Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [VaG] Passat Audi Mikrostyk Wymiana foto story
PostWysłany: Czw 05 Maj, 2011 
VW User
VW User
Awatar użytkownika

Za pewne wielu użytkowników Passata lub Audi miało do czynienia z niedziałającym mikrostykiem bądź inaczej mówiąc wyłącznikiem krańcowym.
U mnie niestety problem pojawił się w drzwiach od kierowcy. W momencie gdy zamek raz przeskoczył wszystko działało natomiast gdy się go otwarło, światło zgasło.Jako ze temat mikrostyku spędzał mi sen z oczu postanowiłem go dzisiaj naprawić. Wcześniej naprawiałem go nieco inna metodą ale na zbyt długo nie poskutkowała. Po rozebraniu i wyjęciu mikrostyku zauważyłem ze jakby jego główka jest lekko za nisko i nie łapie. Dorobiłem z kleju w pistolecie ( na gorąco) mała główkę i podziało.Przed wczoraj się rozpadło. Jako ze jestem uparty postanowiłem naprawić na nowo. Zdjąłem tapicerkę drzwi i do roboty. Żeby dostać się do zamka trzeba wyjąć ramkę szyby. Ja postanowiłem tylko odkręcić zamek i bez jego wyciągania ( uniemożliwia to bębenek zamka) wyciągnąłem blaszkę mocująca mikrostyk.
Image

Następnie małym płaskim śrubokrętem podważyłem plastik górny zabudowujący mikrostyk:
Image

Uploaded with ImageShack.us

Naszym oczom ukazuje się wnętrze w którym tkwi sedno sprawy.
Image

Image

Jeżeli nóżka ( stopka) bądź jak tam inaczej zwał element mikrostyku nie jest złamana a sprężynka sprawna i wszystko działa ręcznie bez problemu a mimo to mikrostyk nie działa niestety musimy wymienić go na nowy. W momencie gdy na złożonym mikrostyku wszystko jest ok podejrzewać należy ze stopka mikrostyku nie ma kontaktu z zamkiem więc po rozebraniu należy podgiąć delikatnie go góry blaszkę( ta wygiętą w kształcie haczyka) co spowoduję wyższe ułożenie stopki i zapewni kontakt z elementem zamka.

W momencie składania z powrotem ważne jest aby stopkę umieścić po odpowiedniej stronie. Obrazuje to fotografia:
Image

Myślę, ze komuś to pomoże naprawić ten błahy lecz uniemożliwiający sen problem. Dodatkowo dołączam stronę z różnymi mikrostykami. Jest to strona producenta oryginalnego mikrostyka ale niestety nie znalazłem takiego na stronie.
https://www.distrelec.com/ishopWebFront ... 59774.html

Może trzeba by im było wysłać maila ze zdjęciem i wtedy by coś takiego znaleźli. Pozdrawiam i przepraszam jeśli coś nieskładnie napisałem. Jedynie co może mnie tłumaczyć to zmęczenie;d;d

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 1 post ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość