Witajcie, opisze mój problem z centralnym zamkiem następująco:
Po zakupie auta Passata B5 wersja bez pilota, przekręcenie kluczyka w drzwiach kierowcy powodowało tylko zamknięcie/otwarcie jedynie drzwi kierowcy, natomiast przekręcenie w drzwiach pasażera zamykało wszystkie drzwi łącznie z drzwiami kierowcy. Postanowiłem iż zakupie pilota z centralką, więc zakupiłem sprzęt firmy AMT Zamster plus, według schematu sterowania masą podłączyłem z centralki normalne zasilanie +12 i mase, do sterowania otwieranie zamykanie podłączyłem się wiązką biegnącą do siłownika pod czerwono zielony kabel i czerwono niebieski, oraz 2x masa z centralki (fiolet) po złożeniu całości i zaprogramowaniu pilota wszystko działa lecz drzwi pasażera ani się nie zamykają ani nie otwierają natomiast pozostałe 3 i bagażnik tak, lecz gdy zrobić to kluczykiem w drzwiach pasażera zamyka i otwiera wszystkie. Spróbowałem przeciągnąć wiązkę kabli ze sterownika dołączyć do niego jeszcze prawe drzwi w identycznym połączeniu ale nic to nie dało. Panowie w czym może być problem? Spotkał się ktoś może z takim czymś?
Stoje teraz w znaku zapytania... wnętrze porozbierane i nie wiem jak dalej to ruszyć, wiem że prawdopodobnie mikrostyki w obu drzwiach są uszkodzone bo nie działa oświetlenie wnętrza po otwarciu i brzęczyk przy włączonych światłach, ale czy one mogą mieć coś do tego? skoro w lewych jest uszkodzony ale zamykanie otwieranie pilotem działa?
Może dobrać się bezpośrednio do siłownika w prawych drzwiach? ale znów z kluczyka w tych drzwiach on działa i pozostałe wszystkie...
Jak ktoś miał coś podobnego bardzo bym prosił o jakieś wskazówki.
prosze zapoznac sie z regulaminem i UŻYWAC PRZEDROSTKÓW 
turpik