleju mam miarke nie oryginalna czy co ?Pomocy!!!Juz nerw siada

Ostatnio edytowany przez Globus, Śro 12 Wrz, 2007, edytowano w sumie 1 raz

Profil    3510153

Temat postu:
PostWysłany: Pon 03 Wrz, 2007 
VW Zone Admin
VW Zone Admin
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1722539
Auto: T5 TDI ;) CLS CDI by H&R,
...u mnie prawie kazde auto ma troche oleju... wiec wilgotno to chyba musi byc!

Profil    1722539

Temat postu:
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Witam !!!Dzis walczyłem zaciekle z odmą wąż gumowy był sparciały i nieszczelny gdzie mogłem wstawiłem gumowe rurki i musze poszukac nowego przewodu na odme>I tak dla jasnosci zdjełem waż z odmy, uruchomiłem silnik i przyłozyłem kartke papieru no i po pewnym czasie zaczeły sie pojawiac kropelki oleju tzn ze wszystko jest ok czy trzeba zainteresowć sie pierscieniami,i w jaki sposób to najprosciej sprawdzic.Proszew o rade.Pozdrawiam Piotr!!!

Profil    3510153

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: golf mk2
Każde auto nawet nowe ma jakieś tam przedmuchy spod pierścieni do skrzyni korbowej, bo po to jest właśnie odma, żeby gazy wprowadzać z powrotem do komór spalania, inaczej by uszczelnienia ciśnienie wypchnęło.
Jednakże oleju w filtrze powietrza nie powinno być. Jak jest u Ciebie ze zużyciem oleju - silnik bierze olej? Podejrzewam, że tak... Przydymia na siwo w czasie jazdy?
Podjedź do jakiegoś porządnego mechaniora, niech Ci zmierzy kompresję na cylindrach, to będziesz z grubsza wiedział w jakim stanie są pierścienie i głowica.

Temat postu:
PostWysłany: Wto 04 Wrz, 2007 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Lucius Snow napisał(a):
Każde auto nawet nowe ma jakieś tam przedmuchy spod pierścieni do skrzyni korbowej, bo po to jest właśnie odma, żeby gazy wprowadzać z powrotem do komór spalania, inaczej by uszczelnienia ciśnienie wypchnęło.
Jednakże oleju w filtrze powietrza nie powinno być. Jak jest u Ciebie ze zużyciem oleju - silnik bierze olej? Podejrzewam, że tak... Przydymia na siwo w czasie jazdy?
Podjedź do jakiegoś porządnego mechaniora, niech Ci zmierzy kompresję na cylindrach, to będziesz z grubsza wiedział w jakim stanie są pierścienie i głowica.

Z olejem to w sumie od momentu jak silnik przełozyłem to prawie nie dolewałem,głowice mam po remoncie a kompresje dzis pojade zmierzyc po pracy ,przynajmniej bede wiedział na czym stoje. Pozdrawiam Piotr

Profil    3510153

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 5 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 4 gości