Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy

Strona 1 z 1 [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [Mk3] podlaczenie elektryki drzwi(lustra,szyby) do wiazki
PostWysłany: Śro 04 Lut, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

Witam mam problem z moim mk3 kupiłem całe drzwi z el szybami lusterkami , c.zamkiem +kable do tego. po podłaczeniu wszystkiego i doprowadzeniu do skrzynki bezpieczników okazało sie że nie ma do czego tego wszystkiego podłaczyc. Mój golf to golas wszystko na korbki.
Robił ktoś już taką operacje?? Jeżeli tak prosiłbym o porade co i jak ,no i oczywiscie foto jak jest.

Ostatnio edytowany przez Camill, Śro 04 Lut, 2009, edytowano w sumie 1 raz

Temat postu:
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
Witam
jezeli bedziesz chcial podlaczyc elektryke i centralny to czeka cie duzo pracy. bedziesz musial zrobic cala instalacje pod te rzeczy. W wypadku centralnego bedziesz musial zalozyc pompke i instalacje wezykow. Wydaje mi sie ze koszystniejszym rozwiazaniem bedzie zalozenie uniwersalnego centralnego jego cena jest napewno nizsza niz cały zestaw centralnego ori do mk3.

Co do szyb i lusterek bedziesz musial poprowadzic instalacje i zalozyc przyciski do szyb w konsoli. Poprowadzenie calej instalacji nie bedzie proste i bedzie wymagało zrozumienia instalacji zeby dobrze podlaczyc. Jeżeli nie za wiele znasz sie na elektryce to zostaw to jakiemus elektrykowi zeby pozniej nie bylo jakiegos bum przy uruchomieniu. Cena podlaczenie nie bedzie mała bo jest troche tych kabelków.

sciagnij sobie ta ksiazke tam masz schematy instalacji elektrykow
http://rapidshare.com/files/168722697/S ... dunaj2.rar

PozdraVWiam

Profil    8234490

Temat postu:
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

nie bede musiał żadnych wiazek kłasc bo wszystko jest. wezyki sa kable pompka jest tylko nie wiem jak je podłaczyc (do czego?) Przyciski sa ori wszystko wdrzwiach na ori wiazkach. O to chodzie że nie ma sterowania prad jest ale nic nie działa

Temat postu:
PostWysłany: Czw 05 Lut, 2009 
VW Zone Older
VW Zone Older
Awatar użytkownika

Gadu-Gadu: 8234490
Auto: mk2 tdi++, quattro
tz masz poprowadzona instalacje w aucie nie w dzwiach pod elektryki ?? tak mi sie wydaje ale moge sie mylic ze w golasach nie bylo robionej instalacji pod elektryki. Zeby szyby dzialaly musisz jeszcze zamontowac przyciski do szyb w konsoli srodkowej zaraz pod regulacja nawiewu.

Sterownik do szyb miesci sie zaraz kolo silniczkow do szyb czyli wystarczy odpowiednio polaczyc wszystkie drzwi przewodami i zasilic uklad i powinno wszystko dzialac podobnie z elektrycznymi lusterkami.

Masz w aucie centralny zamek pneumatyczny ?? bo jak nie to nie ma w aucie poprowadzonej sieci wezykow do zamka a jezeli masz to wystarczy polaczyc wezyki i polaczyc instalacje z drzwi do pompki z tyłu.

jak sciagniesz ta ksiazke to tam masz schematy i jest pokazane co do czego podlaczyc

Profil    8234490

Temat postu:
PostWysłany: Czw 05 Lut, 2009 
vw PITUŚ
vw  PITUŚ
Awatar użytkownika

turpik napisał(a):
tz masz poprowadzona instalacje w aucie nie w dzwiach pod elektryki ?? tak mi sie wydaje ale moge sie mylic ze w golasach nie bylo robionej instalacji pod elektryki. Zeby szyby dzialaly musisz jeszcze zamontowac przyciski do szyb w konsoli srodkowej zaraz pod regulacja nawiewu.

Sterownik do szyb miesci sie zaraz kolo silniczkow do szyb czyli wystarczy odpowiednio polaczyc wszystkie drzwi przewodami i zasilic uklad i powinno wszystko dzialac podobnie z elektrycznymi lusterkami.

Masz w aucie centralny zamek pneumatyczny ?? bo jak nie to nie ma w aucie poprowadzonej sieci wezykow do zamka a jezeli masz to wystarczy polaczyc wezyki i polaczyc instalacje z drzwi do pompki z tyłu.

jak sciagniesz ta ksiazke to tam masz schematy i jest pokazane co do czego podlaczyc

Masz racje nie było wiazek ale drzwi sa z innego modelu gdzie były. A o jaki ci chodzi przucisk do szyb? do otwierania i zamykania sa ori przełaczniki w drzwiach. C zamek tez jest wiazka i weżyki były w oryginale. Ja zrobiłem swapa na 1.9 d gdzie tych wiazek nie było a w aucie wszystkie zostały bo był full elektryka jak go kupiłem. Jak nie dojde co i jak to jeszcze bede pisał.
Dzieki za info piwko

• Klikając w reklamę wspierasz funkcjonowanie naszego forum!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
     Strona 1 z 1 [ 5 posty(ów) ] 

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości