Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [golf mk3]bixenon w lampach h4
PostWysłany: Nie 08 Lis, 2009 
VW User
VW User

Gadu-Gadu: 0
Auto: mk3 1.8ADD
Witam!! zaczne od poczatku jak sie sprawa ma i co planuje. do lamp na h4 chce wladowac bixenon.
teraz mam lampy FK H7+H7 w nich mam zestaw HID pod H7 oczywiascie
powiedzcie mi teraz czy pod bixenon który planuje wrzucic w h4 podejda te przetwornice co teraz mam wiem ze bede musial zastosowac przejsciówke na palnik D2S ale czty to wszystko ????

prosze zapoznać sie z regulaminem i używać przedrostków !!
turpik

Temat postu: Re: [golf mk3]bixenon w lampach h4
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
rozumiem ze chcesz zmienic lampy na te starego typu na zarówke H4 ?? przetwornice beda pasowac pod D2S jezeli masz HIDy na H7 ale palinik D2S to nie jest palnik podwojny i na tym samym palniku nie zrobisz bi-xenonu bez zastosowania soczeweczk bi-xenonowych

Profil    8234490

VW User
VW User

tak zgadza sie chce bixenon wsadzic w jednozarówkowe h4 ,tak mam HID-A na H7
rzecz jasna ze dokupuje soczewe bixenon wraz z palnikiem D2S i do przetwornic tych co mam musze dokpic przejsciówke na palnik D2S sa dostepne takze z tym nie ma problemu :)
tylko mam jeden problem do tak sie zastanawiam nad jedna mama zestaw HID H7 wiadomo z przetwornicy wychodza dwa kable jeden to leci do palnika obecnie H7 a drugi kabelrozgalezia sie na samym koncu na takie dwa bolce piny (bez wtyczki bez niczego same bolce) ni nie mam pojecia gdzie to trzeba bedzie podlaczyc pod lampe docelowa wtedy H4 a moze to bedzie trzeba podlaczyc pod soczewke????rozjasnisz mi troszke plis :)

vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 6023304
Auto: Golf III GTI
Powiedzcie mi teraz jak mam lampy nowego typu w mk III to jak tu zamontować bixenon jak krótkie i długie są na innych zarówkach. Czy w gre wchodzi tylko zmiana lamp na starego typu :/ ? czy są może przetwornice do ktorych podpina się dwa palniki (krótkie długie)??

Profil    6023304

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

czorny27- te 2 kable musisz podpiac pod obecna instalacje bo przeciez przetwornica musi skas brac napiecie. jak bedziesz instalowal soczewke bi to bedziesz musial przerobic instalacje zeby swiatla "krotkie" ci nie gasly

SpeedGold jak chcesz miec bi-xenon w nowych lampach to musisz zastosowac po 2 przetwornice na jadna lampe czyli w sumie 4 ale instalowanie xenonow w lampach nie soczewkowych nie przystosowanych do tego to moim zdaniem porazka bo bedziesz oslepial innych kierowcow. jak chcesz xenon przerob lampy na soczewkowe i wypoleruj przednie szklo bo ona tez rozprasza mocna swiatlo z xenonu

Profil    8234490

VW User
VW User

turpik napisał(a):
te 2 kable musisz podpiac pod obecna instalacje bo przeciez przetwornica musi skas brac napiecie.
kurcze no tak bo te 2 kabelki to czerwony i czarny to trzeba podpiac je w któres kable idace w wiazce co wpina sie kostke do lampy tak??
turpik napisał(a):
jak bedziesz instalowal soczewke bi to bedziesz musial przerobic instalacje zeby swiatla "krotkie" ci nie gasly
no wlasnie teraz mam zworke dana i mijania swieca razem z drogowymi a orientujesz sie co i jaktam trzeba bedzie zmajstrowac bo nie chcialbym odwalic kaszany

VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

te kabelki musisz podlaczyc do przewodow ktore podlacza sie do zarowki musisz sprawdzic ktory to + a ktory -, trzeba dac diody zeby dlugie nie swiecily caly czas z krotkimi tylko jak sie je wlaczy

Profil    8234490

PostWysłany: Pon 09 Lis, 2009 
VW User
VW User

turpik napisał(a):
e kabelki musisz podlaczyc do przewodow ktore podlacza sie do zarowki musisz sprawdzic ktory to + a ktory -
masz na mysli docelowo D2S tak bo ja myslalem ze trzeba je wpiac w przewody kostki co wpina sie ja do lampy.
turpik napisał(a):
trzeba dac diody zeby dlugie nie swiecily caly czas z krotkimi tylko jak sie je wlaczy
o jakich diodach mówisz??

PostWysłany: Pią 13 Lis, 2009 
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
za bixenon h4 powinni obcinac rece i konfiskować samochód!! razi to cholernie... mozna napisac ze razi bardziej niz swieci na droge....

każdy xenon powinien i ma w wszystkich autach soczewke i gładko szkłowy reflektor ktory skupia to światło a nie rozprasza je jak perforowana lampa :<

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

PostWysłany: Sob 14 Lis, 2009 
VW User
VW User

Kevin napisał(a):
za bixenon h4 powinni obcinac rece i konfiskować samochód!! razi to cholernie... mozna napisac ze razi bardziej niz swieci na droge....

każdy xenon powinien i ma w wszystkich autach soczewke i gładko szkłowy reflektor ktory skupia to światło a nie rozprasza je jak perforowana lampa

mowa jest o bixenonie w lampie H4 bixenon na soczewce od A6 :cfaniak: a klosz lampy albo caly bedzie gladki bo takowe posiadam ;) badz wypolerowany w miejcu na soczewke to musze jeszcze przemyslec a pytalem o to jak to poskaldac a raczaewj podpiac pod ori instalacje H4 w takaze lampe noooo
tu nie bylo mozey o zadnym badziewiu tak jak mówisz :<

PostWysłany: Sob 14 Lis, 2009 
Uhonorowany Medalem
Uhonorowany Medalem
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 1197028
Auto: Golf VI R36T
no to rozumie....
bo jak widze te stare rupiecie na starych lamapch, gdzie odbłysnika juz nie ma a załozony xenon to łapy opadaja :ok:

K-SYSTEM Car Detailing - Korekty lakieru, powłoki ceramiczne oraz kwarcowe, renowacja tapicerek skórzanych, wyciąganie wgnieceń PDR, pranie i czyszczenie tapicerek materiałowych. Pracuje na najlepszych kosmetykach dostępnych na rynku: powłoki ochronne i hydrofobowe Gtechniq, kosmetyki Swissvax, Zymol, Gliptone itd. ZAPRASZAM! Sprawdź mnie : https://www.facebook.com/Ksystem1

Image
 Profil    1197028

PostWysłany: Pią 04 Gru, 2009 
VW User
VW User

nie no musze powiedziec ze i u mnie w miescie tacy zapalency lataja i wala po slepiach ostro .
no ale teraz to musze sie pochwalic ze jedna lampa juz zmontowana mam tylko pytanko odnosnie ponownego wklejenia klosza jakiego kleju u zyc badz sylikonu zeby na tej mojej stranszej glebie i miejscowych dziurach szkal nie odpadly mi po jednym dniu :hmm: :hmm: :hmm:

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 12 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości