Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [golf mk4] Klimatyzacja
PostWysłany: Wto 29 Lip, 2008 
VW Master
VW Master

Gadu-Gadu: 0
Auto: 20VT
Otoz problem jest taki ze po wlaczeniu klimy powoli zaczyna leciec chlodne powietrze ale tylko chlodne a w mocne upaly to powietrze jest moze na tyle chlodne ze po zamknieciu okien ledwo co chlodzi ! Dzisiaj sprawdzalem manometrem do klimy cisnienie ktore mam w ukladzie i pokazalo ze jest doslownie pelne !!! W czym problem ? da sie cos z tym zrobic samemu ? Cos slyszalem o parowniku ze sie czysci !? Z gory dziekuje za pomoc

A dodam ze kompresor klimy nie tak dawno byl wymieniany na nowy ori VW a poza tym mam manualna klime !

Temat postu:
PostWysłany: Śro 30 Lip, 2008 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

1. Filtr przeciwpyłkowy(albo kabinowy, nie pamiętam dokładnie). Pewnie jest na maxa zasyfiony. Moj znajomy jak wymienił, to zaczęła mu tak klima działać, że hohoł ;)

2. Może trzeba nabić klime ? Koszt koło 200 złotych(ale to w ostateczności pewnie)

3. Są też preparaty do odgrzybiania klimatyzacji. Można też spróbować.

Ale stawiam na ten filtr. Kiedy ostatnio wymieniałeś? :>

Temat postu:
PostWysłany: Śro 30 Lip, 2008 
VW Master
VW Master

Faktycznie filtr pylkowy brudny ze prawie go nie bylo widac i chyba jeszcze orygnial bo znaczek VW audi posiadal jamajama
Image

ale co do filtra to raczej nie powinien miec wplywu dopoki nie leci para na szybe !! Wyciagnelem go calkiem , odpalilem auto i wlaczylem klime i co ? i tak naprawde nic to nie pomoglo :$

Nabicie klimy tez nic nie pomoze bo jak wczesniej pisalem sprawdzalem manometrem do klimy jakie jest cisnienie w ukladzie i pokazalo prawie maxa :cfaniak:

a co do odgrzybiania klimy to raczej dziala na brzydki zapach w samochodzie i pozbycie sie tej calej szaranczy ktora sie mnozy w ukladzie ! i tez raczej na pewno nie ma wplywo na to jak klima dmucha

Dalej nie wiem co jest grane :/ Moze cos z kompresorem sie dzieje , wiem ze byl wymieniany na nowy ale moze cos mu dolega bo to ze nowy nie znaczy ze sprawny w 100% :((

Temat postu:
PostWysłany: Czw 31 Lip, 2008 
VW Master
VW Master
Awatar użytkownika

Ale ten filtr to wymień. Mam nadzieje, że zrobiłes to już :P A nie pomykasz na starym.

Temat postu:
PostWysłany: Pon 04 Sie, 2008 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 4985237
Auto: 3BG AVF+
Prawdopodobnie zbyt malo czynnika w ukladzie. Cisnienia sprawdzaes podczas pracujacej klimatyzacji czy jak???

Profil    4985237

Temat postu:
PostWysłany: Pon 04 Sie, 2008 
VW Master
VW Master

Na zgaszonym silniku podlaczylem manometr pod rurke z kulka w srodku przy sciance grodziowej (pewnie wiesz o co chodzi) i pokazalo praktycznie maxa :hmm: przy odlaczaniu manometra mocno strzelil gaz takze wyglada to jak by uklad byl naprawde naladowany

Taki specyfik podlaczylem bo chcialem psiknac i doladowac klime ale pokazalo maxa tak wiec odlaczylem i nic wiecej nie robilem :ok:
http://www.halfords.com/webapp/wcs/stor ... ryId_35126

Temat postu:
PostWysłany: Pią 08 Sie, 2008 
PISTON
PISTON

Auto: Auto
Pawelek_wroc mam paska B3 z climatroniciem, też delikatnie mi chłodził prawie tego nie odczuwałem. Klimę miałem nabitą, kompresor ok, ciśnienie ok było. Okazało się, że sterownik powiedział "dosyć". Proponuje sprawdzić sterownik. Po naprawie działa klima jak nówka.

pzdr

Temat postu:
PostWysłany: Pią 08 Sie, 2008 
VW Master
VW Master

szymoneck napisał(a):
Pawelek_wroc mam paska B3 z climatroniciem, też delikatnie mi chłodził prawie tego nie odczuwałem. Klimę miałem nabitą, kompresor ok, ciśnienie ok było. Okazało się, że sterownik powiedział "dosyć". Proponuje sprawdzić sterownik. Po naprawie działa klima jak nówka.

pzdr

A gdzie szukac tego sterownika i jak to wyglada ? ;)

Temat postu:
PostWysłany: Sob 09 Sie, 2008 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ

jak masz manualna klimet to nie ma zadnego sterownika , relizuje to komp silnika
ten spraj to jakis wynalazek do naciagania klientow :)
sprawdz wogle czy zalacza sie sie sprezarka , zalaczac sie jescze tez moze ale czynnika bedzie mało i trzeba dobic (ale nie sprajem , bo niby z kad bedziesz wiedzial ile gram nabiłeś ?)

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 9 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość