Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [golf mk4]Kłopot z klimatyzacją
PostWysłany: Pią 07 Sie, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

witam

cos mi strasznie rzezilo przy pasku klinowym na zapietej klimie - po podniesieniu maski zauwazylem ze rolka od klimy tzn kolko pasowe w momencie potrafi sie zatrzymac [jakby zaciac] po chwilu popuszcza i toczy sie dalej :/ ale czasem przytrzyma dluzej i czuc wtedy topiony pasek :/ a terkotanie slychac caly czas ;/ jak dam po obrotach to odglos jak by ktos komarem wjechal do metra :/
pomozcie dzieje sie tak tylko na wlaczonej klimie a planuje w czwartek wczasy :/ i jak zwykle nie w pore wszystko

mechanik mi powiedzial ze to sprezarka klimy padla i trzeba szukac nowej ................ dziwne bo klima poza tym turkotem mrozi super

inny mi powiedizal ze to lozysko od klimy i po sciagnieciu czynnika chlodzacego moze mi to wymienic

jeszcze inny zasugerowal ze moze to byc sprzeglo klimatyzacji

przyznam ze zglupiałem

poradzcie mi cos
klimatyzacje wg oznaczenia mam senden 7v16 model 1206

wiem ze takie sprezarki tez z 6 klinowym kolkiem wystepowaly w reno , citroen, volvo i jeszce kilkunastu markach
ciekawi mnie tylko czy moge z innego auta wpiac takową czy bedzie inna kostka ew ine problemy np mocowanie etc ???

wg katalogu FOTA wystepowaly roznice miedzy sprezarkami z 98 - 99 roku :/

mam 1.8T 98 z climatronikiem jesli to cos pomoze

Ostatnio edytowany przez mateo006, Pią 07 Sie, 2009, edytowano w sumie 1 raz
Reason: Brak przedrostka

Temat postu: Re: [golf mk4]Kłopot z klimatyzacją
PostWysłany: Pon 10 Sie, 2009 
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
dcsp52 napisał(a):
witam

cos mi strasznie rzezilo przy pasku klinowym na zapietej klimie - po podniesieniu maski zauwazylem ze rolka od klimy tzn kolko pasowe w momencie potrafi sie zatrzymac [jakby zaciac] po chwilu popuszcza i toczy sie dalej :/ ale czasem przytrzyma dluzej i czuc wtedy topiony pasek :/ a terkotanie slychac caly czas ;/ jak dam po obrotach to odglos jak by ktos komarem wjechal do metra :/
pomozcie dzieje sie tak tylko na wlaczonej klimie a planuje w czwartek wczasy :/ i jak zwykle nie w pore wszystko

mechanik mi powiedzial ze to sprezarka klimy padla i trzeba szukac nowej ................ dziwne bo klima poza tym turkotem mrozi super

inny mi powiedizal ze to lozysko od klimy i po sciagnieciu czynnika chlodzacego moze mi to wymienic

jeszcze inny zasugerowal ze moze to byc sprzeglo klimatyzacji

przyznam ze zglupiałem

poradzcie mi cos
klimatyzacje wg oznaczenia mam senden 7v16 model 1206

wiem ze takie sprezarki tez z 6 klinowym kolkiem wystepowaly w reno , citroen, volvo i jeszce kilkunastu markach
ciekawi mnie tylko czy moge z innego auta wpiac takową czy bedzie inna kostka ew ine problemy np mocowanie etc ???

wg katalogu FOTA wystepowaly roznice miedzy sprezarkami z 98 - 99 roku :/

mam 1.8T 98 z climatronikiem jesli to cos pomoze

no chyba proste to jest... wymien pasek i rolke samego napinacza... najlepiej sama rolke z firmy ARDOR dostepne w ofercie fota. i tak bedzie trzeba to wymienic...
prawdopoodbnie bedzie trzeba zdemontowac kompressor ( w razie czego mam taki w garazu lezacy sprawny w 100% na sprzedaż - moge oddać za 250zł w razie czego)
absolutnie nie podejdzie ci inny kompressor, od audi lub innego VAGa tak ale nie od innego auta... nie wszedzie sa przeciez te same kompresory, 70% samochodów posiada kompresor na paski 6PK, jak chcesz jechac na wakacje w czwartek to lepiej oddaj auto mechanikowi a nie trać czasu na zadawanie pytan co to moze byc!!!!!

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

PostWysłany: Pon 10 Sie, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

mila propozycja

daj znac jakies namiary na siebie na pw to zadzwonie w celu dogadania

wysylka mozliwe ze kurierem by zdazylo dotrzec do mnie na srode jesli jutro bys wyslal z opcją odbioru na nastepny dzien DHL czy coś......................

co do kompresora to uswiadomie ciebie i pewnie kilku innych ze w tych "innych" autach jest ta sama sprezarka co w golfie - wystepowaly 2 wersje kolek - wazne zeby oznaczenie sie zgadzalo senden 7v16 1100 + 6 rowkowe kolko pasuje do gofla na bank bo dzis przymierzalem

na wczasy jesli nie dotrze ten od ciebie to pozyczy mi kolega z clio dti bo jego auto itak idzie na tydzien do lakiernika

PostWysłany: Wto 11 Sie, 2009 
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
dcsp52 napisał(a):
mila propozycja

daj znac jakies namiary na siebie na pw to zadzwonie w celu dogadania

wysylka mozliwe ze kurierem by zdazylo dotrzec do mnie na srode jesli jutro bys wyslal z opcją odbioru na nastepny dzien DHL czy coś......................

co do kompresora to uswiadomie ciebie i pewnie kilku innych ze w tych "innych" autach jest ta sama sprezarka co w golfie - wystepowaly 2 wersje kolek - wazne zeby oznaczenie sie zgadzalo senden 7v16 1100 + 6 rowkowe kolko pasuje do gofla na bank bo dzis przymierzalem

na wczasy jesli nie dotrze ten od ciebie to pozyczy mi kolega z clio dti bo jego auto itak idzie na tydzien do lakiernika

w clio jest ta sama wtyka i te same mocowanie kompresora? coooo

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 4 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość