witam
mam golfika 1 z 1980r. na gaźniku oczywiście. Ostatnio wzięło mnie na renowacje gaźnika i paru innych części lecz niestety moje prace zatrzymały się niestety na etapie gaźnika. Wymieniłem wszystkie membrany, uszczelki, dysze pod pływakiem, podstawe gaźnika uszczelke pod podstawą i na koniec została regulacja. I tutaj zaczoł się stopień nie do przeskoczenia. Otóż jak się patrzy na gaźnik stojąć przed silnikiem po lewej stronie jest dysza z kuleczką w środku. W moim przypadku ta kuleczka jest wciśnięta, domyślam się ze jest ona od dawkowania powietrza w mieszance. Jak jest dokrecona to auto gaśnie. jak jest troche wykrecony (a nie powinna być) to jakos obroty wskakują lecz po chwili dysza wylatuje pod wpływem drgań.
Więc ja potrzebuje poprostu taką dyszę. Mam zdjęcia gaźnika dyszy itd. jak by ktoś chciał to zobaczyć. Proszę o pomoc gdyż moj dziadziuś stoi pod blokiem i ni jak nim jezdzić.
Jest to gaźnik Solex 34 pict-5 dbp
Pozdrawiam i proszę o POMOC
oto zdjecie dyszy
pamietaj o przedrostkach w temacie
squoka [ Dodano: Sro 29 Sie, 2007 ]dobra, gaźnik ustawiony, pali juz jak powinien palić, problem jedynie z wolnymiobrotami na zimnym i uciekającymi obrotami na nagrzanym. Ale to juz kwestia regulacji.
Chętnie służe radą jak ktoś będzie miał problem z tym lub podobnym typem gaźnika