Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [Golf mk1] Kierunkowskazy
PostWysłany: Czw 19 Maj, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Witam
mam maly problem... Chodzi o to ze mi kierunki przestaly dzialac :> Dokladniej sytuacja wyglada tak.. Kontrolka od kierunków lekko swieci w momencie kiedy kierunki sa wylaczone, a jak wlaczierunkowskaz lub awaryjne to w tedy zaswieca sie na jasno no i nic nie mruga, ani dioda ani kierunki, kierunki przy okazji w ogole nie swieca, zastanawiam sie gdzie moze byc przekaznik od kierunkow bo nie moge znalezc. Moze ktos mial podobna sytuacje? Pajak jest raczej dobry poniewaz jak wlacze postojowki kierunkami to dzialaja wiec chyba przekazniki albo gdzies jest jakies zwarcie. Ja jestem w tym momencie 100km od domu a jutro mam wracac a bez kierunkow to tak troche nie teges....

Z gory dzieki za pomoc.

pozdrawiam

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

na bank przekaznik, nie wiem w ktorym miejscu w jedynce jest przekaznik od kierunkow ale mysle ze tak jak w dwojkach z pierwszych lat produkcji czyli na dole od prawej strony. niech sie wypowiedza uzytkownicy mk1

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

dzieki za info youri ;] ide zaraz oblukac sprawe ;]

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

kurcze, po prawej stronie niema :> po lewej mam jakies 3ale wyciagajac je nic sie nie dzieje, jeden napewno jest od wycieraczek bo juz sprawdzilem aleod kierunkow nie wiem ktory... :(

Temat postu:
PostWysłany: Pią 20 Maj, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

miałem identyczną sytuacje ;) sprawdziłem wszystko, przekaźnik też i niestety nic niepomogło.....a okazało się, że skrzynka bezpieczników musiała się gdzieś nadpalić na stykach ze starości i poprostu niepodawała napięcia.......teraz mam poprostu zrobione obejście, tzn kabelkiem podane pod bezpiecznik napięcie z innego bezpiecznika, oczywiście jest to rozwiązanie przejściowe....ale przynajmniej mam kierunki do czasu póki nie naprawię skrzynki.....;)

a przekaźnik od kierunków jest nad bezpiecznikami, niepamiętam dokładnie ale chyba pierwszy albo drugi od prawej, jeden z tych wyższych ;)

Temat postu:
PostWysłany: Pią 20 Maj, 2005 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

ja juz naprawilem kierunki ;] rozebralem cala skrzynke bezpiecznikow i zauwazylem wlasnie lekko zasniedziale niektore wtyki we wtyczkach ktore wchodza do skrzynki. Wyczyscilem wszystko pozadnie i kierunki smigaja jak dawnie a nawet i lepiej ;] Mimo wszystko wielkie dzieki za pomoc ;]

Temat postu:
PostWysłany: Sob 05 Sty, 2008 
VW Master
VW Master

mam ten sam problem... wszsytko bylo ok, musialem na chwile wyciągnąc zegary, zamontowalem i nie mam miekrunkow... (lampka sie pali ta zielona tak jak mowiliście ale kierunkow brak)... czyli mowicie ze obejscie trzeba zrobic... qrde... bede kombinował...

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 7 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości