Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [golf mk3] 1.8b skrzynia - ciężko wbić jedynkę i wsteczny
PostWysłany: Pią 16 Sty, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Ogladałem dzisiaj golfa III w komisie wszystko oki tylko coś ze skrzynią było nie tak. Otóż bardzo ciężko było wbić jedynkę i wsteczny. Poprzez wcisnięcie lewarka aby wbić bieg wsteczny czasami wchodziła jedynka. Aby wbić bieg pierwszy należało czasami wcisnąc lewarek tak jakby się wbijało wsteczny i czasami zaskakiwalo, natomiast wszystkie nastepne biegi wchodziły normalnie. Chciałem się Was doradzić co to może mniej wiecej być i i jaki będzie tego koszt naprawy, czy w ogóle zajmować sobie głowę tym golfem, chociaż oprócz tej skrzyni bardzo mi się spodobał.

Ostatnio edytowany przez SiFy, Sob 17 Sty, 2009, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
PostWysłany: Sob 17 Sty, 2009 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8937720
Auto: mk4 GTi
Moze to byc sprawa jakiegos wybieraka lub ciegna.Trzeba bylo by zobaczyc pod maska jak wszystko to chodzi czy cos sie juz nie wykruszylo.u mnie problem z biegami wystapil gdy ta kulka co na foto poprostu pekla.Jesli tu byl by problem koszt znikomy
Image

viewtopic.php?p=329634&highlight=#329634
my mk4 GTi US
viewtopic.php?f=98&t=52626&view=unread#unread
 Profil    8937720

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Witam. Napisz jaki rok auta i jaki silnik bo były skrzynie na tych cięgnach(ten zestaw wyżej jest do tego)są to starsze skrzynie. Ja mam golfa mk3 i mam na linkach a do tego zestawu napr. Nie ma tylko fabryka i ponad 2tys wychodzą te części . Najlepiej napisz jaka skrzynia. Ale z tego co piszesz to raczej kwestia regulacji albo ta kulka jeśli jest starsza skrzynia. Skrzynia powinna być ok.

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Jest to silnik 1.8 a rocznik 95r

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

Niewiem gdzie to sprawdzić jaka jest skrzynia ale jak zobaczysz pod maskę i do skrzyni będą metalowe cięgna zakończone plastikiem jak na zdjęciu wyżej to luz. Jest to łatwo ustawić i części tanie. A jak idą 2 linki to też można ustawić ale nie gwarantuje że coś innego nie będzie a części drogie. Ja sam dorabialem i trochę nerwów to kosztowało. Jak nie zgrzyta przy wrzucaniu biegów i jest tylko to co piszesz to bym go brał.

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 5 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości