Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [A6 C5] Wycieraczki świrują
PostWysłany: Czw 24 Sty, 2013 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 0
Auto: turla fele
Problem widzialem ze był popularny, ale nigdzie nie znalazlem jakiejs konkretnej fotografii co nie domaga, albo po prostu wyjasnienia co trzeba bylo wymienic.

Konkretnie, zdjalem wycieraczki, nasmarowalem uklad i krecil sie od razu po przekreceniu zaplonu( manetka na 0) kilka razy i zatrzymywal sie w roznch miejscach, jak wlaczylem pojedyncze machniecie to tak amo, kilka razy i stop w dowolnym miejscu, testy juz byly z samym silniczkiem wiec na pewno nie mechanizm.

Wszedzie mowa o krańcówce, czy to jest ten element z motylkiem na trzpieniu? Widac tam tez ubytek plastiku( jak otworzylem to plastik byl "rozsmarowany" w okolo tej " krancowki", jego ubytek moze miec jakis wplyw?

Image

Image

Rozlozylem takze caly silnik, zdjalem tez ta czarna obudowe, troszke smaru bylo na szczotkach, oczyscilem, troszke przeszlifowalem i zlozylem. To samo, wycieraczki robia rozne cuda.

Zdjalem manetke, rozlozylem, w srodku wszysttkie blaszki wygladaja dobrze.

Przekaznik nie jest nigdzie spalony przynajmniej wizualnie, nie czuc tez spalenizny, ale on chyba nie odpowiada za moment zatrzymania wycieraczek.

Image

Kupilem drugi silnik, podlaczylem i ustawil sie w pozycje zero jednak po machnieciu manetka tylko cos pyknelo i w pgole przestal dzialac, z dwoch zlozylem jeden i teraz walcze zeby to zaczelo dzialac.

Ostatnio edytowany przez truckman, Czw 24 Sty, 2013, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu: Re: [A6 C5] Wycieraczki świrują
PostWysłany: Pią 25 Sty, 2013 
VW Maniak
VW Maniak
Awatar użytkownika

Auto: Camorrado, Caddy mk1, Audi A6 C5
miałem to samo... walczyłem z tym i wkońcu wypiąłem jeden pin z wtyczki i wycieraczki mam tylko na ostatnim biegu i bez powrotu. Trzeba samemu na dole ustawiać :P lepsze to, niż ciągłe wyjmowanie bezpiecznika, żeby bez sensu nie chodziły :P Też chciałbym to zrobić jak trzeba :)

"...bo tak naprawdę nie ma nic lepszego niż iść do auta i wrócić uwalony smarem i olejem..."

My Caddy mk1 '83
viewtopic.php?f=98&t=40533
My Audi A6 C5 TDI AIR '00
viewtopic.php?f=98&t=77774
My Camorrado VR6 Turbo '91
viewtopic.php?f=98&t=75383&view=unread#unread

Temat postu: Re: [A6 C5] Wycieraczki świrują
PostWysłany: Pią 25 Sty, 2013 
VW Zone Master
VW Zone Master
Awatar użytkownika

Auto: turla fele
damianmk1, aha czyli jakby nie działa krańcówka, czyli włączasz i chodzą aż manetka na 0 pójdzie? dasz na 0 to stają? Zawsze jakaś alternatywa, bo jazda bez wycieraczek to tylko na auto weekendowe, choć wygląda super bez tych krzaków ;)

który pin wypiąłeś?

Ja teraz zamówiłem drugi silnik i od razu przekaźnik od jednego gościa i zobaczę. Zaraz będę manetkę przeglądał i obadamy.

Ogólnie są 3 możliwości.

Silnik, manetka lub przekaźnik. Jest jeszcze bezpiecznik, ale jak chodzą to jest. Nic więcej tam nie ma.
U mnie zaczęły świrować w momencie jak je nasmarowałem, wyjąłem silnik. Wszystko ładnie rozruszałem i zaczęły takie numery robić... Nie wiem co się dzieje.

Film obrazujący co za cyrk się dzieje ałaa

http://www.youtube.com/watch?v=a9Oas78XN3Q

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 3 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości